識八字 你問我盡答2

1001 回覆
10 Like 45 Dislike
阿。。打搞晒樓主 當我無問過啦抱歉令你為難
勁有緣
多謝巴打提點
1957/5/13 時辰不詳 女
呢條臭閪幾時死
前面我覺得比較中 我係一個比較衝動嘅人 好容易講錯嘢
但後面完全唔中, 由細到大都冇異性緣
19971030 男 凌晨3點 想問感情 事業
唉,點會叫做完全唔中。
點為之冇異性緣啦,係咪真係要個個女人係你面前擘大大髀求你屌佢先叫做有異性緣啦。

有異性緣嘅意思係,喺相同比例嘅男女上邊,你係較容易同佢哋建立關係或者唔會抗拒同你接觸。
可以係啲阿姐又可以係啲阿姨純粹係啲小妹妹,而你有異性緣嘅其中一個原因就係你會容易跌錢俾女人。

係我人生之中我未曾見過叫做由細到大冇異性緣,除非你運喺個荒島裏面全部得男人,連昆蟲動物都係雄性咁你可以同我講叫做完全唔中。

記住我依家同你講嘅嘢你係因為跌錢所以異性緣重,前提下你要有錢即係你係一條窮撚嘅話呢,你依然都有異性緣不過冇咁強力。

記住我而家喺度打既斷語。

想問事業同感情,多謝師傅
1995 24/5 16:25 女
11月生B 想睇下同BB關係會點 我適唔適合主力照顧佢
唔開命盤我答你,

呢個世界任何時候都好,
只要係人類,
自己嘅親生父母都適合主力照顧自己嘅親生BB,

你俾呢個小朋友大二十六年,佢仲要係一張白紙,
就算你吾洗佢腦,
你都應該有足夠嘅技巧、能力同人生經驗可以同佢關係好好。

你只要記住一樣嘢,
你係冇經佢同意帶佢哋呢個世界上,
所以你有責任去照顧佢,同教識佢。
主要係諗緊要唔要做full time mum,如果做,做幾耐會對雙方都比較好🤔
呢一個重點,唔關小朋友事、都唔關命理事,

主要係你同你先生或者成個家庭大家達成共識,
咁樣先能夠婚姻美滿、親子關係先會好。
ok thanks我以為會有d人條命比較適合照顧家庭/教養兒女,有d人出去幫手賺錢返屋企更佳咁咋

1993年6月7日下午1時正
想問下工作運,最近有個offer唔知試唔試好,驚做唔嚟,同埋唔知依家適唔適合有個工作上嘅轉變

想問係唔係睇漏咗
純粹討論,

假如你賺錢叻係咪代表你待人接物有一定嘅能力,
亦都係代表你喺社會上嘅生存力或者價值比較高。

咁如果你用返呢一個待人接物或者社會上面嘅經驗去養育兒女,
佢接收嘅知識或者學識你嘅技巧,
佢出嚟嘅競爭能力會比其他人高呢?

只不過你覺得可能搵錢,比起將你嘅經驗交比小朋友更加價值高,所以你先至會有咁嘅疑惑

但我覺得最緊要係兩公婆要溝通,不論咩結果都好一定要係共識之下,大家之後唔好呻。

如果唔係下下都講條命係咁嘅,我當你相信啦,
你老公或者其他人聽到,都會覺得銀住銀住啦,
一下唔該遇到啲唔願意嘅事,你咪就係嗰隻替罪羊
有同另一半溝通啊,不過大家都無咩明顯傾向,目前都係打算見步行步先,始終要實際運作下先有進一步結論,最後點揀都無咩好呻嘅
只係依家陀緊,偶爾會思考,自己本身性格唔算好「媽媽格」好caring果啲女性,雖然願意去學&轉變,但咁樣係咪真係對大家都好嘅選擇,會唔會係一種低價值嘅勉強,定係其實有啲無價嘅嘢無得咁計….
最後果段話un住un住果度就唔擔心嘅,最終做決定都唔會純粹係因為命盤話點點點,就算有暗暗考慮埋呢個因素,都唔會俾人知
1993年8月4日上午6時50分 女
師傅你好
想問事業
今年8月公司倒閉 失業到依家 一個interview都無...
其實呢幾年d事業都好唔掂
會唔會成世d事業都係咁浮沉 一d生氣都無
萬分感謝
btw 唔開命盤 介唔介意我del返個八字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞