你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
你真理解又好,唔理解都好,由你。同支那式五毛理論,浪費時間
(有錯請指正)
而家個某港咪就係發生緊高年齡高危group係接種比較低嗰層
反而係威逼利誘緊要番工番學,後生比較低risk嗰啲走晒去啪針
最近個plan係5-11歲左右
麻煩覆一覆#49,想睇你點駁,thank you ~
佢哋都冇諗過反抗…

同埋佢哋啲論點隨著時間越嚟越易駁

而家只係差在 香港人 集唔到資去告政府
「你唔肯打針,若果有人惹到你帶嘅毒死,條傳播鏈延伸出去,係咪死多多人都冇所謂?」
呢樣會唔會有少少搞錯咗
就算個「我」肯打針,咁係我冇事啫
你想對方冇事,係叫佢去打針喎
打疫苗係自保架喎
好簡單
你可以諗下若果你本身有打疫苗,受過疫苗訓練過你個免疫系統(去對付指定病毒),你同20個冇打針且帶毒嘅人困喺同一個辦公室;以及你同20個帶毒但有打針嘅人困喺同一個辦公室

我都好肯定被傳播嘅病毒量係唔同。病毒量影響受感染者嘅病情,以及傳播鏈延伸出去嘅可能性。唔難想像如果病毒量太多嘅話,就算受過疫苗訓練免疫系統嘅人都會病死

啲苗撚咁惡,唔多唔少都因為出師有名

Source
相信樓豬會成為flat earth believer
有道理嘅
但當然要駁嘴仲可以問點解會20個人困係辦公室,點解會傳播到,點解唔係好似流感針咁鼓勵去打,而係迫針之餘唔負責
應該都幾沒完沒了
咁都有得認叻
大概知你現實咩人
咁你咪咪撚打囉
你自己睇下啦
有幾多post叫人打針呀
樓主條弱智都潛咗啦
定你文盲唔撚識睇標題呀
傻西螺絲批
可以見酸仔
針就打咗
唔洗谷啦
係要谷都谷你啦傻閪。
我冇保留資料,咁多新聞睇完就選擇性記憶,再加啲猜想同信念。我相信免疫系統受過疫苗訓練嘅人喺受感染後滅毒速度較快,病毒量因此較低。我亦相信帶毒者病毒量同傳播力有正關係

樓上#342 #353有講類似嘅嘢,有正有反
你老母我有交稅嫁 霸你老母資源咩
https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-59916467.amp

疫苗未完全成熟下,自己決定打唔打嘅公眾利益,仍然高於強制打咗會有群體免疫嘅利益,暫時法庭都係咁講,苗唔苗支持者都唔撚使嘈
香港仲有啲共享辦公室,仲逼仲多人出入

迫針方法真係好撚狗。先剝奪市民自由,再為願意打針嘅人交還部份自由,然後又再剝奪自由(例如再禁晚市堂食及酒吧),再將罪責歸疚唔願打針嘅人

喺香港,有打針後死嘅普通市民,但驗屍鑑證係政府嘅人,報導新聞嘅幾乎係清一色藍媒紅媒

唔願打針嘅人冇乜有利資料喺手之餘,又要受政府氣,又要受苗撚氣 就算願意打兩針之後仲要追針追變種 之前仲話乜撚嘢想早啲唔駛戴口罩就齊齊快啲去打針,CLS
樓主小學生?
(有錯請指正)
而家個某港咪就係發生緊高年齡高危group係接種比較低嗰層
反而係威逼利誘緊要番工番學,後生比較低risk嗰啲走晒去啪針
最近個plan係5-11歲左右

我見意大利好似係焗緊高齡嘅打針
同埋打細路呢下,其實有唔少國家啲一般anti派都有嘈,不過實質上冇咩noise,好多時網絡評論係乾炒花生,可能係少數人狂spam大量評論嘅效果。
你有料你拎囉反正係反苗日日嘈
我幾時有講打左係百份百冇事?
布口罩同支疫苗一樣信者得救
樓主 你走先 呢到我頂住
哈哈,你地覺得逼害又冇辦法改變咁點撚算先?咪曰曰係度開post囉,呢d疫苗有哂臨床數據,亦都講明唔係100%唔中,你地唔撚打就預左慢慢做少數派,慢慢被剝奪自由啦
Attention seeking whore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞