你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
非洲健康研究所(Africa Health Research Institute)執行一項初步試驗指出,輝瑞(Pfizer)-BioNtech 疫苗對 Omicron 的免疫保護力顯著下降,中和抗體濃度降低 41 倍
你識就會明個有效性幾低 唔識我都唔答你
因為講完你都唔會明
佢地點會畀到 然後就會話而家所有paper 包括academic Journal Peer Review班人全部都係畀藥廠收買

我倒返轉畀外國左膠屌我反fo1 hing1,我都係用同一批研究嚟反駁,就係中國香港嘅港大研究,其中一篇咪咩白咭勇有份寫,就係Pfizer比Sinovac高效,未出嗰份就話Sinovac無法中和omicron,但唔知邊一方面好過Pfizer(未出嘅嘢,又唔係我寫,所以無得quote)。
唔係唯一但係主要
係中和價性低左 你防重症都差症
更何況omicron重症率咁低
支野同垃圾一樣
最撚好笑係 你打撚完疫苗同無打疫苗根本係無分別
除非你好撚鐘意武漢呢個地方
要打啲武漢肺炎病毒入去身體入面 以為好撚過癮?
你以為冇疫苗就唔會出?
2022年都仲唔好比藉口政府?
如果全世界得返omicron,我都同意唔打係好過打,
不過惹到武漢原始病毒株就大鑊
有病入院都係支那人
建議入去18區醫院逐個逐個屌
你打唔打關我地撚事邊有人嘈你地逼你打
https://health-infobase.canada.ca/covid-19/vaccine-safety/
佢地肯睇數據就連登就唔會有咁多弱智post fake news又曲解人地疫苗研究既垃圾post出現啦
佢地由頭到尾只係會相信自己信緊既野 就算你畀哂所有數據證據畀佢地睇都係無用 一句話你deep state盲從權威就得
連登不嬲都係咁反智 你見樓豬啲打稻草人post都有成千個正評都知咩事 真係無人care你地打唔打針

1. 我一用加拿大數據就冇咩人覆。
我追加返啦,其實上年全加有2個人打完AZ死咗,傳媒報導一路喺度冇刪文。加方早就停咗AZ。
https://www.cbc.ca/news/canada/hamilton/covid-19-death-vaccine-rare-1.6083284
咁香港死左果d又點解釋先
加拿大有J&J 同moderna揀香港得科興同BNT,兩隻都打完有人出事wor老友
不過你呢個方向比較有討論價值值得大家花d時間discuss下

yes 你中point
1. J&J極少,好似入過一次貨就冇,條數太細我唔識討論。
2. 某港正正個問題就係冇透明度,所以啲人有咩事我會存疑(我冇結論)。如果你當加拿大係control sample都不為過。68 millions當中應該得幾萬JJ同埋百零萬係AZ(2個死),講緊5千萬以上係mRNA嚟,同埋Pfizer應該佔六成左右。同美國嘅比率應該好似。
如果賴冇透明度我覺得可以,但mRNA呢一點真係好似海外例子正常些少(純粹我意見,可以駁嘅)。
唔打既人你哋返咩工,你哋公司唔使你打?我份工要我打,咁點算?
同苗撚講正經野冇用嫁,佢地講d野大部份都同以前d藍屍一樣
其他打針嘅唔知,呢個可能打錯懵仔針
有實驗數據又唔想睇,想叫人專注指定一兩件事,依啲事件都係受多種因素影響,'有冇打針''只係眾多因素嘅其中之一。玩完factor dilution再叫我解釋,我點解釋到啊

你睇下#406,你都係解釋唔到,最後咪又係推論戴口罩有用洗手有用,打針就冇撚用

打咗針嘅人帶毒量比較低,帶毒量低傳播率就低,對變種病毒效力大減但唔代表冇效力。我就真係唔知你點解釋''全民打針減傳播率''只係一種幻想喇
反科學個邊似信仰咋下
事實係反苗撚日日用唔同A/C出PO 反西方疫苗,嘲笑其他人,世事被佢哋看透,收咗錢隻字不提科興毒苗、強制檢測,同埋支那製造生物武器毒害全球呢個事實。借反疫苗幫支那洗白以上罪行,而且企圖幫支那傾銷佢哋啲檢測產品 (好多都係支那劣質製造),幫支那借抗疫傾銷佢哋檢測產品幫支那非法政權注入資金吊住佢哋將近死嘅經濟。而家呢班五毛因做唔到帶風向呢個任務,就特登開無聊無營養嘅PO話返人哋煩,打咗疫苗嘅人幾時好似佢哋咁咁積極日日搵少少嘢炒大係咁PO?
你哋唔打咪唔打囉,人哋打唔打關你哋撚事?做乜日日咁撚無聊出PO反疫苗放disinformation?你哋呢班仆街五毛遲早受報應。
邊份paper話打完同冇打冇分別?
大部份都有evidence證明打左死亡率, 重症率, 感染率都會降低
唔係打左就唔會感染, 係冇咁易咁解
omicron未睇過, 但起碼delta係
病毒定律係傳播性愈強傷害性愈低
LOL
你nursing讀咩 讀屎片?
佢地答唔到呢類問題架
唔打撚知有冇用咩
繼續未有動力去打針
又quote返加拿大嘅數,其實事實係全加5歲以上打針率係9成,但係omicron都係狂爆。

不過,不過防重症呢一點由alpha開始已經講緊,因為呢方面嘅科學冇100%。我唔係專家就唔噏咁多,alpha嗰陣Pfizer都係話accuracy 93%,從來都唔係100%。又再者,除非有人好遲打(上年年尾)否則好多兩針嘅人根本冇哂抗體而中omicron。

所以「打咗都係中」本身係overgeneralize,冇take into account omicron本身唔同alpha,冇睇每單case嘅抗體(269萬單,唔似香港咁仍然逐單睇年齡性別、住邊度、返邊間公司,加拿大全球第2大國家⋯⋯)。「打咗唔會中」從來冇人guarantee過。(in case you do, I wonder about what you are smoking)
樓主一係五毛,一係精神有問題。前者居多。
事實見到嘅係,呢班反苗撚樣日日無撚聊聊出PO 話西方國家,但隻字唔提科興毒苗、強制檢測,同埋支那製造生物武器呢啲事實上面到。完全係支那轉移視線同埋洗白佢哋嘅播毒戰爭罪行。
港大嗰份未出,出咗又quote得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞