你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
可能啲苗撚10年之後都係想呢啲生活 係新聞聽政府講埋呢啲防疫白癡野 自己令自己恐懼 係咁loop
你哋班智障日日毒針前毒針後, 科學同政治都未分得開, 唔係智障反科學係咩
我死我事,關你撚事咩
反苗撚一律歸類為智障就啱
唔關我事就唔好回我
反苗班智障剩係識負皮唔識講道理反駁
班智障中學畢業, 撚識correlation同causation嘅分別咩
咁依家個問題咪就係你支針唔防感染lor我屋企有個90歲既老人家你估我唔驚
要100%預防到先叫預防到?
咁真係有啲難度
有難度就撚强推啦屌你老母你支針仲要係預防唔到 跟住兜到話防重症 但都係有人重症
有幾多%防止到有症狀有晒數據,你扮睇唔到都無計

有人有重症就全Ban,有飛機失過事你唔搭飛機

世上有咩係100%保證?你病睇咗醫生,第一次醫唔好以後唔食藥?

其實有人係怕呢樣而唔搭
個人選擇黎,唔洗同人交代

利申:唔打針
反苗=陰謀論=智障
唔想人回,做咩要出po 呢
醫又唔係佢落手醫, 起醫院又唔係佢落手起, 政策又唔係佢哋用腦度, 拎住個鍵盤鳩噏圍爐做loser就有佢哋份, 所以佢哋點會識
ok 我錯
離題一問:香港有9年強制教育,有學童喺強制教育期間因為學業問題自殺。其實香港政府從來都唔會百份百保證所有受強制教育嘅學童都唔會自殺。

既然唔係100%保證,你又唔問政府點解硬推強制教育?
係啊,防火氈冇毒都要講到有毒先可以用嚟類比佢哋嘅思維。仲要係講到防火氈要俾錢買嘅,中防火氈嘅毒一定慘過俾火燒嘅,防火氈仲可以俾小朋友玩/誤用用到焗死咗,冇事都變有事添

跟住就講疫苗要100%有效,要100%冇副作用先可以打吖嘛,唔係100%就免談。最重要係有得揀打唔打,唔可以透過剝奪自由去逼針吖嘛。遇到啲苗撚已經打咗針做足防疫措施要求周圍嘅人都打針嘅時候感到有壓力,就好撚型咁問班苗撚嘈撚夠未啊。講到就嚟爆post都係依啲論點
你覺得對方啲論點唔掂,扯到好遠
然後你再舉扯得仲離譜嘅例子黎argue
為咩呢
疫苗有副作用,政府唔係100%保證
強制教育都有副作用,政府都唔係100%保證

佢反對疫苗但唔反對強制教育,邏輯明顯唔一致。我覺得佢嘅思維好特別,講明''離題一問''去打探下都唔得?

話時話你啲字咁細隻為咩呢
因為人類滅絕計劃
邊個同你講防係100%絕對防先。iPhone 13夠話防水啦,過咗某個水深某個時限咪又係係入水。啲人亦話避孕套係預防愛滋病嘅措施,係人都知唔會100%防,而係減少感染愛滋病嘅機會啦

我依家問你點解唔係講緊降低機會啊,你解釋下啦,咪撚縮啊
擁苗=服從論=白痴
利申:不反苗但反對迫針!今日可以用社會責任迫你針,日後也可以用同樣理由剝奪你身體自主及人身自由!以眾暴寡!日後任何人都可以隨時被視作社會上嘅少數!要為所謂嘅「社會大眾」而被迫犧牲!絕對的強盗社會主義!
「你唔信耶穌死後一定落地獄,所以快D信主la」

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞