你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
講真大把無打針嘅人返到公司日日畀人問點解唔打針
仲要畀公司當係T病毒帶原者咁隔離
再唔係就逼你3,5,7日檢測一次
仲要耐唔耐有人forward啲message批評人唔打針
好似上次就話國泰空姐職員家人唔打針係不負責任等等

生活喺咁嘅環境想唔燥底都難啦
即係你係支持谷針限制人自由?
你不如叫政府負責任先啦 打完針出事乜都冇得賠
同中國人一樣,成日自己都係受害者個一個

講真,想打咪打,唔想打咪唔打。我又無點見過有好多人開post屌人唔打針,但我見到好撚多人開post話俾苗撚逼打針
你自己查下3針輝瑞, 在病人serum 對omicron 所產生的antibodies係幾多先啦..

首先,任何疫苗都唔可以100% 抵檔病毒,

美國疾病控制與預防中心(CDC)數據顯示,接種疫苗者感染新冠的可能性比不接種者低 8 倍,重症住院或死亡的可能性低 25 倍。

**打左都有老中青 中招呀,。

吊, 數量幾多倍呀..
懷疑條友唔識野出黎鳩噏
佢到依家都未答我依家打針有咩用
打針中左都會入院同佢講無打入院浪費醫療資源既差異性 打左就唔浪費資源 佢都傻撚左
反苗撚日日開post引戰就話苗撚嘈
成玨反苗撚都精神病
omicron有撚重症咩,冇重症仲打乜鳩防重症針?多舊魚
咁想問下有人係家庭支柱佢選擇咗打針係盡咗佢個人基本道德
但呢個人打完針死撚咗
之後政府話佢死唔關打針事
成個家庭無咗經濟支柱
都問下你邊個係人渣同自私撚?

所以兩種生死狀都唔存在,亦唔應該存在
拔喉都冇發生,亦唔應該發生

唔肯打針嘅人既唔需要承受副作用嘅風險,又可繼續享有中招後嘅醫療服務。然後醫護人員繼續好憤怒,唔肯打針嘅人繼續問人嘈撚夠未
啱啱google,原來而家連Facebook都join埋

係逼100%人口參加,如果唔係點會幾年都仲逼你打廢針,因為要實行電子護照

你唔打,佢咪狗急跳牆,威逼利誘
如果政府冇實施過任何防疫措施,冇谷過針
單靠自願性打針既,我擔保7成人都未打

換句話講 打針既人唔係睇你d數據
係單純睇到 限制左既野 要打針先解鎖到 佢地就去打

所以d疫苗數據 搬出黎冇意思,
你直接假比個offer出黎,
黎緊打左針既可以換取到咩自由仲好啦
因為香港打唔夠針,
唔可以開關,

香港用緊清零政策
外國用緊共存政策..
打左都中 佢咩低8倍純粹總人數比較
你不如睇下個死亡同重症率先
愈急愈古怪
前兩日呀標基大佬自己講就黎完
應該奶左野
有人阻止左個計劃
"全部都俾教廷捉去死刑"

而家係打左既, 日嘈夜嘈想捉唔打既去死刑wor
鳩打針,中哂負作用,都可以有你講嘅自私效果。
而且你會中始終會中 咩低8倍一啲實質意義都無
現實係打針人士仍然會中 唔打既防疫做得好就唔中
要人打針唔係問題 依家連重症率都咁低
到底打既意義係啲咩
而且重症同中和率都有關
中和率咁低 防重症率又會高? 你識唔識架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞