你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
屌你老母
Pca同Hca啫 佢咁既說話都講得出
少少專業知識我都睇唔到
而家我理性返去講下先

首先疫苗係應該針對返個病毒
但由第一支疫苗面世既時候
由防毒 > 防傳播 到而家防重症

係你地將條線越拉越低

如果你打左針 係因為職業所需 唔打會失業既
我都會尊重你

如果你話枝針係有用,防咩防咩可以見孫仔
呢d宣傳各國政府都做緊,唔同企業都谷緊
你自己仲響連登/社交平台到搬數據出黎sales 為既係咩?
除左你係政府/藥廠PR 我諗唔到你係咩角色你要咁做

你地真係咁關心大家健康?

但而家條線已經去到「防重症」only

(理論上)身邊既人打唔打已經影響唔到你地

再者,限制你地人身自由唔係反苗,係政府
反苗一世唔打針 你地認為個防疫社交限制會因為反苗班「小眾」而一直存在咩?

根本你打唔打針都好,時間耐左,即使病毒仲存在,確診人數繼續不變佢都係要放寬

我好想知一直推d數據出黎果班苗撚
其實你地想點?「你地」谷針個目的係乜?
做得既做晒(疫苗,口罩,洗手)真係有事既都無法
而你講,自從有左醫管局之後就根本前線越來越唔夠醫療資源,個百幾隻係有影響,但同時都係肥上瘦下同用錢係popo等而減少醫療開支比例有關。不過問題係家下要怪都無用,已經爆緊既係現實,點樣唔好爆煲係重點,一爆會死好多人,負唔負責都改變唔到現實,更加係佢地一定唔會負責

不過只有最蠢既弱智先會信疫苗既政治陰謀論
美國都算,各國政府根本無藥廠利益,反而係洗錢買疫苗。而點解就係因為希望控制疫情減少經濟損失同防止醫療爆煲。反而反疫苗本身就明顯好可疑,所有陰謀論都係最終得益者造出黎,好似傳統反疫苗既係個埋仆街自然療法撚為左賣野出書而攪。咁家下反武肺疫苗同反抗疫最大得益者會係邊個? 如果信武肺係人工造成,咁放生物武器既人最唔想既應該係武器無用?咁邊個先係最大可能散佈有關疫苗既假消息去嚇人?
真,從來無見過熱門post 係反苗
將兩種治療兩種風險雙提並論就有問題啦

中招後接受治療可能要用到負壓病房,佔用大量醫療資源,涉及好多人力物力,而且可能會惹到醫護人員

中副作用後接種者接受治療只用少量且簡單嘅醫療資源,而且只係接種者自己受,唔會惹到人
夠薑咪立法囉

快啲立法 - 邊個唔打疫苗就判終身監禁,或者恢復返死刑,槍斃,誅九族

你敢立我就立即打
由佢地吠囉,反正無人理
全世界都推人打針,對住d傻西講多都嫌徙氣
想知打完針 係唔係可以唔帶口罩
真,從來無見過熱門post 係苗撚
想你面對現實囉
現實就係日日有反苗開PO
但係又唔撚科學唔撚理性
我就未見過有人推針勸人打針囉
我唔知你咩朋友會係IG FB勸人打針
不嬲你打唔打針,中唔中都唔關我事
但係反苗日日用假數據假理論開PO就睇到眼怨囉
你係咪攪錯晒重點

疫苗代替唔到口罩係正解,但重點係當你唔防疫,呢個係個人選擇,但你個選擇會之後要用左其他人既生存機會既,就應該自己選擇放棄,呢個係基本道德

自己有事死要入院唔肯放棄,但又唔肯付出防疫,咁既根本係自私人渣,同支那人無分別
就係同你講良心,
做醫院,
講緊係醫療資源嚴重缺乏
資源分配不公既問題,
如爆發,因武肺入院數 以萬計,

因為反苗撚自我陶醉意識,
霸佔哂所有醫療資源,
對其他病人公平咩?
對我地係醫院既公平?
支持你
我都唔打
另外我唔知外國情況係點
香港就出現過少數, 但係都算嚴重嘅針後事故
當然官方講法就係樣樣都話唔關枝疫苗事, 但呢樣都係令部分人唔想打呢針嘅原因
咁你覺得開post出數據谷針果班人咩心態?
單純去駁斥反苗撚?

好啦 就算反苗撚既言論係fake news
但拆穿左對苗撚有咩著數?

呢個係我想知既野
五十步笑百步
兩邊都麻鳩煩
我唔想串親你,
你要幾專, 我就可以講到幾專.
問題都係果樣
你疫苗由防病毒傳播到防重症
到依家防唔到最新果個變種
外國直頭有曬數據 佢中和力降到接近0
4兄直頭係0
咁我想問一樣野 依家打針既意義係咩野
仲要承受副作用既風險 唔係只講針口痛
講緊中風同猝死 而且唔係只有老野同長期病患
有年輕人都有中 全部有曬數據證實
邊到假? 打疫苗得益永遠係藥廠
因為個疫苗根本無撚用
打完針都冇放寬過,打黎把撚
因為你地呢重弱智一多,其他病人就會因為你地佔左床位做唔到手術死囉
係唔犯法呀,但人渣囉,完全支那人囉
就係唔應該迫,所以同時唔打既一係加強自我防疫,用豬咀同唔好有社交唔好出街食野,唔係既就自動自覺中左自己好又好死又好都留係自己屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞