你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
咁condom都唔使做marketing啦? 係咪由你班撚樣unsafe sex群交
屌你班反苗撚真係智障唔係扮
咁打咗針都重症果啲又點?

科興功效同無 無分別,咁你應該要反埋科興啵快啲開 post話要全民3針BNT,唔該
迫針係政府policy
我唔係focus係迫唔迫針
我只係純粹想知選擇唔打針原因

正如我上面reply
依家情況始乎係,只要有人打完死咗,個個就聚焦有人死,從而得出結論係covid疫苗危險無用,然後就開po叫春,但又無分析過,唔打嘅風險係咪真係細過打咗

我同意呀,老人家,有病患,醫生叫你唔適合打,咁呢啲咪唔打嘅原因囉

但當你無病無痛正常後生,無原因可以解釋到唔打嘅時候,純粹聚焦係有人打完死咗案例,所以就得出唔安全結論,我會覺得好反科學,情況就好似flat earth believers一樣
據聞德國好似吹緊全國打針令(Impfpflicht),主流連登仔照計呢個情況下會瘋狂反撲
PR真係有樣睇

望月樓 關反苗撚事?
高官聚會都關反苗事?係嘅幫手報國安,拉鳩晒熊為民果班,特別係唔掃安心出行果個,唔報正契弟啊
你要搞清楚政策同科學嘅分別, 你出於個人考慮唔打係ok
但班反苗撚黑人憎就係因為將啲嘢亂咁溝埋一齊, 你反佢政策ok, 但唔撚好發放虛假信息
要有足夠既人好易
1. 唔用犯法, 大把人要跪
2. 換班大陸人落黎溝淡香港人

其實依家都做緊, 成效都好好
兒登仔成班中學雞/中學畢業/文科撚/陰謀論者, 係咁上下質素
好簡單
你可以諗下若果你本身有打疫苗,受過疫苗訓練過你個免疫系統(去對付指定病毒),你同20個冇打針且帶毒嘅人困喺同一個辦公室;以及你同20個帶毒但有打針嘅人困喺同一個辦公室

我都好肯定被傳播嘅病毒量係唔同。病毒量影響受感染者嘅病情,以及傳播鏈延伸出去嘅可能性。唔難想像如果病毒量太多嘅話,就算受過疫苗訓練免疫系統嘅人都會病死

啲苗撚咁惡,唔多唔少都因為出師有名
2月4號啊 師兄…

你個現實世界係點我唔知,但你果個唔代表全世界,逼打更係日日發生。

都係果句,你到而家都仲覺得唔關自己事,到關你事果陣唔會有人理你。如果你覺得無所謂嘅,直情可以收皮,等失業餓死。
真,清楚自己做緊乜咪得,唔洗日日開post 講同一樣野圍爐取暖
打完疫苗真係防重症仲睇乜撚野醫生?
係屋企自己會好架啦 唔係咩
咁人地睇唔睇醫生關你咩事
所以咪話啲反苗撚智障, basic comprehension都未識
屌你升完仲要繼續中點算好

連重症都防唔到,只係「降低」機率
同埋講足咁多版咁多post,其實pro苗同反苗係一個光譜
pro苗嚟講我都同佢地有段距離,我覺得啲mandate多數唔駛咁強推。好似迫議員打針嗰啲我覺得係小學雞議會政治嚟。所以我同外國左膠嘈,我都被人視為反苗撚,喺呢度我就變苗撚,我睇唔透
都係果句
做決定之前睇多少少research自己諗, 連登好多content farm
唔好亂信content farm, pseudo science就得, 連登好多
我以為2019年之後個個都會Fact check, 原來都唔係
睇credible既source, 有問題唔理解, google下好易揾到答案, 當然要睇可信既source
forum交流意見大家都學到野, 上面好多巴打都share左有用既資料

政府谷針真係仆街, 香港咁少Case都谷得咁勁
反正支針咁快要再補, 到香港大爆發果時先打都未遲
你成篇嘢都自打嘴巴點撐你

我估你啲組織、表達能力同打針無關嘅,我估。
當然唔會期望枝疫苗係100%保護到自己
但係流感針,hpv呢啲冇政府私人公司威逼利誘你打呀嘛
(如果你deny香港而家係冇威逼利誘緊人打武肺針,咁我諗冇野好講)
我去打流感針,hpv呢啲我自己去take risk啫
武肺針係被take risk之餘冇人負責跟進,我死我賤

而中武肺vs打針嘅問題,好簡單就係其實我唔一定中武肺,我仲有口罩消毒洗手社交距離呢啲,真係咁不幸中咗咪再睇我係咪重症,暫時黎講香港未算冇得醫,omicron趨勢加上我唔算太大年紀仲可以搏輕症
而我去拮針,就係主動去抽會唔會出事。再一次強調副作用機率係極細嘅,但係嚴重起上黎好嚴重,我好細膽唔想咁樣搏
我知枝疫苗有效用,但係香港大部分人打咗都話冇事,我驚驚 (雖然係獨立事件唔關事)

另外因政治原因唔打點解係on9?
係時事台d反苗撚鍾意周圍挑人機姐,打唔打又話自己決定,人地話去打針d反苗撚就衝出黎又屌又笑人地跪,日日ff人地請pr谷佢針唔打咪唔好堂食睇戲娛樂姐 有乜所謂,唔好成個睇到自己咁重要,以爲係時事台聲大發惡就有用咩

依家20歲到59歲有成八成人打左針,仲有一車車準備緊去打,人地就算要搵pr谷針都係谷d老人家啦
係連登講你就叻
有咩證據證明你無打?
遲啲打針派錢 你班反疫苗撚咪又係排哂隊打針
講乜鬼公平,關乜事 全世界都唔會冇公平
有病去求醫都屌,咁你就咪鬼做醫護相關工作啦
咩叫霸占所有醫療資源?我享有醫療資源之時我一樣付出相對金錢 正路一賣一買 有乜霸佔
定係你意思睇私家就得? 只要唔好用公家嘅床位就得?

姐係做老師又要怪下點解呢個世界有人生小朋友要入嚟學校求學,香港教育資源都好缺乏。
你睇唔透,係因為無人搞清楚
反疫苗and反迫針係兩回事
一個係science,一個係policy
連登仔就鐘意乜柒都炒埋一碟講發表偉論
但連根本性分別都唔識分
純粹情感發洩
有乜柒好講
笑死人
佢哋啲苗撚全部同一個論調

有啲搬埋馬克龍話 唔打針嘅人係自私 , 質佢幾句,望月樓單嘢、空少、防重症不力,就開始輕機駁唔到,不停 repeat 重症好大鑊好多後遺症。

佢哋係咪真係比人洗咗腦…
關你咩事啫毒撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞