你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
反苗果然係on9 九唔搭八 ,正常就打唔打針自己決定,但人地一話去打針d反苗撚就成隻狗咁衝出黎屌人,又笑人無骨氣咩藥廠白老鼠啪毒針 全世界政府谷針就正係識講左膠deep state fake news不學無術 ,日日ff自己好重要,你打唔打針關人撚事咩 ,現實世界除左老人家之外有8成人都打左針仲一車車準備緊去打,你地就日日係到開post圍爐打飛機

依家比政府逼到要跪又係到扮無辜講到自己幾慘幾可憐
第一,數量唔多,而且可以控製,真係無床位可以停。第二,心肌炎既住院都係觀察,唔需要用氧氣機

另外口服藥大麻個隻未有,另外既都要好早期用同效果比唔上疫苗,副作用都比疫苗大(你仲未計中左就算初期個刺蛋白數就比疫苗多,而中武肺既心肌炎比率係30%)

打針同口罩當然唔可以互換,係兩者加埋先得,好似有安全帶唔等於你可以唔理交通燈,或者有交通燈就唔需要安全帶。當然你完全禁堂食,出街要著生化衣,外賣要入真空袋入屋前要浸消毒藥水,開前要煮滾。咁既你當然唔需要打,事實上咁係最安全,但得唔得先?
如果單單口罩就得,日本都唔會咁大鑊。口罩要帶岩同夠過濾能力,仲要唔好除低食野飲野。而環境密度都有影響,唔係個個都有VFP95,交通工具其實好易傳開,仲未計經物件傳播,香港係叫基本封晒入境先擋到家下,但睇下台灣澳洲要穿既好易,只要一同機組人員同船員講人權就會出事
直接貼內容啦,好難搵
我真係想知你醒左又會點做
有幾多%防止到有症狀有晒數據,你扮睇唔到都無計

有人有重症就全Ban,有飛機失過事你唔搭飛機?

世上有咩係100%保證?你病睇咗醫生,第一次醫唔好以後唔食藥?
你講老母,咁唔爭在問下你阿爸搞咗幾多次生得你出,係咪一擊即中?
個 pin Post 好高質。值得反思。
時間已經證明陳雲講中左,武肺係弱感冒
係有用嘅話,點解枝針冇喺香港註冊?

係有用嘅話,點解政府唔承擔風險,要市民簽自願聲明?
仲有,生活習慣不良嘅人,例如夜瞓,都唔應該去公院醫病?
既然唔係100%保證,政府逼咩針?
值得反思嘅地方就係
‘ 你班撚樣唔好嘈 你理撚得我’
然後自己 blah blah blah
本來我想收手, 我工作太繁忙,
但係你呢句太好笑, 下面仲成堆人互J...

你攞 急性下呼吸道肺炎,
1日20萬單, 1日爆滿所有醫院,

同一堆慢性病, 5年癌變,既癌症病人比?

前者係全球性大型公共災難,
因為醫院爆滿,一下間負荷不到..

後者極度慢性, 完全可以預計到..
慢慢起醫院都仲可以..

其實,
你地係咪真係唔知世界發生緊咩事?
第一,出唔出現副作用可以控制,咁即係唔使講,出現副作用嚴唔嚴重又可控制,咁又係唔使講。有副作用唔多,本身係健康唔打針而感染入院死亡又好多?
第二,口服藥就講副作用,打針副作用就可以唔提,而且口服藥副作用睇落唔嚴重https://nymag.com/intelligencer/article/what-to-know-about-the-new-covid-19-antiviral-pills.html。同埋口服藥同針一樣,都有FDA Approval,而且口服藥個別減7至9成入院/死亡https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/pfizer-says-covid-19-pill-near-90-effective-final-analysis-2021-12-14/。大麻效用我無追晒新聞,但似乎係新發現。同埋按你嘅論點,咁有大麻口服藥,係咪可以取代埋針?係嘅咁更加無必要依家打針。

打針同口罩唔可以互換咪即係自欺欺人囉,外國係做唔到強制口罩所以用打針護照,香港係又強制口罩又學人玩打針護照。
至於安全帶交通燈比喻係偷換概念,你話打針同口罩係安全帶同紅綠燈,咁我話口罩同封關都得添。香港patient zero就係嚟自高鐵。
如果打針係得,就唔會不停爆同埋唔同國家醫療當局都係呼籲打完針都帶口罩。按路透數據,估算日本係8成人打兩針https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/countries-and-territories/japan/,唔知ching響邊度睇日本係靠口罩,上網睇似乎日本人都係習慣戴口罩 (無研究係咪醫療口罩),不過ching話日本爆發而數據又顯示處方數量等於8成人打兩針,咁更加顯得打針係無用。高接種率繼續爆嘅國家/地區大把,好似香港咁全民自發帶醫療口罩會大爆發嘅地方真係無聽過。

所以都係果句,似理性但其實非理性/選擇性陳述,先係助長港共人民鬥人民。都係果句,醫療選擇大家係應該有得揀,你要打無人阻你,但亦唔應該攞走其他人唔打嘅選擇。
可能你嗰邊(美國?)發生緊啲好切身嘅事,你好有感觸
但係好簡單就係香港冇發生到呢個情況,每日巴士地鐵咁密集運緊咁多人,都係冇發生到你講嘅事態
苖撚(非自願)不計 ,你地慳啲啦 講咁多 宜家立法未?
未!未就縮落你老母個閪度,驚就咪撚出街
係咪好嬲呢
家下重點係控制入院人數防醫療崩潰,而點都好疫苗入院率一定低過無免疫力中招既人數,呢個係基本原理既問題。同時真係人多既可以停打,但你停唔到傳染

口服藥你先中左先食,而食既人數仲好少,用你地反苗既講法點知有咩副作用未知?而之前吹好大個隻就係會食壞肝腎既,藥物死亡率遠高於疫苗,再加上你要食藥者係先發病,發病本身既危險就高於疫苗

而的確如果就大麻成份既個隻藥真係成功同量產到,係可以解除一定既疫苗需求,不過未成功,咁家下既真空期你要完全唔出街去防疫?

日本係10月完成八成,而對比感染人數,10月就大大減慢增長直到新病毒出現。所以無用?
果d恐苗陰謀撚快d死啦
唔比佢地呻又屌你老母
你打唔打關我撚事咩
利申打咗
成班怨婦又煩又on9, 批鬥人打針果時就口爽爽,一見有人打針中肺炎就開心落井下石,無事就笑人做白老鼠啪毒針

到依家身邊d人個個打左針,自己又比政府逼到要跪啦就係到扮慘喊苦喊忽,開埋d「有無人到呢刻仲堅持緊」, 「苗撚同我入黎駁到我就去打針」 post乞求認同感圍爐

根本就無人在意佢地打唔打針
9成9反苗撚都係分唔清, 如果有research做反苗iq調查, 應該會嚴重under-norm, 偏偏佢哋就係最大聲嗰班小眾
well said, 蠢人智障本身就預咗做社會底層, 望住佢哋suffer真係正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞