你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
通常講到咁上下就會spin
‘不嬲都唔係話疫苗唔好 只係香港唔需要blah blah’
咁有本事反 俾個大喇叭你係出街廣播
邊個寫paper?咩背景?
係唔係袁國勇定佢啲所謂既專家行家?
一隻正式嘅疫苗真正由研究到推出要做幾耐?
你研究左未呀?
屯門個家冇打針 乜事都冇 打左針個啲重症喎 乜野防重症乜柒都防唔到 全部人打哂針一樣要禁堂食
得啦,人類垃圾
樓主呆撚咗
不如你答你得3成人打針 會唔會限制人要打針先入得餐廳
會就上年已經做咗 唔會到2022年2月先做依樣嘢

同埋我一直冇反對你哋打針
係話到時推健康碼唔好用被害者口吻屌政府姐
寨卡病毒隻疫苗炒曬車啦

D孕婦個個生崎胎跟著咪叫班人咪打囉
Risk benefit ratio囉
仲係alpha嗰陣 未有疫苗嘅話
Keep住lockdown嘅後果冇人承擔得到

至於咩55年先公開data
你不如入去睇吓篇文instead of淨係標題先

But the FDA can’t simply turn the documents over wholesale. The records must be reviewed to redact “confidential business and trade secret information of Pfizer or BioNTech and personal privacy information of patients who participated in clinical trials,” wrote DOJ lawyers in a joint status report filed Monday.

The FDA proposes releasing 500 pages per month on a rolling basis, noting that the branch that would handle the review has only 10 employees and is currently processing about 400 other FOIA requests.
近排打左第一針 某程度算係被逼
打完有唔舒服 真心唔知打黎為乜
病毒致命率高仲點傳出
佢個特性係偏向變種為高傳播性低致命率有咩問題
邊個病毒傳染性高致命性又高
有既話人類早就絕種啦柒頭
因為越蠢嗰班人越覺得自己看透世事
唔講credibility, 我唔熟Africa Health Research Institute
份野都寫得有文有路, 唔係content farm之流

Sample size係12個participants, 2 doses Pfizer
篇paper係話打完兩針加中covid效果會好過只打兩針
其他野唔評論, data有好過冇, 12個sample size睇下都冇壞

之前有睇過COVID vaccine有效率下降得好快, 6個月已經去到4hing水平, 可以補針
J&J仲衰, 兩個月就已經可以打booster
難左啲 除左武漢實驗室 應該無
真 日日熱門都有
唔講隻針有冇效先

搞健康鹿安心出行嘅從來都唔係打咗針嘅人 係個正苦

既然你要人尊重你唔打針嘅個人決定
咁都好應該尊重人哋打咗針嘅個人決定
無論佢係信隻針有效 佢想同孫仔飲茶 定跳住舞去旅行 呢啲都係佢個人決定
我真係唔覺有打咗針嘅人迫害你
反科學陰謀論真係好惡頂
即係你都認係冇咩抗毒用,純粹去旅行同堂食用,笑撚死人咩
現實生活又真係冇遇過苗撚
啲人問有冇打咪答冇打呀風險差唔多咪自己小心啲
That’s it
請你打多幾針 早日面癱 死前中風 乜都做唔到 在絕望中死去
你可以打夠七七四十九針
一定好撚有用
防重症率一定勁高 唔係講笑
因為政府日日 迫害冇打針果d , 打左 who fucking care
好, 大家唔好比籍口政府
咁去第二個國家打係唔係就冇問題?
我咁多針都係冇特登討論,我講咗反而更多人爭reserve,我就算唔講,個個都知要打。我嘅「個個」唔包唔打嘅人。我身邊好似冇幾多個仍然未打,好少。我同佢哋都冇嘢嘈,佢唔打/我打唔影響對方。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞