[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出左2.14.0 iOS版本

改善『天氣概況』:
支援實時環境照片及時間線漸變背景功能
支援widget自訂功能

改善『巴士小巴實時預報』:
改善路線搜尋結果
稍微加快附近巴士小巴加載速度

改善『廣東歌咁正一定有人聽』:
兩星期內發布的新歌會有『New』標記顯示

改善『路面情況』:
新增元朗公路東行近十八鄉交匯處的行車時間顯示器

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
評已正
多謝
加油,我已經收埋9巴app半年,主力用Datatone。
多謝回報路線更新
我地會留意住
多謝支持Datatone!
有冇計劃加天氣警告通知 同有得睇雷達圖
多謝提供意見!
未來會加返d push notification(推播通知)
雷達圖有d advance, 要觀望下研究下先
話說data tone有I watch app ,下載咗個app後以為可以喺app入面睇到同iPhone widget一模一樣嘅嘢,畢竟widget 同I watch 嘅比例一樣,點知個app叫我去睇Shortcut

BTW,已知有巴士I watch shortcut設有「完成」按鈕,按下這個按鈕先完結shortcut 步驟,但datatone 沒有「完成」按鈕,3秒後強制完結shortcut 步驟
支持
report 返
發現"多條巴士線"果個widget
set 完之後想調次序但無效
多謝支持!
試下調下巴士站個次序睇下得唔得?
得咗
多謝試用Datatone同埋提供意見
我地理解iWatch捷徑好快會自動消失
我地都想加個『完成』按鈕 但我地之前做果陣唔成功
我地曾經寫信俾Apple要求Tech support佢地都無辦法協助到我地
所以除左精簡UI盡快俾用家睇到幾時有車之外
我地係呢方面暫時都無辦法做到d乜, 如果有人有呢方面技術可以指教下

至於iWatch widget, 我地暫時認為唔應該直接將iPhone widget放落去,亦都好彩無咁做到
因為未來iOS16新款Lock Screen widget同iWatch會好相似, 反而呢2樣野先應該share用,
但我地未能夠confirm到 因為lock screen資料仲係好新
我地要研究多d先

同埋我地將會推出收藏功能,我地未來會係iWatch睇到ETA, 敬請期待!
繼續支持
是 Apple Watch
你啱 多謝指正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞