你 班 苗 撚 嘈 撚 夠 未 ?

1001 回覆
4187 Like 324 Dislike
分清楚科學同政治先啦, 真係智障
而你仲係一口咬定支針冇害
收番你隻傻閪大姆指先啦,忽然喺度so sad咁笑做乜春啫。你喺邊行見到我一口咬定支針冇害?反苗反到有幻覺?防火氈個例子係回應緊#836條潛咗水嘅傻鳩嘅''冇100%效用就咪撚推''依個論點啊,唔通你以為我用防火氈個例子去綜合成個打針防疫嘅利弊咩

我駁緊''冇100%效用就咪撚推'',你就殺出嚟話疫苗唔係100%安全,仲要話咩新鮮滾熱辣講到好撚應景 又係啲如獲至寶嘅表現

疫苗副作用例子多不勝數。好多人打第二針都有發燒啦,你估好撚舒服咩。有嚴重副作用會致死我都信發生咗,有人誤食花生都會反應過敏死啦,有人中下普通流感都會死,人人免疫反應咁唔同其實一啲都唔出奇。連支那科興嘅疫苗說明書都列咗好多副作用出嚟,冇正常人會一口咬定支針冇害㗎喎
智障就是以為科學同政治不會同一時間發生!
同d藍屍廢老同一口吻
有事唔好報警
接受強制教育前,需唔需要簽自願聲明先?唔需要wor

咁市民被逼打針前,需唔需要簽自願聲明?
無知都衝出來
我撐樓主喎
冇打針嘅冇問題喎
有撚人話唔會同一時間發生咩, 戇鳩
但班反苗智障就係毒針毒針咁叫呀
社會責任有咩問題, 你哋唔打針加重醫療負擔, 或者特登唔戴口罩傳染比人, 人哋都有權利唔受你傳染, 你首先將自己置於其他人權利之上, 自私又仆街, 所以死撚咗都唔抵可憐
呢度99個返苗post先得1個支持苗post。唔諗下自己先係煩人o個個?
話會發生咪即係所謂嘅科學咪有機會建立於政治嘅根本上囉!尤其係依家呢個時勢,權烕可以被審查,專家可以被收買嘅政治環境下,更醜惡嘅政治意圖都可以用科學嚟包裝,你唔抵得人哋毒針毒針咁叫,你大可以話呢啲係十全大補針叫人打多幾針㗎!睇吓大家信邊邊囉!
社會責任本身當然冇問題啦!但要強迫别人額外犧牲自己去做一些大眾利益嘅事就等同對小眾及個人嘅勒索與強暴!如果你要怪别人傳染你就寃有頭債有主怪呢隻病毒點解咁惡毒或怪是誰製造這些病毒出來!别人除咗保持自己及對公眾嘅衛生及清潔這些公德外,人哋绝無義務去由外力去改變自己嘅身體特質去遷就你去避過這種可惡嘅病毒!香港嘅公營醫療即使平時本身長期也有80%以上嘅佔用率,根本本身就存在非常大嘅制度性及結構性問題,就算一般嘅流感季節也輕易超額爆滿!難道你又可以話冇打流感針嘅人仕係該死嘅自私精所以又可以唔去救治嗎?!
咁點解唔全面禁煙?
2手煙證實會令人致癌未?
定係慢性就唔洗禁?
報憂不報喜,再睇下確診報導同康復報導嘅比例。明明確診報導隨便就搵到,康復數嘅報導就要逐個搵。然後就係專訪,永遠只會搵少數重症報導佢哋嘅病情有幾辛苦,但係佔絕大多數嘅輕症案例就唔去問。

你話多國政府唔係各懷鬼胎用covid嚟build the new world order?
你係咪弱智架本身強制教育設計就係為社會提供穩定勞動力 但讀完唔做野 冇人會殺你攞你命 你仲可以攞綜媛

宜家打針唔好彩就半身不遂 面癱瘋狂流口水 好彩啲就死埋 或者幾年後先出事冇命 點撚樣同強制教育對比 你啲邏輯先西9利
係呀 跟住呢?
祝你好運,一路順風
露底啦反苗撚, paper都唔識睇, 去到最後咪又係loop返陰謀論
你個論點駁返自己
科學上最好梗係全面禁, 大把國家公共場所禁, 就係為咗令你班自私撚樣唔好影響人, 唔同政府可以有唔同政治同利益原因有唔同政策
咩叫返苗
别人除咗保持自己及對公眾嘅衛生及清潔這些公德外,人哋绝無義務去由外力去改變自己嘅身體特質去遷就你去避過這種可惡嘅病毒
呢個自己係條傻鳩自己嘅觀點
難道你又可以話冇打流感針嘅人仕係該死嘅自私精所以又可以唔去救治嗎?!
搵樣差咁遠嘅嘢嚟類比, 唔通我又搵麻疹/生蛇嚟比較? 智障真係唔係扮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞