[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
每次beta 更新都遇到

我都係放棄
係隻watch 噤出黎睇算
重開機都唔得
我過2日換完iPhone 15 Pro再整返
驚而家整左換機又冇左
到時先整唔好浪費心神
好抱歉
呢1 part d setting係save喺iOS度
我地都無辦法復原到…

麻煩哂你 要重新整返
問題係save 唔到姐
冇辦法了
我接受你整Apple Watch錶面工具做補償
升左iOS17之後 dynamic island 個 live activities 時間顯示落左少少 其實係iOS問題定係app問題

利申: 強迫症

多謝體諒

咁冇辦法啦
我唯有再努力啲整多啲有用嘅功能嚟補償啦
多謝回報問題!
想問下你係用緊邊款手機?
我呢邊chok唔到呢個問題..

同埋想問下重新開機之後係唔係仲會有呢個問題?
我地知道點解決個問題啦
我地好快會推出支援iOS17嘅版本
到時應該會好返
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出咗2.24.2 iOS版本

最佳化支援 iOS17

改善『多功能交通實時預報』功能:
訂閱用戶升級iOS17後可以手動更新Widget啦

✍️ 特別備註
感謝各用戶升級iOS17後報bug,暫時總括以下問題俾大家參考:

- 如果開唔著Live activity或widget出現全黑/全白情況,請重新開機
- 如果widget設定唔見哂, 呢個係iOS bug, 我地都無辦法修復, 需要重新配置返widget
- 如果iOS升級咗但WatchOS無一齊升級, 有可能會unpair咗 用唔到watch版嘅Datatone, 遇上呢個問題 請一併升級WatchOS
- 仲有..升級完部機成日都好熱

如果有咩新發現可以報俾我地聽, 我地會檢查下修唔修復到~

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
多謝提供意見!
快快手做住多功能widget嘅refresh掣先
會繼續觀察下有咩野玩 同埋有無咩問題

新版本兼容咗iOS17 解決咗呢個問題啦
可以試吓新版本 希望紓緩到你嘅強迫症
Work! 感謝你
抵我subscribe VIP
點解我更新左之後無左自動上左去動態島live既
多謝回報問題!
想問吓重新開機之後仲有無遇到呢個問題?
update左watchOS 10之後
個版面吉左一行,好似下面幅圖咁
唔知係唔係用家問題
轉左iPhone 15 Pro果然冇曬d小工具紀錄
手動慢慢加返
14Pro Max iOS16.7 地鐵預報調景嶺➡️康城用Live Activities時間顯示好似有Bug,唔係康城個時間倒數嚟
多謝回報問題!
啱啱試咗 暫時唔見有問題
倒數5:40 四捨五入App會顯示咗做6分鐘
想問下你果邊有睇到咩bug?
想問吓你係唔係機過機咁過data?
好抱歉令你要係咁重新創建widget
幅圖係你自己畫?
我地都發現有少少padding問題
我地睇吓下個版本fix唔fix到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞