[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
多謝你嘅意見
當初做果陣都諗唔到中型widget(4x2)應該點做
已經做好左啦 下個版本會有

農曆 widget 放到 ipad 變哂形,但其他 widget 冇事。

係 我地都留意到
已經fix左 下個版本會正確返
唔好意思
附近巴士有好多架車,
Apple watch空間有限好難顯示到咁多,
如果要睇多幾架巴士 會建議用返手機app先
Thx
好正,唔該晒

報個bug refresh 左幾次都係咁
多謝回報問題!
岩岩開港鐵隻app都係咁

地鐵下班車幾時到數據來自港鐵
數據來源出錯的話 我地都會顯示唔到
多謝你嘅意見!
技術討論要遲少少覆

其實我地明白當功能愈黎愈多嘅時候,App入面開始愈黎愈混亂
所以未來係有需要revamp App內頁 你嘅意見唔會天馬行空呀 我地都會參考

我地最初理念係,依賴widget做entry point開app
例如你要睇邊班車幾時到, 如果傳統方法就係喺app入面撳巴士然後search巴士路線/靠recent search
但係我地想Datatone做到只要setup一次widget, 1-2秒就撳到入隻app睇, 睇完即刻可以quit app走
呢個速度係我地追求嘅野, 而實情係有小小倒自己米嘅, 因為傳統係期望用家停留app內愈耐愈好
可能呢個就係點解用家話『好用』,但係唔鐘意用widget嘅用家就未必感受到

不過『日曆』方面,我地應該唔會發展落去, 我地認為唔會比Google/Native calendar做得更好

而App入面個『實用地圖』同『統計圖表』係歷史遺物,一開頭已經存在,其實係有好大改善嘅空間, 如果有機會Revamp的話會想重新做好佢~

想做嘅野太多.. 時間卻太少
會唔會考慮加個地鐵出入口資訊
港鐵未有提供『地鐵出入口資訊』開放數據
所以做唔到
有冇得加電車叮叮到站時間?
電車公司未有提供實時到站數據
所以做唔到
支持
Chill club直接被消失

琴晚訓前明明仲見到係第2位,今朝起身直頭無左,原來佢突然將chill club search count group左去星期6

另外如果有d咩值得關注/想被關注
可以去google search一下, 令佢排名前啲 更大機會出現喺Google Trend度

Datatone有快捷方法可以幫你google search一下
了解更多某個關鍵字嘅資料
用左一排先知道實用地圖可以搵公廁
多謝巴打咁用心發挖有咩功能
其實實用地圖有好多改善空間
不過暫時主力做widget先
發掘*
加油 已課金好實用好smart嘅app
多謝課金支持Datatone!
咁可唔可以顯示同一個站既幾條巴士線? 得一款同巴士線唔夠用,3-4 款就最好喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞