[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
想問android版幾時先會有ios版嘅全部functions
非常抱歉,Android 暫時無更新時間表,會繼續努力
一生平安
提提樓主有新巴士線67A 50M
之前自動更新有d問題

我地測試緊新嘅自動更新功能

如果咁岩有新路線需要用到

都可以搵我地處理或者等下個版本會有
最近留意這部分,好多路面鏡頭有一半都睇唔到,睇得一個行車方向,好似咁:

咁樣係來源問題定係其他問題?
數據來源問題無法解決

原圖係呢咁
多謝回報問題!
我地試左九巴新巴都無問題
想問下係邊條路線同站?

如果係小巴的話 可以試下新版本
2.13.0版本開始有處理過呢個問題
請問會唔會加入貨幣換算器?
android widget 嘅size可唔可以align到一樣?
黨鐵同巴士唔同size
強迫症好辛苦
多謝回報問題!
Android暫時2款widget design上面有d size唔同
喺同步更多iOS功能之前,呢個問題我地會優先解決咗先 (已經處理緊)

多謝你嘅忍耐同埋俾時間我地
多謝你嘅意見!

雖然都有唔少opendata 做到報價
但係配套都好重要 例如報完價之後可以點交易/相關分析...etc
我見市面上都有好多良好選擇
可以用住先

利申 有用 investing.com, tradingView
平日搭開5-6條線
但間中又會search其他線
有冇得set favourite一撳就睇到自己搭開個幾條
搜尋記錄會撈埋撳錯/淨係睇過一次嘅線
幾時有Apple Watch版
有嘅話你個app就實係香港market number 1
多謝你嘅意見!
睇嚟真係有唔少用家希望有App內bookmark 功能
我地下個/下下個iOS版本可以加返bookmark功能

暫時可以用住widget當收藏咗先
多謝你嘅讚賞先

有無試用過Apple Watch Siri shortcut?

可以放shortcut落錶面快速開到shortcut同埋可以喂Siri讀到下班車幾時到
G 持
用左但 如果唔係用喂Siri
就咁係Apple Watch 執行個 捷徑
佢只係出咗嚟1秒就彈走咗
我放工喺公司冇理由大叫喂Siri 㗎嘛
多謝你嘅用後感
Watch shortcut本身係好快就會消失
我地想set佢耐d都唔得
所以暫時只可以盡量精簡個UI

嚟緊iOS 16 lock screen果個好似同watch個控件差唔多
會再研究下有無得做好啲
做Apple watch app既代價係咪會好大
純好奇一問
其實同做iPhone App代價一樣咁大
不過做完出黎就淨係得有iWatch嘅人可以享受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞