[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
想問下widget有無得唔auto update?
因為怕背景chur住啲電🫣
暫時無得唔auto update

除非你set好多個widget(例如12個以上)
否則都唔係太食電

如果擔心電量可以用低電量mode
iOS應該會減少更新嘅頻率

同埋你可以留意下手機設定>電量
睇下耗電量嘅情況
收到
期待巴打日後可以widegt加個掣for有需要時先refresh
不過個app已經好好用 多謝哂
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.23.1 iOS版本

新增『轉車』功能:
喺巴士路線頁面內撳落車站下方嘅轉車Icon,
就可以睇埋果個車站附近嘅路線同埋車站

『附近巴士小巴』改為『巴士小巴』:
唔止支援附近巴士小巴,支援搜尋全港巴士小巴站
新增更多小巴新路線

改善Apple Watch:
支援顯示未來2班車報時 (多謝#551巴打)
App內選擇以距離排列收藏車站, AppleWatch都會以距離排列車站

改善『路面情況』:
新增『西九龍公路西行近港鐵南昌站』的行車時間顯示器

✍️ 特別備註:
近排有比較多維護工作(新巴城巴合併, 港島線, Android同步工作)
再加上病左幾次
感謝大家耐心等耐
俾足夠時間我地做更多功能!

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
唔好意思 有d遲
新版本可以Apple Watch睇多一班車啦
可以更新app試下
你個轉車
可唔可以自動置頂⭐︎咗嘅路線/站
要人手拉落去好煩
同埋九龍城轉車站𠵱啲分幾個站(東西行、宋皇台公園)嘅唔該都一次過show 曬
多謝提供意見
呢個建議好好啊!
我地可以置頂返附近已收藏嘅車站
我地睇吓 下個 或者下下個版本做唔做到阿!
IOS PB
更新一次就reset 一次widget 有冇得搞
咁有冇方法記低返自己整過d 咩setting
畀人一鍵restore 好過
有無疊起widget?
如果有堆疊widget d setting隔一段時間會無咗
唔止Datatone widget會咁 其他widget都會

iOS問題 要期望將來iOS update fix咗呢d問題
亦可以feedback俾apple 俾佢快d知道出錯

不過Public beta iOS version會好易出問題 可以等RC version先裝beta 穩定性會好d
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.24.0 iOS版本

改善『香港假期倒數』功能:
新增兩款全新風格

改善『香港月曆』功能:
支援App內列表顯示假期及廿四節氣

改善『巴士小巴』功能:
搜尋附近路線時,置頂附近已收藏車站 (多謝#732 巴打)
修復未能搜尋聯營線的問題
修復搜尋路線時無法顯示已收藏小巴的問題

改善『iPhone Widgets』頁面功能:
隨著Widget數量變多 現在可以透過拖拉改變widget排序
假如你不常乘撘輕鐵,你可以拖拉輕鐵到最下方 讓更重要的widget排到更前

改善『地鐵』功能:
修復收藏車站未能準確篩選目的地的問題

改善Apple Watch:
修復某些錶面widget無法顯示App Icon的問題 (多謝#717巴打)

改善『廣告』:
可以於設定啟動『個人化廣告』選項
啟動後可以看到更合適你的廣告(不影響廣告顯示大小)

*請注意 App更新後Widget可能會出現全黑或全白情況,由於widget或需一段時間才能更新,請稍候片刻或重新開機,widget將會自動復原

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.4.0 Android版本

改善『巴士、小巴實時預報』
Widget 支援多條路線到站時間:你可以於Widget設定最多6條路線,然後拉闊 widget 以及滾動方式顯示多條路線。
多謝你嘅意見!
新版本會置頂⭐︎咗嘅路線/站啦
可以更新App試吓
多謝你回報呢個問題!
搵個原因搵咗好耐
終於喺新版本fix到啦!
可以更新App試吓
唔該你,個apps做得好好。
有冇計劃 support ios17 嘅 interactive widgets?
第一次用,想問ios set左係widget睇一班車幾時到,之後過左幾分鐘個widget就會消失左

其實係唔係過左一段時間後要入app更新個widgets先會出返黎?
多謝樓上絲打回答問題!
請問你係唔係講緊呢個?

如果係 呢個係live activity嚟
免費用戶只可以睇3分鐘, 訂閱用戶可以延長報時至1小時

升完17冇曬
你係唔係iOS beta上iOS17?

我地試咗其中一部手機由16上17

d widget無事

同埋有無試過重新機睇下佢出唔出返嚟
冇啦
iOS 16.6.1
琴晚岩岩出升正式版個陣升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞