[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

924 回覆
110 Like 11 Dislike
exact7ly
set 好哂感覺良好
D widget可以好似ios smart stack咁翻頁就好
突然間search唔到九巴資料嘅?連到站時間都冇得睇
岩岩試左無事 你係search邊條路線同站?
269c, 268c 九巴乜都冇,城巴、新巴、小巴就有齊
聯營線都突然冇得睇九巴線
恢復返了,麻煩晒你哋
啱啱成個九巴路線庫唔見咗
唔麻煩 多謝你回報問題
有時我地都唔肯定係我地路線更新出事
定係咁岩果下隻app問九巴拎路線果陣出事

你即管報bug啦 我地會盡快check
期待更新東鐵嘅到站時間

做好咗啦
而家Final check緊
會唔會有得巴士中型widget 自訂顏色?
有阿
你去『設計我的Widget』就會見到
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出左2.12.0版本

改善『地鐵實時預報』:
支援東鐵綫

改善『香港假期月曆』:
新增中型widget
新增初一十五通知功能
新增Widget自訂功能
新增廿四節氣顯示
修復iPad widget顯示異常問題

改善『巴士小巴實時預報』:
修復英文系統語言下, siri訊息重覆顯示問題

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
我地已經改好左啦
同埋我地加左Widget自訂功能
如果有需要 你可以再整靚d
我地稍微改善左地鐵輕鐵個title bar
希望你唔洗再念咒語
直接撳search bar搵路線就得啦
多謝回報問題!
iPad問題Fix好咗啦
加咗中型假期月曆widget啦
香港假期月曆已經支援Widget自訂功能
入面可以改返你中意果隻字體

雖然有d遲
最新版本加左初一十五提示功能
有需要可以去setting開返著佢

想set 自訂1 果啲, 但得小型先有
可唔可以講多d你想點自訂?

因為其實中型widget個自訂可以做到類似效果, 不過只可以做到一套 『自訂1』 無『自訂2/3/4/5/6』

透過揀唔同巴士分享相同背景 就可以有一個同『自訂1』差唔多ge自訂效果
我分開用2個中型widget set 左3間巴士既去程同回程, 想去程一隻色, 回程一隻色, 易啲分
你個想法幾好
不過個widget自訂做唔到呢個效果
暫時需要用位置 (去程放上面 回程放下面)去區分住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞