[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.26.0 iOS版本

* 請注意 iOS App更新後,Widget可能會出現全黑或全白情況或Siri未能正常運作,請重新開機並稍候片刻,widget將會自動復原。

改善『巴士小巴實時報時』:
更進一步提高穩定性及修復問題
支援街景服務

改善『香港月曆』:
支援App內查看過去及未來月份

改善『香港假期倒數』:
自訂假期支援『結束日期』, 可以set多過1日啦!

支援低數據模式

此版本起 恢復訂閱用戶才能手動刷新widget的功能

修復了部分用家回報的問題
再次感謝一眾回報問題嘅用家!

✍️ 特別備註
我地下個版本會再次提高巴士穩定性

✍️ 特別備註2
今年iOS年尾會有一個大型更新
Android都會有一個小型更新
敬請期待!

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
新版本應該已經解決咗呢個問題
可以download新版本試吓
日曆功能睇幾時放假對打工仔來講好重要
問題回報:更新了watchOS 10.1.1
WatchFace 上的Datatone icon 不能顯示,圓形和邊角的也不能。已重新開機
多謝回報問題!
呢個問題糾纏咗我好耐
睇吓12月果個版本搞唔搞得掂
要多少少時間 唔好意思
背唔到咩定想要有得望住嗰種期待
會唔會考慮加個新功能,尤其係Widget
用嚟Show依家呢刻3條過海隧道收費幾多
好似運輸署個App咁

watch os 個icon 又唔見左
原來運輸署都有抵讚嘅野不過12月開始都幾危險
如果add 最好可以做live activities 可以邊揸邊望
無錯 好似巴士倒數咁
樓主 想請問個每日hit keyword 係咪未有interactive 功能?我click 第1 2 3個熱門字 都係入去新聞homepage, 而唔係該keyword 既頁面 (eg 利物浦)
係喎
iOS17做到啦播 多謝提醒
我地研究下先
多謝回報問題
呢個bug要等多陣 唔好意思
watch d野好難搞
但係我相信 下個版本(12月)會搞得掂
唔好意思
多謝提供意見
現有嘅開放數據唔係太friendly做到呢個功能
我地會持續留意開放數據會唔會改善 同埋研究下做唔做到
加油 繼續課住金等你哋
mac機download到,但係開唔到
想係Mac機度用widget
多謝大家嘅回報問題

已經搵到原因

下個版本應該可以喺M1或以上嘅mac機用得返

下個大型更新版本可能下星期就會有
等多一陣
我已係訂閱用戶,但我個 apple watch widget 都係出「訂閱用戶限定」呢
試吓隨意收藏一個車站
有呀

更新新版本後

試吓隨意收藏一下車站

例如試吓搵1號巴士 求其搵個站收藏一吓

睇吓Apple Watch識唔識refresh
可唔可以擺到落IOS個LOCK SCREEN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞