你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
事實證明連登仔好多垃圾扮上菜
有咁講過?一直都係得苗撚存在 冇反苗撚 開po 係屌迫針 屌你地班垃圾 反都係反對係咁既情況迫人打針
一直都係靠自己好返
收左皮
咁你係邊邊咪用邊度數據囉 更何況數據又可以操控
你就咁睇新聞都成日見人打針死啦
有幾可見人武肺死 死親都係老野 身體差既人
但打針死既人係健壯既人都有

我知 你想講政府話唔關事吖嘛
你冇撚野呀嘛 宜家官方撚有藥醫呀表情撚
巴打如果你講既係真既我勸你都係quit啦
你唔啱做醫護唔好為左人工高就去害人
勸各位唔好再理呢啲post,班反苗撚日日喺度FF苗撚迫害佢,事實係成個熱門根本一個苗撚都搵唔到日日睇住呢班友打稻草人打到自己都信埋真係笑撚死
香港多人打針死少人中武肺死係因為香港少人中武肺呀,數據可以操控咁仲有乜嘢可以討論?我都反逼針,但成班反苗撚真係反到變埋弱智
大撚把藥試緊啦
試乜柒 咁醫到未?
Ivermectin 就一早話得 有醫院用未?咪撚9up 啦你 我醫院做架傻仔
真心智撚障,不嬲連登反苗撚惡曬,一有乜嘢疫苗嘅bad news就成班係度群魔亂舞,連有人打咗12支疫苗乜事都無都俾反苗撚拎出嚟恥笑
點解冇得討論弱智仔?苗撚就最鍾意用數據撻人
又恥笑權威,又拎醫院做嘢出嚟做權威

我就見到台灣果邊不嬲有用藥,香港呢邊情況直頭無傳媒報
我知,對疫苗有利就係deep state fake news,對疫苗不利就係100%真,乜撚都唔使討論,反苗啱曬啱撚硬
點會冇 不安樂死都係功效嚟嘅
復必泰一樣有異常報告
咪玩啦 宜家政府放緊風玩健康碼喇你地係唔願醒定真心膠
哩個block 左好耐 賤種五毛嚟
無嘢100%就梗㗎啦
副作用幾多%,防到有病徵病狀幾多%,唔使講,差好遠
咁點樣得出Take唔Take一樣風險?

如果疫苗防唔到感染,咁載口罩+消毒更加無用,所以其實對你嚟講係每日等中招,咁防到出現症狀都夠玩,或者長期喺屋企都安全嘅

疫苗take咗之後幾年會點?你細個無打過針?孕婦打唔打得就問醫生睇數據囉,應該唔係好多嘢都unknown
反而預唔預防到傳染就咁firm 係無效而唔係unknown?

同埋上面我都無話一定要打,只係話唔純粹係個人意志權利問題啫,香港醫療系統可以支持到幾多人入廠?
幸存者偏見都唔識就塞入你老母個閪度啦

或者俾啲耐性 過幾個月可能到你中風
咁姐係有咩藥用啫 答到未
其實應該要改善賠償機制
有不利消息已經唔應該咁樣迫人打針啦下話 屌你都唔make sense
打支針咁小事都要問 搏認同感
自己決定啦仲細咩
如果將件事數據化,我認為打唔打疫苗應該考慮嘅係

(1) 注射疫苗出現嚴重副作用嘅機率
+
(2) 打咗疫苗中肺炎嘅機率 X 打咗疫苗中肺炎後得到重症嘅機率
VS
(3) 無打疫苗中肺炎嘅機率 X 無打疫苗中肺炎後得到重症嘅機率

問題在於你認為(1)+(2)嘅機率大啲定係(3)嘅機率大啲?

如果喺英國或者美國,我相信大部份人都會認為(3)>(1)+(2)
問題而家生活喺香港,個情況係咪又一樣呢?
定係可以等到真係出現/有可能出現(3)>(1)+(2)先去決定接種疫苗呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞