[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
新版本Widget已經可以揀倒數模式
可以試下更新版本然後去設定 > Widget設定度揀返
點解我試晒2種setting 都唔覺有分別
試下撳下個widget等佢更新一次 睇下識唔識倒數?
有無前後圖比較,2種都係倒數秒數既
多謝你之前嘅意見
最新版本可以喺巴士中型widget度揀『自訂』style啦
可以分返開『返工』『放工』2套設計
最近又收到類似嘅用家建議 所以最後都做咗出嚟
感謝你嘅耐心等待
可以cap圖望下嗎?
同埋有無搞錯左『即時動態』同『Widget』?
今次更新係Widget識得郁

即係好似呢張圖入面widget d到站時間郁緊咁
明白晒以為係動態島上面個倒數
唔緊要 疑似發現有問題都可以回報俾我地知
多謝試用新功能!
用大widget 睇6條巴士線倒數好大壓力
多謝提供意見!
係阿 太多數字的話就會成個畫面都倒數緊
所以我地想公測下先
都唔想一更新左隻app 成個畫面係咁跳動
交通如果係絕對時間,時間係跟電話本身定其他source?
荃灣線都有ETA了

希望Datatone 可以盡快更新,辛苦了
多謝回報路線更新
港鐵開放數據後我地會好快加落去
唔係太明白個問題
數據係來自開放數據來源 不論絕對時間定倒數時間
姐係例如iphone/電腦/cctvb 新聞/now 新聞 都會show 唔同既live時間
你地個巴士/mtr係以邊個為準
資料來源自資料一線通果度
iOS出左新版本啦 支援荃灣線
Android仲整緊
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.20.1 iOS版本

改善『地鐵實時預報』:
支援荃灣線!

改善『輕鐵實時預報』:
支援即時動態

修復地鐵巴士即時動態方向顯示錯誤問題

✍️ 特別備註:
終於都有荃灣線數據啦
希望遲d會有埋港島線觀塘綫啦
要多謝用家回報俾我地知有新數據
我地先可以咁快加到咋!
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩出咗2.2.4 Android版本

改善『地鐵實時預報』:
支援荃灣線!
唔知點解iphone widget呢個名好唔直觀不如叫主頁算啦
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.21.1 iOS版本

改善『多功能交通實時預報』:
支援Widget自訂功能

改善『地鐵實時預報』:
支援跨線站快速切換不同地鐵綫
支援以路綫圖搜尋地鐵站
修復有時地鐵即時動態無法顯示的問題

改善『輕鐵實時預報』:
支援以路綫圖搜尋地鐵站
修復有時輕鐵即時動態無法顯示的問題

改善『巴士實時預報』:
提高巴士報站的穩定性

改善『天氣概況』:
修復有時天氣Widget選擇了實時環境照片無法顯示的問題

✍️ 課金用家特別備註:
上一次更新之後收到好多課金用家要求多功能Widget
所以我地調動咗一下開發功能順序
今個版本就有得自訂Widget啦
你地唔同我地講都唔知有咁多人等緊同埋咁支持Widget自訂
如果可以的話 不妨分享俾我地望望個Widget
絕對係支持我地繼續做落去嘅動力

✍️ 特別備註:
收到不少用家(包括iOS及Android)回報
最近巴士報站經常出現『未能顯示路線』
呢個新版本我地嘗試改善一下穩定性
如果依然出現呢個情況
可以再講多d你係點樣觸發到呢個問題
我地會持續改善呢個問題

✍️ 特特別備註:
有用家反映希望以地鐵&輕鐵路踐圖選擇車站
多謝用家意見令到隻app愈來愈方便!

請問個天氣可以點樣正確顯示?
你需要set返想睇咩天氣指數同埋天氣站

可以參考下呢個回覆 點樣set返

https://lih.kg/vgHQJFX
想問下我係用緊apple watch se 版本係9.3.1
想將巴士資訊加入錶面
我跟住你地ig 個教學reels 但都唔得
係apple watch 複雜功能度搵唔到Datatone
有無啲咩建議
有無試過delete咗watch上面嘅Datatone app?

然後重裝同埋重新啟動手機

同埋確認下手機個datatone app係唔係最新版本2.21.1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞