[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
個app 好好用, iphone widget 都update 得好快
最近買咗Apple Watch, 想問吓apple watch 睇巴士到站果到,有冇得睇埋下一班車呢,因為見佢寫住 可能架車走咗, 但又睇唔到下一班車
多謝你嘅意見同埋支持!
我地會諗吓點樣顯示多一班車
不過Apple Watch priority會低dd
要多dd時間先整到
唔該哂巴打
香港假期倒數嗰個位寫住元旦係1月2
多謝報bug
果日係因為元旦補假所以係紅日
不過應該寫返「元旦翌日」會比較好
我地會更正返
601去金鐘條新巴線多咗22 23兩個站😂
多謝回報問題!
第22及23個站都係跑馬地賽馬日先會經過 平日唔會經過
新巴開放數據會將不同服務時段的同一路線一併開放出黎
我地分開唔到邊個站係邊個時段先會經過 所以只能一併顯示哂出黎
咁Android幾時先有?我見其他Android巴士Widget已經有。
明白 唔該樓主
其實Android 都有同樣限制, 都係不定時自動refresh, 如果用x分鐘前都係會誤導咗
我見嗰隻Android巴士Widget,巴士時間每分鐘都會更新,佢仲有時鐘Widget,每秒鐘更新。
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出左2.18.1 iOS版本

首個VIP Widget『多功能交通實時預報』登場!
一個Widget睇哂各款公共交通實時到站預報!
一個Lock screen widget就睇到2個地鐵站唔同方向報時! (#394巴打)

改善『地鐵實時預報』:
修復一行一個報時時沒有顯示經馬場標示的問題

修復iOS14 不能顯示widget的問題

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq

✍️訂閱用戶特別備註:
2022年我地無特別為課金用家做到新功能
希望多功能實時預報岩你地用
日後會再推出埋Widget自訂功能
同埋做更多付費進階功能俾你地
未來混合開放數據都會係訂閱用戶限定

✍️特別備註:
多功能實時預報係我地一開始做交通報時已經有構想到
終於黎到2023年先寫完
希望未來有更多開放數據(電車?渡輪?)
我地都會加埋落去

✍️特特別備註:
iOS14我地原本真係打算唔support
雖然使用人數非常少但係都有為數不少願意透過『回報問題』話俾我地知嘅iOS14用家
我地決定再嘗試一下修復
我地無iOS 14真機可以再試啦
不過從模擬器上面試到個問題係修復咗
如果可以的話 再話俾我地知個問題係唔係已經解決咗
解決兼容性問題非常耗時 我地會盡可能嘗試兼容
但係可能iOS 17出黎果陣就真係唔再support
需要更多時間投放新功能上面
懇請iOS14用家考慮升級到至少iOS15或以上
再次感謝會報bug俾我地嘅iOS14用家
多謝你嘅意見
多功能交通實時預報可以做到呢個效果啦

你可以whatsapp / telegram聯絡我地
我地想送返個promo code俾你用呢個功能
最新版本2.18.1嘗試咗修復iOS14問題
如果你未升級的話 可以試下用新版本睇下得唔得
如果可以每分鐘更新
應該係開左d background service?
可能係長期開住隻app係background / 有粒小標示隻app run緊?
我地暫時唔考慮咁樣做
因為可能會有電量問題 同埋kill app應該會用唔到?
有需要即時更新撳refresh制
無需要時依賴返OS refresh會好d
唔好意思遲咗覆你

未來會有混合開放數據
可能會係月曆下面選擇唔顯示舊曆初幾而係顯示天氣
不過要d時間先做到
唔洗客氣巴打,許願成功是應該要課金支持
最新版本無問題喇多謝你無放棄我地呢一小群
謝謝您的回复。 我試過嗰隻Android App沒有你提到的電量問題。 我試過kill App並看到通知消失。 一分鐘後,通知自動出現。個App正常更新。
補充小小,嗰隻Android App唔用background service都可以每分鐘更新,佢有個制開background service,好似係用來顯示AOD.
點解你地個天氣同天文台完全唔同?
終於有埋南港島線報站

差市區三線
复你老母咩
我地暫時認為自動refresh加上需要時手動refresh會比較合適
我地都係由資料一線通度拎數據
可能天文台會比較real time d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞