[魔幻]【職業魔法師:獵戶座天文台炒散中伏血淚史】

1001 回覆
114 Like 5 Dislike
一入嚟就有更新
睇返當時D留言同個故既內容…
俾你CAMP到
副連載預告改聽日
我連名都未改好
多謝你寫故俾我地睇就真
有文
與勇者同流合污成為魔王的左右手
大家睇得開(?)我又寫得過癮就好
開心(?)
諗唔掂就格拉斯頓戰記算
應該唔會, 腦入面有幾個
暫時魔法師II 開頭係無第一集咁打到咁甘
但只係暫時
始終呢一集要慢慢滾起雪球
但我諗橋個時係諗左後面再反推向前
呢個故會愈後愈精彩愈成熟
打呢段係因為發現黎到第四頁都未打過交驚令讀者失望
唔會呀
有故睇就唔會失望
打交劇情本身都無乜興趣
文戲都好睇啊!要有劇情鋪殿下打戲先會有畫面啊
今晚唔停文
曾經我們以為自己獨一無二。

曾經我們以為自己獨一無二。

我們我們以為自己要不是魔王,就是勇者。

格拉斯頓王國,長年受魔王軍的侵襲受害。

除了王國的人類種之外,邊陲地區的巨人,精靈,獸人等都被魔王軍長年蹂躪,為了終結這一切,王派出了勇者,與精靈族的Archer和皇家教會的主教組成三人討伐隊將不死身的魔王轟出這次元之外,穿越到現代的香港。

——如果真是這樣的話,為甚麼主教會殺掉勇者?為甚麼主教會救下之後出現的另一個魔王?

「醒呀…醒呀!阿哥!!」

敵軍來襲,高舉的戰旗卻是格拉斯頓軍的軍旗!

「你地有兩個選擇—交出魔王同聖劍,陛下會特赦你地。」
「否則,就視為窩藏魔王!私吞聖劍!全數人等判以叛國重罪!!」

高舉魔王之名可以殺人。
高舉討伐魔王之名同樣可以殺人。

「停手,我就係你要搵既人。」

我拔出聖劍,Archer拉開弓弦,等待我妹的信號。

「放開佢地…你要叫我做魔王我無所謂,但係—我對班小朋友黎講只係叫凡塔莉雅!」

一個人的身分,不應是由其身上的標籤而定,身為勇者繼承人的我,身為凡塔莉雅戀人的我必須要為她證明這一點!

【與魔王在異世界以討伐魔王為目標】

11月7日 總集篇 + 第一章
Patreon 免費閱讀

FB: https://www.facebook.com/vantablackstory
Patreon : https://www.patreon.com/vantablackstory
Archer
文呢?
執緊錯字

頭先趕時間個字體唔多掂
多謝
連序章都未完已經二萬幾字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞