[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
岩岩試左無問題
你試下 喺有網絡嘅情況下
撳完路線之後俾佢load 4-5秒
唔好重覆撳多次
睇下o唔ok?
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出左2.7.0版本
更新項目如下:

新增了一枚彩蛋
修復Dark mode顯示異常問題

改善『巴士小巴』:
支援中型及大型巴士自訂功能
新增63條小巴路線
新增方向轉換快捷按鈕 (多謝#49巴打)
修復有時看不到最近搜尋路線的問題
中型及大型Widget現在會依照你選擇的巴士站排序

改善『假期倒數』:
修復了一些2022勞工假期的錯誤

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
新版本加左反轉方向制啦
多謝提供意見!
會唔會考慮巴士嗰度整返個分段收費?
草猛個倒數show 多人search 過mirror 嗰個?
好正啊個app
希望可以加埋
鄰近急症室輪候時間丫
http://www.ha.org.hk/visitor/ha_visitor_index.asp?Content_ID=235504&Lang=CHIB5
呢個係得粗略時間
intranet可以睇到人數不過好似internet睇唔到

另外假期嗰度如果加到農曆就好啦
例如想初一、十五,某指定日子可以提前通知

巴打加油
睇隧道時間個 widget, 喺 app 第一頁 preview 出唔到時間, 只出到 - -
好多個 ver. 之前已經係咁

按 字打錯做
同埋 widget 形狀有冇得改做長方型
依家上下有勁多位剩
仲有可摸耳唔同車整合入同一個 widget 睇晒
有得課金未
一直都有
加油
有開放數據 但唔係好friendly
暫時做唔到住
有急症室輪候時間開放數據
但都係得粗略時間 超過x小時
我地有諗過做但覺得使用頻率會好低
好難會有人用急症室等候時間widget

可能某d職業會比較多需要呢個數據?
如果需求量高 係可以做到嘅

農曆果度要再研究下先
有用最新版本嗎?
同埋可以whatsapp聯絡我地嗎?
我地chok唔到個問題
一向用最新 ver.
I mean 你哋個 app 第一頁入面 preview 出唔到時間, 唔係加咗 widget 入 iPhone 之後睇唔到
其實對 widget 使用冇影響, 不過見到你哋個 app 有呢個 bug 咁多個 ver. 都唔 fix, 好奇問吓
多謝回報問題!
Android 下個版本會fix返呢個錯字

正方型widget同iOS個小型作用一樣
一個widget一條路線

Android d widget係唔同機個display都好參差
我地會睇下有咩方法令唔同device都顯示得好d
呢個要design長方型widget先得
就好似iOS中型同大型widget咁
不過資源有限 暫時淨係做住正方型先
多謝幫忙回覆問題
哦 明白你意思
其實唔係bug,
我諗住果一版只係display隻app有咩widget可以用
如果果一版都有真data的話 開app速度會慢左
同埋唔係個個data大家都想睇到
例如 唔搭輕鐵嘅用家會因為咁而拎左幾時有輕鐵

定其實大家都覺得呢個係bug?
但同一版其他 widget 又出到實際 info, 所以覺得有啲怪
有個一直都有嘅問題
㩒Add to Siri之後個app係咁load
但唔會有個shortcut改名page彈出嚟
之前起碼都有幾次ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞