你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
老實講我都希望快手中omicron,大條道理唔使俾人迫針,反正中咗都係流吓鼻水咁,好過打針副佢用
原來你討論緊「最佳防疫選擇」,對依方面我就冇乜意見喇 我只係被牽著鼻走打咗兩針嚮往正常生活嘅人

話說你比較兩個時期嘅不同:
1)2020年初開始嘅傳播 (隨後爆咗一陣)
2)Omicron入咗社區 (無出現預期嘅爆發)
其中一個大分別就係...
其實全世界都谷緊
真心唔知班官估中乜鳩
變撚曬種試都未試就話要打
希望反苗撚堅持住。。遲下少d人等位食飯
你係好唔明點解一堆人反逼針反反下要由反"逼"呢個行為去到反埋支針本身......
減少傳播啊,師兄
係咪又想講要絕對切斷傳播先值得做啊

若果你加咗人工都仲係好低人工,咁你想唔想加人工啊
你縮返埋啦撚樣好撚柒呀你鍾意打咪打飽佢,講乜撚時間會證明一切姐,打疫苗撚有對與錯之分
師兄又撚狗
啱,做少一樣都係打開咗防疫缺口,所以我反防疫
人地問你咪講囉 有咩問題 有人叫你貼撚住係額頭行出街?
巴打可唔可以分享下份paper話依家疫苗冇用? 想學下野
同意打針應該係個人決定,我自己分析過,認為應該打所以打咗
國泰機師你點解釋
當傳播性強到一個程度
你所謂減少傳播
完全係一種幻想
以色列接種率夠高啦掛?
佢傳播率有低到?
其實我又唔會話支針完全冇用嘅,但唔係必須囉,尤其依家隻omicron咁弱真係冇咗打嘅必要,最大問題都係迫人打。

如果人哋唔打最多就係出吓d感冒症狀,點解要迫人打先,流感針都唔會迫打啦。
https://health-infobase.canada.ca/covid-19/vaccine-safety/
佢地肯睇數據就連登就唔會有咁多弱智post fake news又曲解人地疫苗研究既垃圾post出現啦
佢地由頭到尾只係會相信自己信緊既野 就算你畀哂所有數據證據畀佢地睇都係無用 一句話你deep state盲從權威就得
連登不嬲都係咁反智 你見樓豬啲打稻草人post都有成千個正評都知咩事 真係無人care你地打唔打針

1. 我一用加拿大數據就冇咩人覆。
我追加返啦,其實上年全加有2個人打完AZ死咗,傳媒報導一路喺度冇刪文。加方早就停咗AZ。
https://www.cbc.ca/news/canada/hamilton/covid-19-death-vaccine-rare-1.6083284
(加方自停用AZ起只有mRNA選項)上年2針後都死嘅比數係極低。
我唔想又quote咁多網址,加方死亡數字(31k, 269萬個案)又係比率極低。
加拿大如果有邊個打針死咗,傳媒一定報到恆,我搵極都係得AZ兩單。所以我唔明港台啲人咩構造,定係有comorbidities又屈哂落去。
2. 某港嘅話,我都會質疑係咪media blackout/fo1 hing1等等因素,但係一放去另一個國家,有傳媒自由、有透明度、只有mRNA嘅地方,條數就竟然咁唔同㗎喎。
3. 又再者,加拿大冇「安心出行」,個tracking app根本冇人理,我甚至冇search過冇用過。冇監察。其實有啲識嘅人都係自出自入,我每日對嘅人唔多,但係周圍去(各街口,各市,出省,去美國)嘅人我有經常接觸,我連病癥都冇。
科學變左信仰都幾恐怖下。。。
世人係沒接受唔倒自己會死
好心唔打針嗰班唔好咁撚嘈好嗎?
https://lih.kg/2846734

你自己睇眼科醫生先啦柒頭
少量中和抗體價性同無用有咩分別
又一個以為中和抗體 = 唯一免疫機制
不過其實政府、傳媒、所謂專家都有責任,成日講中和抗體唔夠,搞到啲人覺得唔夠抗體 = 廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞