[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
顯示無車
📣 關於城巴新巴合併的修復嘅進度

Android
已經可以喺GooglePlay更新新版本,新版本舊有widget如果用緊新巴而遇上問題,請重新配置widget 揀返城巴

iOS
星期六已經送咗俾Apple審批但由於weekend放假,所以仍然等待審批中。
暫時可以咁樣解決問題:非聯營路線可以app內search到城巴路線而唔係揀"新巴", Widget配置可以由"新巴"改返去"城巴"

如果Apple已經更新好會再update大家
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.22.0 iOS版本同埋2.3.0 Android版本

👉🏻iOS (2.22.0):
改善『巴士實時預報』:
⭐️合併新巴城巴路線並修復錯誤,如舊有新巴widget如遇上問題,請重新設定widget
⭐️修復落車提示於勿擾模式下未能通知的問題

改善『收藏車站』:
⭐️支援以距離排序已收藏車站

改善『香港假期倒數』:
⭐️支援2024年假期

👉🏻Android (2.3.0):
改善『巴士實時預報』:
⭐️合併新巴城巴路線並修復錯誤,如舊有新巴widget如遇上問題, 請重新設定widget

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
ios17 個橫向待機 widget, 有冇可能 support 到?
暫時仲有啲功能做緊

未研究可唔可行住
同埋呢個待機widget都要到時再feel吓實唔實用先
多謝提供路線更新!
我地會準備下
可以夾分訂閱?
港島綫已出
Android widget入面地鐵到站時間可唔可以轉做幾分鐘後/快將到達/現正離開 會方便啲
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.22.1 iOS版本同埋2.3.2 Android版本

改善『地鐵實時預報』:
支援港島綫報時

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
多謝提供意見!
我地會檢查吓Android睇下同iOS可唔可以同步返
回報問題

在Watch Apps Face加咗datatone 做捷徑
但在主頁會顯示不出來
有時watch那邊也會有問題,那個位置空白了

多謝 好鐘意你地呢個app
想問下 android widget九巴實時,係咪一個 widget得一條路線? 有冇得好似 ios version咁多 d路線?
同埋有冇得 set做幾多分鐘後到站?
Android暫時開發緊可以喺Widget揀多啲路線嘅功能
如果做好咗我地再通知你阿!
技術上可行
不過Android暫時有其他功能需要做
所以暫時唔會做到咁進階住
多謝回報問題
想問下你WatchOS幾多?
我地再檢查吓
9.5.1
感激,加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞