[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

930 回覆
110 Like 11 Dislike
想問下你係iOS14定iOS15?
巴士全部㩒入去都唔得
想問下有無開vpn?
有時有d vpn setting會block左某d api
如果熄左vpn好返的話
可以whatsapp下我地睇下可以點whitelist左某d api
想請教下,如果喺個app度想睇輕鐵站班次要點做
我剩係識整個站widget再㩒入app先有得睇
你可以去返主頁(iPhone Widget)
然後撳返輕鐵實時預報
正呀!!終於有android ver! 已DL支持
希望快啲有埋輕鐵啦
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出左2.8.0版本
更新項目如下:

改善『咁大件事一定有人講』:
新增隱藏新聞來源按鈕
推播通知預設只推播2k以上搜尋次數的關鍵字
你亦可以設定連1k搜尋次數關鍵字都會收到通知

改善『假期倒數』:
新增一個Widget款式

改善『巴士小巴實時預報』:
修復某些循環路線報時不準確問題

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
岩岩裝覺得幾好用
btw, 可唔可以加埋急症室輪後時間?
多謝支持Datatone!

如果唔介意的話 可唔可以whatsapp聯絡我地?
我地想了解多d有關急症室輪後時間嘅需求
因為都想了解下其他行業對呢樣野需求同埋現有solution有咩不足
先可以做到啱大家用嘅功能
雖然好似唔關個app事
但係如果想小巴加站應該要點做
i mean係要喺個ETA加站
如果係少左個站 可能需要聯絡返運輸署
請問係邊條小巴線同埋邊個站?
我再check下
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出左2.9.0版本
全新功能『廣東歌咁正一定有人聽』登場!

改善『巴士小巴實時預報』:
改善落車提示功能, 即使離開該頁面仍能繼續提示下車

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
Support
巴士功能有用
有冇關於疫情既widget
做過疫情相關嘅野 亦都做好左 submit俾apple果陣被reject左
Apple規定 非官方批準 唔可以發佈Covid資訊
浪費左我地成個月

Apple announcement:
https://developer.apple.com/news/?id=03142020a
巴士線可唔可以 update下 ?
隻app應該識自動update
可以話我地知你想邊間巴士公司同邊條路線嗎?
我地再check check

唔方便係度問可以whatsapp / tg我地
個廣東歌咪又係即係大部分歌都係Mirror,對我黎講無用
個榜d歌係綜合返各大平台熱門播放歌曲
我地唔會選擇性地推介任何歌手

同埋而家呢一刻第2至第5位都唔係mirror 個榜仲有其他歌手出現,你可以睇哂1-50位廣東歌, 有好多好歌都值得大家聽架!
其實會做呢個feature都係想支持廣東話 同埋唔同平台嘅排名都可以差好遠,呢個排名可以快速知道整體香港有咩Hit嘅廣東歌
多謝報告巴士更新
由於路線太多 我地好難知道哂所有路線更改
如果發現有路線改左 歡迎話我地知 我地會update返

K53我地岩岩update咗 唔該哂你
會唔會有機會出ipad版 用iPad睇news應該都好正
視乎開放數據格式
例如鐵巴係用pdf 係automate唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞