你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
枝針如果有用 其實疫情好快就會消失 唔使打
冇用 更加唔使打
打未打 唔打未唔打 都冇衝突
你既現代醫學係打一支對病毒無中和力既針?
我做唔到
但支持CHING
我見撚過反苗人士連做檢測都抗拒
唔一定係"我"呢個entity架
你話有冇人想自己打完, 之後睇下整體打咗針個%夠唔夠高去justify番自己個決定, 實有架

咪好似買咗件貨品番屋企, 入冷靜期, 開始懷疑自己買嗰樣野啱唔啱, 然後走去check下review, forum睇有冇人都買咗呢件貨, "呀其實件野都幾值得買吖, 好多人都話好用"
有冇睇新聞 打左照重症
你中左重症唔該自己留係屋企,唔好拖累醫療服務
今日割五城,明日割十城,然後得一夕安寢。起視四境,而秦兵又至矣。然則諸侯之地有限,暴秦之慾無厭,奉之彌繁,侵之愈急。故不戰而強弱勝負已判矣。
唔好出黎柒啦傻仔
極權既歷史永遠都係一樣
配合佢 只會逼自己落絕路
樓主又打稻草人
你係咪掉轉左?🤣🤣🤣
我買野係睇買左既人既comment
係睇買左既人多唔多
唔係睇之後喎😂😂
呃正皮
日撚日屌尻人打針所以搞到全民都要打針
食煙有肺癌既應該比全費

不過有個分別,係同時既人數,肺癌無咁快咁多人一齊
打完針講野係唔撚同d
其實好多打咗嘅人知道枝針唔會令到自己有gains嘅時候,心理就開始唔平衡,佢哋屌反苗撚唔打針其實只係想多啲人同佢哋一齊受。
13萬人全部都未打針?
當佢地見到身邊個個都打佐針
就會開始感到被孤立焦躁不安 要週圍開POST圍爐尋找認同感
呢D係比人逼到牆角既正常反應
唔好嘈啦
話曬大家一場手joke
咁打咗針, 有啲人好簡單, "生活如常", 唔使俾政策限制, 好簡單繼續過生活

有啲人打咗針, 就會開始問身邊啲人"你打咗針未?" "點解唔打?" "我打咗冇事喎, 你驚咩呀?", "冇得堂食喎點解唔打呀?" "遲早都要打喎點解唔打呀?" "重症你就知錯!"
好似有佣分咁自己打完就一路jer著身邊啲人要其他人打, 周圍走去問人打咗針未, 係咁話俾人聽自己打咗, 枝針幾好, 問下問下就會變成咒鳩你唔打針不得好死, 就好似啲激進耶撚劈頭就一句"你唔信會落地獄!"

冇架, 就係有呢類人存在, 唔知點解
真,又無苗撚逼佢哋針,又無苗撚日日開post笑鳩佢哋,但佢哋就日日係度「苗撚請入」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞