[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
而家隻app可以喺iPad放大黎用住先
K74都係 麻煩跟進下
多謝回報路線更新!

呢個更新太新
連港鐵開放數據都未update
我地會mon住佢個開放數據
如果發現佢update左K74
我地會立即更新同埋會喺呢度reply返你
多謝提供開放數據source

都係無K74新加果d站
同埋就算有 果啲id同港鐵果d api唔sync 都係用唔到
好正!! G持
路綫Widget一喺疊放到改咗次序就會冇咗條綫
多謝報bug!
方唔方便whatsapp我地
我哋想知個bug點chok出黎
需要拍下片
喺Today View拉入去,或者喺疊放到拉出Home Screen
再拉返入去就會冇咗
iOS 15.4 beta 5
有冇Telegram?
我地岩岩更新左K74啦
但係title好似仲係舊嗰個
多謝指正
路線title有cache, 要d時間俾佢refresh返
過一陣就會好返
熄咗都係咁😵‍💫😵‍💫😵‍💫
想問下你係講緊咩問題?

個App 真係好好用!
加油💪🏻💪🏻
呢個問題我地係TG有回覆過 我地係呢度再repost一次
好抱歉呢個係iOS stack widget 嘅 bug, 我地解決唔到

其實呢個問題一直都存在,之前熄咗果2個智能option就無事
但而家連熄咗都有機會chok到🤦🏻‍♂️

我地試咗用iOS原生果個時鐘widget, 結果相同嘅bug出現咗

出現bug過程:

經過re-ordering, 上下捽, 拉出拉入個stacked widget,所有之前嘅configuration都會無哂或者還原返預設值

示範片: https://t.me/datatone/627
你可以睇下呢條片(條片有啲長,可以飛去最尾睇), 我分別整左3個時鐘widget,設定咗唔同地區:

1. 蘇黎世
2. 香港
3. 倫敦

經過一輪拉入拉出 reordering操作,
最終變返預設值 :
庫比提諾 | 東京 | 悉尼 |巴黎

我地debug果陣都發現用stack widget, 可能第日起身個widget上下捽有機會無咗啲config, 面對呢個bug我地暫時無解決方法...希望將來iOS update係會解決到呢個問題

暫時唯有係用中型/大型widget 可以1個widget顯示多d站, 或者唔好stack起佢地先...

真係唔好意思
想問你個巴士widget 點解最大正方size
出唔到資料 等極試極都唔得
要用細 中size先得
可唔可以修改下
我地有用家回報個呢個問題
有無試過重新開機?
如果都係唔得 可以cap張圖望下個問題嗎?
唔該哂
岩試重開 成功了
終於用到 大size 多謝
個app好實用 好鍾意 新聞 同巴士兩個widget功能
多謝支持Datatone!
有時widget refresh出左error, iOS會卡住左唔識得recover返
重新開機先可以強制refresh到
又係我丫我想問更新左 見話支援apple watch
我想問可唔可以教我點捷徑設定共享
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞