你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
打針當然冇話對與錯
應該話啱同唔啱嘅係某部分人對苗撚同反苗撚嘅諗法
而等幾年咪知邊邊啱囉
然而,新加坡的研究人員追踪了接種疫苗和未接種疫苗的人,感染後每天的病毒量。他們表示,接種疫苗的人有傳染性的時間比較短。在感染的第一周,兩組的Delta病毒量相似,但接種疫苗的人第7天之後病毒量會迅速下降。因為Delta病毒在發病第一周內出現的高病毒量,所以無論疫苗接種情況如何,口罩和手部衛生等可以減少病毒傳播的措施對每個人都很重要。

一項對Delta傳播的大規模分析來自英國 REACT-1計畫,該計畫由倫敦帝國理工學院的一個團隊領導。研究人員每隔幾週對超過10萬名英國志願者進行測試。5月開始當Delta迅速取代其他變種病毒成為主要流行株時,該團隊對所收到的樣本分析Ct值。結果發現,在檢測呈陽性的人群中,接種疫苗的人平均病毒量低於未接種疫苗的人。研究人員認為,這些結果與其他病毒量的研究不同,因為這項研究隨機抽樣了人群,包括那些無症狀的感染者。
可以證明有嚴重副作用
或者證明冇明顯副作用
兩樣都有機會㗎
樓豬唔講真係有任務在身嗰啲,只講一般人,好多人講嘢時並唔會盤算到去自己講嘅嘢會帶嚟乜嘢無意嘅影響、咩人會得益,尤其網上講嘢唔使本,就更加唔會忍住收收埋埋
據我所知 中國依家爆果隻就係omicron
死亡率同重症率都咁低
佢因為隔離同封城而死既人反而更多
依家全球主流都係omicron
就算有新變種 都係病毒定律
你講既野完全唔可能發生
你讀傳播控制 professor係咁教你架咩?
依家支針明明無用
你講得出依句,你個腦都有番咁上下神奇

我用減少依啲字眼,而唔係用依啲字眼,就係要講明打完針依然有傳播有重症但係少咗

你理解到係''打完會完結個疫情一樣'',你個腦係神奇中嘅神奇
重申一下,我上面都有講,我都拖到好遲先打疫苗,原因係怕副作用,
我都唔贊成政府強逼打疫苗,甚至要用疫苗護照,無論香港定外國都係,
但問題似乎係,反苗嘅人真正將問題對焦於政府嘅政策其實唔多,
更多嘅係話打針嘅人弱智、打完冇用、數據造假,依啲點解釋?

我早幾日先喺另一個扭曲副作用數據嘅反苗post屌柒完個樓主,當然個樓主又潛咗水
我認同你呀
搭巴士地鐵大聲講嘢,係自由意志個人權利;
病咗咳唔戴口罩,係自由意志個人權利;
一路行一路食煙令到其他人食二手煙,係自由意志同個人權利;
去人哋地方買晒人哋啲奶粉,係自由意志同個人權利;
炒黃牛飛,係自由意志同個人權利⋯⋯
打完會中同無打照中都會入醫院佔床位
兩者響低重症比例情況下 有咩分別
你同我響到遊花園無意思
係勁既就出街屌人打針啦
係連登呢d小眾圍爐有咩閪用咩
因為...暫時黎講用口罩最多都係有人戴著口罩上PE堂所以暈咗 (強国直頭有學生咁樣猝死), 洗手消毒呢啲相信未試過出事故

但係有好少數, 真係好少數人打完疫苗試咗癲癇面癱脫髮中風心肌梗塞猝死濕疹淋巴瘤小產甚至瓜柴囉, 的確係好少數嘅, 咁當然官方係話大多數同疫苗無關啦

口罩洗手消毒呢啲相對risk-free嘅唔難做, 但打針唔會放埋同一類囉
做乜撚 妄想症? 反苗撚開得最撚多post喎 成日引罵戰
呢一年有無效就係證據,咁多白老鼠,範圍直達Phase 3 4
https://lihkg.com/thread/2837155/page/1

就好似依個post咁,扭曲數據,比一班人屌柒完啲數據唔係咁分析,就唔理,post其他news,唔回應質疑,依啲就是反苗人士的質素嗎?
你就神奇啦 低重症低殺傷力病毒
你仲走去防防防 明明變到仲癈過流感
你流感唔谷左針?
股價
老實講,你依家真係享受緊前人種落嘅樹
病毒係咪真係會變到愈嚟愈弱,甚至要幾耐先會弱到同感冒差唔多,係完全冇得講,你只係結果論
我都未打啦
我成家都無打
人格好高尚好叻叻啊 你都係想我地咁講姐
睇你咪又係俾人逼完針之後走嚟企道德高地
政府嗰邊就全部谷針迫打疫苗,但網絡世界其實從來嘈嘅都係嗰班反苗人。
所以你上網叫人哋唔好逼你係有啲奇怪
真正做足曬係足不出戶、獨居、打曬3針、自給自足、除咗食嘢都戴口罩嘅人,你都係仆街嚟咋柒頭支那仔
vaccine passport我諗都拗咗好耐,其實最後都變咗政策/政治
1. 你會見地緣陣營互不承認對方疫苗,雖然美加都放寬咗,其實係共存政策嘅結果。
2. 西方國家可能美國條數已經最低,都講緊大概7成或以上,有啲9成幾,所以個"weight"已經唔喺反苗嗰邊。好多本來唔駛摺埋嘅場所已經被視作唔安全,或者要有passport至入得。
3. 某港啲人可能唔知出面做乜,其實我手上嘅所謂passport只係一張pdf,我唔駛掃咩code,根本就冇監視。最監視我嘅應該係街邊啲CCTV。
其實我真係冇見過一個post係逼人打針,
到底你幾時見撚到苗撚喺度嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞