[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
岩岩再試左次 終於成功
請問巴士倒數計時會唔會自動熄
例如我上咗果㗎巴士就熄
多謝你願意考慮課金!
如果日後我地做多d Live activities會考慮睇下做唔做到以上效果
暫時仲有其他野想做先
多謝回報問題!
收藏列表未來會改善車站數量太多顯示唔夠friendly問題
我地唔能夠知道你係唔係上左車

如果用距離嚟判斷

有可能你只係短暫離開咗巴士站而唔係上車離開咗巴士站

暫時諗唔到點做到
加粒 已上車 既掣不過我講就易
如果係手動的話
可以去通知中心度向左掃
就可以熄咗Live activity

其實Apple Watch有冇得加巴士到站倒數
咁大個位淨係得個D字
已課,加油!
好好用
Support
技術上可行
但係太多野想做
暫時AppleWatch priority會低d
所以錶面功能暫時用嚟快速開App先
透露下有咩想做
現在可以公開的情報:

地/輕鐵即時動態
多功能Widget自訂

繼續課金支持
好App
好好用
d資料好準
返工放工都有用
課左金live倒數睇巴士到站好用
不過想知收藏車站㩒入去之後,可唔可以好似kmb app咁簡個車站顯示埋同站其他路線?因為有時幾條線都去到目的地,同時睇到時間就方便好多,感謝
多謝願意課金支持我地!
多謝你嘅意見, 我地未來都會做『轉車』功能
一路有新iOS野玩, 『轉車』功能推遲左做

原本係Citymapper同你哋個app揀
最尾都係揀咗係哋,課咗差唔多2個月

Live Activity ETA倒數真係方便
著一著Moon就睇到仲要有埋秒數

如果Apple Watch都有倒數就正
同埋「收藏車站」嗰版
可唔可以一條綫出到3班車時間
多謝願意課金支持我地做落去!
未來「收藏車站」可以改善下做到呢個效果!
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.20.0 iOS版本

改善所有交通實時預報Widget:
倒數模式登場! (公測中, iOS16.0限定)
可以喺App入面「設定」> 「Widget設定」> 「顯示時間模式」選擇倒數功能!

經公測後,Widget可能會預設使用倒數功能,歡迎試用後提供意見!

改善『地鐵實時預報』:
支援即時動態

改善『巴士實時預報』:
中及大型Widget支援『自訂』Widget
例如可以分開設定『返工』『放工』各款設計

改善『輕鐵實時預報』:
修復搜尋後無法按月台/終點排列問題
現在搜尋路線號碼時會顯示該路線的車站

改善『路面情況』:
新增多個行車時間顯示器

修復有時推播通知可能會推播了未訂閱的推播消息
修復天氣widget無法更改更新時間文字顏色

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq

✍️ 特別備註:
收到好多用家要求嘅倒數模式終於有啦
不過Widget更新同樣受限於iOS更新
所以佢只係識倒數而唔會因為路面情況改變咗而立即更新
所以都係要撳入去或者用即時動態先可以確保睇到最新時間

而倒數到0:00可能係代表架車已經走咗或者到達

如果大家覺得比起以前絕對時間好用
我地會將倒數模式變為預設值(唔洗手動去Setting set返)
希望大家可以話俾我地知呢個功能好唔好用!

倒數模式預覽圖

✍️ Android用家特別備註:
新一輪開發已經進行緊
需要多啲時間
還望大家見諒
每秒個widget都郁緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞