[魔幻]【職業魔法師:獵戶座天文台炒散中伏血淚史】

1001 回覆
114 Like 5 Dislike
唔通我真係咁老…
Patreon會員可以上去睇返兩個版本既CG對比
打生樁個到好似話幾靚仔咁?
呢d咁完美嘅男人 應該會係gay
話說我家嘅中二病會長返學返成點?
幾時出場打個圈?
大家都好掛住施子雄
抽緊PS5
蒙面獅子俠
大隻 靚仔 笑得好睇
金毛鬼仔
開始想貼圖 搞壞呢個post啦
《我心目中的施子雄貼圖大賽》
想問下大家會唔會認同啫
連登果然係最大同性戀論壇
唔係做緊其他嘢?
無人理主角終於溝到凌晨月
異性戀世界太複雜啦
本身都實溝到,洗咩理
主要係主角無乜討論位,麻瓜,魔法無得討論,醒目又唔係好醒目。
個故事走向,我諗大部分人都諗緊邊個捉走現世神 收喺邊 咩方法 邊個係幕後大佬個啲,自然會拉去上集boss 施子雄。
有啲唔係主角嘅角色係有魅力啲都好正常,例如死神 藍染,鋼鍊 大總統咁。
咩戀都複雜啦,有分別咩?同性戀仲要無咁多人接受,煩多樣嘢。

預 告 

有起始,就有終結。

既然有存在之相,便會有破滅之相。

1899年4月,不列顛政府接管新界時遇上圍村及本土居民武裝反抗,爆發新界六日戰爭。

戰事中除了有物理層面上的反抗,本地術數師,風水師亦操縱法術助陣,為了接管這片遠東的殖民地,不列顛派出皇家魔法師進攻。交戰過後,不敵逃亡的本地魔法師以九龍城寨為基地,與維多利亞城的皇家魔法師對峙,為了監管本地魔法活動,獵戶座天文台成立。

雙方對峙直到日軍侵略香港才聯手合作對抗皇軍陰陽師,香港重光後雙方於各方勢力斡旋下終於合作,北斗會館成立。

直到——

「保護目標可以話係世界上最珍貴既寶物,無論係科學文明定係魔法文明之中都係至高至聖既寶物—佛心舍利。」

投影片中出現的是一張圖片,極度華貴的寶龕被放於幾支射燈之下閃閃放亮。

佛頂骨舍利於2012年來港後,再次有聖物來港。這次的場地保安,護衛,安排由北斗會館及獵戶座天文台負責,大結界收束,實現完全觀測,派出伐魔隊,最強解咒師……無懈可擊的防禦展示世界頂尖魔法都市的驕傲。

本來應該是這樣的。

【職業魔法師:獵戶座天文台炒散中伏血淚史】

第二篇 開幕

連載繼續,多謝支持,敬請期待

扯左?
身為作者,唔答
笑甚麼笑,你也是連登仔
可能覺得實溝到

天真,溝到左都大把野寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞