你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
On撚9
都話咗你地有精神病
邊個得閒迫你打針
你打唔打關我撚事
純粹睇唔過眼你啲anti-science嘅conspiracy theorist喺度鳩up

根本你連以色列打既針係咪同香港人打既針係咪一樣
LOL
慢慢活喺你嘅陰謀論世界裏面啦
乜撚都係迫害緊你 小心啲
希望自己看起來聰明、博學、懂很多的人,也很容易受到陰謀論吸引。2017年一份研究發現,對陰謀論深信不疑的人希望透過「掌握很少人知道的知識」,來使自己顯得獨特。

曼麗說,「他們渴望高人一等,渴望知道得比別人多。也就是,『我很懂,你懂什麼』這樣的概念」。

教育程度也有一些相關。2016年研究發現,教育程度較低者與相信陰謀論相關。曼麗說,「我想這是因為高等教育比較強調批判性思考」。

咁你出嚟撐乜撚野疫苗呀唔關你事嘅話 屌你老母屌到冇野好做?死去奶你老母個西啦
淨係識人身攻擊又話唔係撐苗
屌 係咪pr 嚟架 啲手段咁撚低莊嘅

早啲死啦垃圾 祝你半身不逐 面癱 新一年百病纏身啦死唔去 過到年最好
純粹睇唔過眼你啲anti-science嘅conspiracy theorist喺度鳩up

睇唔睇得明中文?
同埋睇你地將自己智商下限展露無遺都幾好玩
扮乜撚野吖你睇過你好多留言啦死苗撚
繼續表演下
I am enjoying it
冇人覆你
我夠係我一時撐下苗 一時反下苗 引你哩啲撚屌出嚟咋
你班唔打針既人如果中左病毒,入醫院插喉入ICU自己出番錢,咪浪費社會資源
打疫苗同移民一樣
都會有兩批人互屌
係咩人自己諗

明明兩邊都冇問題,唔係五毛都嘈嘅係時候驗下智商
苗撚又贏
先講疫苗有冇用:

科學研究目前疫苗的效果係存在既
但其實係一個假說
假說就係可以被推翻
例如可能最新的測試結果又發現唔work
而且呢個係一個dynamic既情況
冇人知會唔會再變種 變種後d疫苗仲有冇用
人類只可以react 永遠慢一步
因為研究需要empirical data
所以話以前既疫苗對現在既omicron無效係唔fair
人類唔中意不確定性
希望一個方法永久解決所有問題
呢個係唔現實

再講個人自由:

人有相對自由,冇絕對自由
相對自由=自己既行為唔影響其他人既自由
打唔打疫苗係個人自由 我認同
冇打疫苗令社會恢復速度變慢 我都認同
呢個就係社會矛盾
有人value避開疫苗風險多d
有人value社會盡快恢復多d
如果將不打疫苗既個人成本增加
比如死亡率50% 個個都狗衝啦
所以呢個係雙方對成本效益的不同評估

最後講政府極權:

我向來認為武力維持和平
稀缺資源大家靠搶
你我都係蟻民 賤命一條
人權同自由係一個笑話 用黎穩定國民情緒
因為社會穩定 對當權者有利
你試下大家利益衝突既時候
比如好似2012 電影咁 世界末日
當權者,有錢佬,社會精英理撚得d蟻民死
方舟唔會有你既位置 所謂人權得啖笑
極權一直存在
不過唔係好似以前皇帝制度咁直觀
但只係換左個溫和d既形式存在
放眼全球 美國霸權老生常談啦
單睇一個社會 其實都差唔多架咋

利申:無政治立場
我等緊幾年後睇你地打左針有咩副作用
入唔到餐廳就要打針, 如果將來要俾狗雞姦先可以堂食你係唔係即刻除褲?
果D家人住院, 唔打針見唔到最後一面就話要考慮姐
為左堂食走去打針完全係ON 9
苗撚大敗日
咁又無謂咁黑心
打咗針做上等人,唔打針做賤民呢啲,是但啦,no stake in society 呀
打疫苗唔使錢架?
正正係呢類係理性而非理性言類方便港共玩人民鬥人民。
巴打你停一停諗一諗,「打針其實只要有要心肌炎中風副作用唔好驚到去醫,人應該有權決定自己既生死,最差係有人講點都要打,之後有副作用又去醫院插喉阻住其他病人」,你又覺得係咪可以接受?
現實係打同唔打都唔防感染唔防傳染,打同唔打其實都係醫療選項,都仲未計已經有口服藥。同埋以香港嘅人口密度對比返感染人數,已經證明口罩係有效防止大規模傳播,打針並非唯一的防疫途徑。如果講到打針係咁有用,咁我係要求打咗針嘅唔準帶口罩否則罰錢坐監,咪睇吓打針係咪控制到疫情囉。
咁多人打左針, 就算真係有副作賠得俾邊個
何況根本就唔會賠
唔關數據或者疫苗事,問題係有一班人自己幻想敵人然後日日打稻草人,每次睇完都係黑人問號
依個post都係稻草人啦
宜家成個cctoy 得呢個苗撚開post喺度嘈咋嘛

平時啲留言又係苗撚準備 苗撚點睇

你有幾可見人留言反苗準備
所以賠償其實係好後嘅step黎
而家就係冇做好screening(亦都似乎冇打算做)去搵邊啲人咩體質唔適合打,暫時又應該冇去積極研究已經發生嘅嚴重事故係出咗咩事,官方講到合家歡咁,醫生又唔敢寫紙
話就話有出現疑似副作用係好少數,嗰啲都係人黎架
打針疫苗其實唔應該去到要諗出事點賠,或者會令人講「唔係喎,我打咗都冇事喎」呢啲野。打預防針,「冇事」係應份架
Sorry 咁遲先發現你有精病
我唔會再刺激你
你慢慢打第三第四針la
希望個疫苗可以醫到你個病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞