你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
個結論都只係依家打針無咩意義啫
你咁講 空少夠打左針
點解又爆得咁勁
第二第三代傳播幾乎都有打針
點解又爆得咁勁
到底個所謂降低病毒量同實際傳播率有幾大直接關係
份研所答你唔到 但事實就答到 係無既屌你
你意思係佢可以控制自己DNA mutation?

同埋除咗致命率外 有樣嘢叫潛伏期
潛伏期長咪傳得出

傳染力 致命性高嘅 就咁數都數到幾個比你
黑死病 Spanish Flu 天花 AIDS

同埋你個「病毒定律」係邊度嚟
介唔介意quote一下

雖然你讀EN唔係RN姐
可唔可以專業少少
咁可能我唔好彩
我遇着嗰件除咗係咁借啲意撩人打針, 佢仲會無啦啦同人傾電話嗰陣提起自己有打針, 仲要好強調自己點樣冇副作用
面癱 中風唔使入院 直接死又唔使入院 係呀減輕醫療負擔吖嘛 你地班垃圾講左19幾萬次啦都係對應唔到反對強制疫苗既理由

其實你地苗撚根本都好清楚有以下既可能 就係總有人係唔適合打針/打針對一部分人會有極大負作用/打針長遠可能危害健康/疫苗死亡率比武肺更高

你地係咪覺得自己冇事 或者 最緊要自己冇事所以迫針死少少人都冇所謂

定又係魚蛋論 想之後出事都有全世界陪葬?
我覺得憑12個sample size就話疫苗冇用早左少少, 份野都有講incomplete escape
可以睇多少少再諗打唔打, 同埋睇下有冇必要

政府谷針未必個個認同, 由其係香港咁少case, 我都唔覺得有必要咁樣谷

但如果有人問疫苗有冇用, 我信佢有用, 起碼omicron之前有
Booster同omicron就再睇下點先 值唔值得打係另外一個問題
你on9? 反苗唔係反埋科興?
打針打到傻撚左?
好似上年咁抽獎利誘完再靠公司逼,就算大部份黃既唔打,遲早打既都過半數
你覺得有七成人堅持到真係誇張左
唔開po就代表冇苗撚嘈?
提醒下 你細細個已經強制比人針咗幾次

同埋呢啲admin嘢擺咁多人手做乜
比我係FDA大佬我都調多啲人去做真係medical相關嘅嘢啦
擺咁多人去做admin先得人驚
因為你地班垃圾谷撚到上7成幾 又唔一齊反囉
冇得簡中邊隻
但係我自己中左真係同普通感冒差唔多
中左有抗體仲好
你講既全部都唔能夠空氣傳播
佢高傳染性講緊當時技術黎講
同埋全部都唔係Cov
你講經咩專業人士
Spend返落依個topic
依家基於佢重症同致命性咁低
有撚需要打針咩
你有冇睇咗佢哋五毛出嘅PO? 全部都只反西方疫苗。其他有關支那嘅就隻字唔提。你明顯一係on9 文盲,一係就係五毛
打完死嘅機率仲大過中omicron
其實你地苗撚根本都好清楚有以下既可能 就係總有人係唔適合打針/打針對一部分人會有極大負作用/打針長遠可能危害健康/疫苗死亡率比武肺更高

其實呢段應該得anti-vaxxer認同……
我諗冇正常人會信呢啲陰謀論嘅嘢……
我覺得要落定論最好睇paper, 新聞報導同research差好遠

但就咁睇number, 依家兩針疫苗真係防唔到omicron感染, 冇delta果時咁好
防唔防到重症呢方面就多d其他因素, 就咁睇number好難講依家疫苗防唔到omicron既重症, 要同冇打過針既對比下先知有冇用
無話無效 無用係針對omicron
無打唔需要打 打左都唔可能抽返出黎
無衝突
係唔打
身邊同事都無打
疫苗有問題係政府事
關我撚事咩
政府唔開數據只可以睇其他國家
天花主要透過空氣傳播。

同埋我純粹笑鳩你「病毒定律係傳播性愈強傷害性愈低」呢句
打完疫苗 有人會為疫苗問題負責咩?
出事無人負責 咁點解我仲要打?
學你咁講打咗都中個啲係咪都要反省?

條友地平說段嘢俾人玩到啲人以為段嘢係苗撚打嘅
疫苗撚先反人格
打針出事 無人負責
仲自私咁迫人打

咁撚驚咪撚出街啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞