[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
方便,幫推
請問幾時會 support iOS16 嘅 lock screen widgets? Thx
做完收藏功能會繼續研究下
暫時未知幾時加到落去
點解你keyboard numpad 咁datatone feel
如果lock screen 可能外觀都緊要新屎坑大家一定係咁佈置個screen
係Datatone先會有鍵盤上面果個Numpad
係用嚟方便輸入路線號碼嘅
唔係用家手機自己設定
課金有咩用?
可以完全無廣告地使用Datatone
同埋解鎖Widget進階自訂功能

最重要嘅係可以支持我地繼續做落去
想問下有無人升左iOS16之後
用Datatone發現有咩問題?
我哋部機升左
暫時未發現到咩問題

如果發現任何問題
歡迎同我地回報!
剛升完全部黑曬,load左幾個鐘終於睇得返資料
多謝feedback!
可能重新啟動會快d回復正常
開到彩蛋

btw幾時有lock screen widget
多謝長期支持我地
我地努力緊架啦Lock screen widget
敬請期待
啱啱裝咗新版
想請問apple watch app都係要開siri先用得 因為而家開完乜都冇黑色一片
同埋收藏車站輕鐵嗰度顯示路線下個站好似錯晒 一係就得一條線show 一係全部線都淨係show其中一條嘅下個站
你真係跟得好貼
點樣可以咁快知有更新㗎

Apple watch 新版唔再一定要Siri先用到
可能更新App之後 AppleWatch未更新去新版?
或者App bookmark車站果陣 AppleWatch未pair?
如果都係唔得 可以試下重新安裝下apple watch上面隻Datatone app嗎?
謝謝

另外Bookmark設計上只係顯示下一班車
如果要顯示更多班次都係需要click入去
同埋部分輕鐵大站有好多線 所以要用篩選功能
收藏果陣只係篩選你感興趣嘅路線或者方向
咁樣收藏果一版先唔會有太多不感興趣嘅路線
頭先bookmark先裝aw app,會係黑畫面,再求其加個bookmark就成條list喺aw出返黎
多謝試玩新版!
我地下個版本再研究下係唔係empty state無handle好先

Btw 你地真係好快
我地仲未出公告 你地就知有新版
我係update完先裝apple watch app
但都係冇嘢睇黑色一片

Bookmark我係指每條輕鐵路線下面嗰行顯示路線下一站嘅細字
兆康站嘅就全部show下站青松 屯門站就淨係show 505嘅下一站 我估而家佢淨係攞到505嘅料?

同有少少建議
輕鐵地鐵大lock screen widget title可以design番靠左show
單卡孖卡跟番home screen widget用單字就得 留多啲位去show往邊邊邊
Bookmark輕鐵可以用「孖卡 月台❶」咁嚟顯示停車月台 好似冇咁累贅

辛苦晒你哋
係bor
輕鐵下一站果個資訊有錯
我地會出個hot fix 汁返好佢先

多謝Lock screen建議
我地會持續改善Lock screen顯示
另外想請問天氣警告通知暫時係天文台push咩就出咩?
希望下個功能係加自訂淨係push啲咩
終於出到!
有原生watch app比起經siri或者等home screen widget update方便得多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞