你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
暫時個重症率就唔高
當然佢突變可能唔同方向 但主流得一個
無打針根本唔怕
其實我睇左成個post真係唔見有巴打迫人打針
quote黎比我笑下
好奇一問,撇開politics
細個開始打個堆 破傷風 卡介苗等等嘅疫苗
或者每年唔同嘅流感疫苗
甚至防hpv個啲疫苗
又唔見有人反?
點解covid疫苗會咁大反應?唔打嘅risk細過打?
事實係你無可能睇到對照實驗
所有野只可以睇到目前情況推斷
但重症率的確唔高
屯門無打果個都無重症
咁仲係咪一定要打
點會搵到

被害妄想 唔打咪咪柒打囉 你邊撚柒個
我都覺得要谷針就要負責
政府on9
應該係睇research唔係睇新聞
除咗「疫苗死亡率比武肺更高」呢樣之外,其他未去到陰謀論下話
有啲人面癱,有啲人中風,心血管出事,癲癇呢啲係已經發生咗啦嘛,當然機率細係另一件事
咁好老實講好明顯枝針有啲人係唔適合打
台灣有人打完要去開刀割瘤
https://www.dcard.tw/f/mood/p/237497400?cid=D302D208-63C7-4E3C-A1ED-A0533D9D8410

枝疫苗咁樣唔應該係acceptable下話
咁人係有言論自由既
但係我都想同苗撚既朋友講句

你理撚得我?
你喺連登度講事實點得㗎你走先,我幫你頂住
仲要準備打第四支,個國家應該得返幾千人生存緊
有無反苗撚可以回應下
真心想了解下
cctoy雙標係咁
因為政府日日迫人打,限制人自由,政府已自動做左推手,打左針=已洗濕左個頭,根本唔理其他無打嘅人,or 魚蛋論想人打埋
所以咪話到推健康碼嗰陣
唔好用被害者口吻屌政府就得
唔係以為免費打針 有得抽獎冇代價呀?
就算依家餐廳a b c d 類都係打針代價嚟
所以咪話你文科仔
重症率你搵一個例子黎睇
你自己講冇可能睇到對照實驗
冇數據support咁點會有個結論係打唔打都冇分別
其實你點判斷都得,你加入埋政治因素都得
但用科學角度講冇分別就好無説服力
未撚準備 瞄撚準未 條撚準備
班反苗智障其實就同藍絲一樣
連藥廠都唔夠膽寫包單話支針好安全冇事,都未有一支針係過到「緊急使用」階段
反而全世界嗰班冇讀過醫嘅大官貴人為咗光環係咁叫人打,講到條我條命係屬於佢嘅咁唔打就乜乜乜
啲羊仔青蛙仲停留喺三四十年前嗰啲咩唔親手寫廿封一模一樣嘅信比其他人就會不得好死嘅迷信心理度不知悔改
打咗嗰班,你知唔知支針有咩副作用?唔知?當然啦,整嗰個都唔撚知你點知,乜都唔知就打入自己身冇撚嘢呀嘛?同個文盲亂咁走去簽合約有乜分別?最後冇俾人呃到破產家破人亡我咪恭喜你囉
有起咩事上嚟痛嘅辛苦嘅係我,點解我唔可以揀唔打?你迫我揀係咪有咩痛苦你都有辦法代我受先?又唔係喎
其實我第2同3針係Moderna,技術上我「苗撚」冇可能谷任何針,某港根本冇呢個產品
我第1針Pfizer冇錯係復必泰不過唔同batch,應該係比利時貨,當時好似係咁啱未有Moderna貨。我咁多次都係同其他人爭時間爭位爭地點,我一路都話好似book iPhone咁煩。最近呢針我book咗7次,每次都係改時間同地點。

一開頭香港比加方更早有(Pfizer)打,我嗰陣重諗點樣啲人連打都懶得,相對起我搵個time slot都咁辛苦
打左針唔係幫政府逼你喎
同埋呢個post既人好似真係唔理其他冇打針既人, 因為打唔打同佢地冇乜關係

魚蛋論既我又唔見有, 邊個人後悔打左針然後迫你打針咁仆街?
科興又好, 其他又好
我一針都唔撚打
留返比你老母做加強劑打到落地府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞