你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
真。明明迫針果堆公司自己都解釋唔到點解要迫,但就因為政府同其他大公司迫就照跟,成個社會成個世界都癲撚晒。
冇迫過你,冇迫過其他人,你死咗關我撚事
But look at the data from UK and US. Severe illness requiring ICU care are much reduced for those vaccinated (excluding rubbish 4 Hing)
所以你死係你事係啱嘅,不過就一定會增加醫護人員壓力同用多咗社會資源去救你呢位天才
當然你可以話:「冇人叫你救我呀,你由得我入院自己死呀!」
不過好可惜香港唔得,香港醫生同制度唔可以咁做(就算法律上你一早寫晒advance directives,香港未承認)
不過其實我估你到時你透唔到氣都係怕死多
Anyway
你嘅行為即係打八號風球去沖浪,你可以講有沖浪嘅自由,我喜歡刺激關你撚事呀,可以呀,不過你萬一出事就累死去迫住救你嘅人,浪費社會資源係你個on 9 仔度
講打針唔講依家講過去?
傳播控制係講回到過去架咩
果時效果已經唔好
依家更無用既時候 支針打黎都無謂
你打左唔通幫你抽返出黎?
講緊未打既無打既意義阿柒頭
咁你咪問吓大公司問吓政府點解出啲咁戇鳩嘅規定,
你喺呢度講冇意義,呢度都冇人叫你打針
以連登網絡計最嘈從來係堆反苗
而計埋接種數據你真係可以話大既係silent majority
究竟邊個嘈可唔可以搞清楚先
當然你計埋柒婆係當苗撚你叫佢收聲我就冇咩所謂
請大家快啲打針,試多啲數據愈多
我到時再打
我呢度不斷重症入院,加重醫院負擔,都係冇打針嘅人。所謂「苗撚嘈夠未」嗰班不斷打稻草人,不斷無視其他unvaccinated不斷累人嘅事實。唔係鬥大聲就會nullify咗上面醫院資源嗰個point。

戴口罩,講真,有一啲反苗同唔反苗嘅根本都唔認同,又何來戴罩已經防到之說,又係一個稻草人。
喺連登無乜點見叫人打疫苗

剩係見到班話疫苗乜柒乜柒,害死人嘅連登科學家
苗撚我就唔敢當,不過啲omicron neutralize咗嘅疫苗我絕對唔會建議。其實有堆某港人依然話打fo1 hing1少啲副作用,其實比起連登科學家更加可悲。
無所謂,連登根本係小眾圍爐區
睇連登同睇藍屍group一樣笑下算
我想講 我frd 做醫生 佢話疫苗通常研發都要3-5年
大陸個疫苗根撚本抄9外國啲疫苗 搬番泥
完全冇撚作用
科興疫苗出現只係習皇帝用泥割9大陸仔韭菜
公司先最易解釋
你重症/要隔離左少個人番工蝕錢囉.....
為咗堂食拍啪針,我食飯唔駛比錢
唔係講悔氣説話,一年後仲係唔洗強制打針先再出post
因為Omicron直頭廢到引起唔到重症
不斷重症入院,加重醫院負擔,都係冇打針嘅人
第一 你打完針中左都係入院 病床一樣佔咁多
第二 病毒定律你知就唔會講依啲咁反智既野 依家流行既武肺重症率係極低
綜合兩點 你講既一樣都唔成立
苗撚幫手谷針仆街死
咁多因素影響傳播率,我真係解釋唔到。不過另一方面你都係証明唔到:你可唔可以証明到若果外國全部打針嘅話,唔係爆到九彩咁簡單,而係爆到九十幾彩非常嚴重仲要死好多好多人?你答唔答到先

所有實證研究都係咁㗎啦,每當多過一個因素導致件事,但你又專注分析一個因素(例如有冇打針),就可能會有唔合理嘅結果。你解唔解釋到自從安全帶發明咗之後,每日依然有咁多駕車人士死於交通意外?

Multiple regression model你就當係single-variable equation咁分析 你估單係有冇打針就可以左右大局咩
而家唔係唔理係咪重症, 驗到有就全部隔離架咩
係你個例子打唔打係冇分別架喎, 係有冇人中招
講起科興,其實而家有十個左右國家都有自家疫苗,滅活嘅話印度、哈薩克、伊朗都有。古巴都有腺病毒疫苗,類似衛星。

我自問唔識嘢,嗰堆冇國際認受嘅產品,講緊用戶國家可能好低,相比下中國疫苗好似相對多國家用,我只能存而不論。反正mRNA得兩種,(我)亦都冇咩其他選項,口服藥亦都未出。
啱啱又死一個13歲苗撚開心啦
不斷重症入院,加重醫院負擔,都係冇打針嘅人
第一 你打完針中左都係入院 病床一樣佔咁多
第二 病毒定律你知就唔會講依啲咁反智既野 依家流行既武肺重症率係極低
綜合兩點 你講既一樣都唔成立

我只會回一次。
1. 你好似真係assume打咗都會中,都會入院,係咪?我身邊親人有幾個中,冇人入過院。防重症依然成立。何況omicron本身都弱化咗,你都好可能咁睇。呀係,係重症率都減低緊,入唔到肺。

好啦,我反智,得未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞