你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
當100%人打晒針就100%死亡個案都關打針事
真 樓豬點面對
唔知你係邊度
唔少兩針重症死埋
亦有冇打針嘅人老婆中咗佢一樣驗唔到POSITIVE,冇SYMPTOMS
相信個人病史個別身體反應影響大啲
得苗撚存在 咪撚再屈人反苗啦垃圾
中和力
讀多啲書啦
你覺唔覺得有少少尷尬
你係唔好防囉,冇打針又中撚咗惹到人搞到其他人被強制隔離嘅時候,你都係預咗俾人屌到反艇

至於流感,睇過過往數字,就香港而言,非常同意流感殺人絕對多過武肺殺人。我個人就幾自私幾懶,乜針都唔想打,嫌麻煩先打咗兩針復必泰
其實所謂嘅疫苗氣泡咪一樣係用緊病毒共存嘅概念,你信支針係可以令到果一班人就算帶病去到同一處所傳染咗都冇事,咁仲清咩鳩0
到時健康碼一出 班苗撚唔好屌政府就得
因為健康碼你哋都有份推動先至有
https://health-infobase.canada.ca/covid-19/vaccine-safety/

我諗我quote唔哂咁多數據,summary話68m支針,32k人曾表示不適,10000個當中有5個唔舒服。真係有事嘅係0.01%嘅比數。過敏反應次數係729次。

我本人就一早知有輕微副作用(打針時有指示都提到),呢度我諗絕大多數人都知,所以唔會鳩打熱線嗌唔舒服。

我唔知港同台啲數據點嚟。一方面,我知呢度停咗用AZ(有1至2個死咗),但除此之外,恕我唔識嘢,我聽落覺得因為傳媒/坊間討論多,好似港同台啲人特別玻璃,特別多人唔舒服。
日本噖日12000單,2單死亡,真係世紀大瘟疫
中左更加唔L使打
利申中咗冇打
個人冇穿冇爛咩事都冇
咁即刻你都認為依刻無需要打啦?
打左無打都會中都會傳染人
咁仲要需要打?
想證明自己唔打針係無錯,又想爭取人認同佢
日日係咁開post loop打咗都會中,打咗就會死嚟壯膽
基本生物常識又無,統計數據又唔信要自己老作
睇到都覺得可憐
但係依家就係打咗都會中,打唔打都會中都要隔離...
第日生粒暗瘡都要打疫苗
我都冇打 不過唔知仲可以頂到幾耐
好明顯政府 一步步逼近 遲早唔打就係犯法
中和抗體愈高中和力愈強
中和抗體對最新變重武肺有效性低
中和力同樣就會低 講緊中和抗體效價低
你唔識唔好扮晒嘢啦
但係事實絕大多數受感染者都係留喺屋企就好返,你講嘅佔用床位根本唔存在。

你咁講不如去屌咗啲煙鏟酒鬼先?
佢接種越多越收緊係佢反智

支針冇用其實呢個PO有兩個含意
一個就真係話支針係廢對隻病都冇用咁我就唔奉陪你地自便
如果你話係因為佢打完都唔會放鬆令生活更方便而唔想打
咁我尊重你因為個政府真係ON9
呢個po都幾撚癲,原來有人會覺得唔打針嘅就自私,抵死,都幾CLS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞