[百屌成才] Datatone 用家交流區 (2)

933 回覆
110 Like 11 Dislike
啱啱發現下班車lockscreen widget 個半圈粒點會郁 但唔明代表d 咩
咁好用嘅香港app點解冇人講
推推推
Transfer去新iPhone之後冇咗通知 可唔可以加個function去重新reg notification 唔洗次次重裝
多謝你哋真係肯聽用家意見
但發覺你哋隻fonts用實心呢款❶好似會細隻啲隻字 用空心①反而冇呢個問題
個外圍半圓圈粒點係有咩意思 點解會郁
唔好意思 功能建議要遲少少覆
多謝長期支持Datatone同埋鼓起勇氣許願!
你嘅要求唔奇怪阿, 好合理嘅要求!

明白對於1個站橫跨2條線可以有好d嘅處理手法
我地應該可以改善bookmark同shortcut
如果做好咗我地再通知你阿! 不過要d時間

至於Watch app, 要直接watch face出到個ETA 就要喺Watch度setup好路線同埋站
但係Watch做setup動作會好唔方便 暫時未諗到好好嘅方案 所以未打算做住
不過如果只係一個Datatone Icon可以快速入app的話 呢個我地應該可以做到
多謝有用家願意將watch face complication咁寶貴嘅位置留俾Datatone度, 因為有其他用家都許咗呢個願
隻app crash free rate就會好肉酸
同埋唔知Apple會唔會覺得隻app quality有問題
因為crash free rate好高
將來天氣lock screen
aqhi同uv都可以有得揀
都係土地供應問題
小型lock screen 唔夠位顯示到2個ETA
如果要顯示哂2班車要用返長方型大小小果個

雖然我明白Lock screen個位置好少 期待Apple會加多d位
目前只係16.0 再留意下Apple會點改變Lock screen先
多謝提供意見同埋願意接收通知
遲啲可以喺Setting加個『一鍵打開所有通知』
方便用家收到所有通知
明白,thanks巴打
代表架車仲有幾耐會到
愈接近右邊愈快到
不過其實睇數字可能更好
所以粒圓點都只係點綴
明白仲未係完美 但因為我地用緊果隻font唔支援 ❶ ①
其實我地都試過好多font size同ascII code
但由於2隻唔同字體出到黎會造成1d對位/大小上嘅問題
岩岩都再試過 暫時都係prefer用住實心呢個效果先
MTR 細 widget 點加多個站
暫時MTR細widget只支援加一個站
如果要顯示多個站 需要加多個widget
明明揀左跟公司唔同色,但最後都係跟底色
Widget自訂功能只可以影響home screen
Lock screen iOS唔俾改色
要跟返lock screen user揀嘅顏色
目前iOS限制咗係咁
觀望下日後會唔會有改變先
我淨係一個好簡單需要
一個掣就去最附近的車站個頁
可以點做??
暫時無一個掣可以保證可以做到
但想問下如果整Home screen quick actions (參考下面張圖)
會唔會對你有幫助?
如果真係整 可以加『附近巴士小巴』落去

都有呀,因為入到主介面先再搵附近巴士小巴有少少累贅
又或者可以setting自己主介面內容係咩都可以
好 寫去to-do-list先
如果做完再通知返你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞