識八字 你問我盡答2

1001 回覆
10 Like 45 Dislike
只要婚姻註冊處有開門,日日都大機會結婚,

唔通嗰年冇機會結婚,
你哋兩個有共識想結,跟住就真係唔結婚?

咁就算嗰年係99%可以結到婚,
只要你唔肯簽名同唔簽紙,唔通你又結到咩?

你隻手喺你嗰度,另外隻手係對方嗰度,
兩個都唔肯拖住一齊向前行嘅話,
乜嘢八字計算結婚機會都係垃圾。
八字冇教你點樣拍拖同如何相處㗎,

情感台嗰邊啲巴打絲打可能仲幫到你。

如果有個計八字同你講要你轉工,
但現實中你嗰份工可能保障到你去到老,
你轉咗工之後仆街冚家剷,
佢會唔會賠返俾你?

調返轉都係一樣咁講。

都三字頭啦,
點可能將個決定權交比另外一個三唔識七嘅人。
輕輕一推
師傅miss 左我
都未睇到你,後邊嗰啲耶穌嚟㗎嘛,都唔係講八字
好 耐心等待你
唔該哂
2000/6/13 23:20 女
想知姻緣 謝謝
有移民既吾答
冇開你命盤我同你講,

只要你抱住開心嘅心態去面對同裝備自己,

我相信你未來嘅愛情運會幸福美滿,
甜蜜滿滿👍
唔好太多胡思亂想係個腦裏邊,
你又唔知真又唔知假,搞到成日成個戲院咁樣做乜嘢。

諗嘢唔好成日諗埋一邊,如果嗰樣嘢係對工作有用嘅就不妨鑽研一下,橫掂你都鍾意諗啲奇怪嘢㗎啦

出年一定要好小心啲金錢上面嘅嘢好容易跌錢
同埋一定要小心啲講嘢,只要你個腦袋快過你把口,咁你就有作為啦,
如果發現自己開口夾着,搵一晚諗清楚,迫自己用第二套說話方式。
將你嘅小聰明放喺對你生活有用嘅地方度
幫人幫唔到自己,做人哋俾人盞靈燈自己就一頭黑,
如果靠用好處同資源,去吸引返嚟嘅異性,全部都係垃圾唔好要,
你嘅錢唔可以俾伴侶,
講嘢之前諗清楚先好講,有時啲小聰明做多咗,人哋仲討厭,

將你揀另外一半嘅眼光調整一下,太活躍嘅啱你口味但未必啱你嘅人生,
自己要取捨。

要揀個錫自己呢個要排係第一位,最好就有少少病態咁錫你就啱嘅。
如果唔係嘅話你按你嘅劇本去行唔係一件好事
今年係你身邊嘅男人冇個啱?
睇唔上眼?

我同你講啊冇事冇幹咪走去做lesbian啊,
就算有剎那係錯覺都只係錯覺

我唔認為你缺乏異性人緣,反而我想你揀得清清楚楚。
諗嘢同做嘢唔好太過獨,如果唔係有都變成冇㗎喇。

我唔認為你讀書可以好簡單,
但學歷學位證書同資格係你人生必須要有嘅嘢。
最好死你都同佢死點佢。
有咗你就解決到三份一嘅問題。

禮義廉恥有時係需要㗎,你可以內心唔認同,但係必須要做出嚟。
唔好諗嘢太過鑽牛角尖。
如果兩個人同一時間出世 咁佢地命運係咪都一樣
我哋唔好當講八字。
當係一場辯論,
而你係支持兩個人同一個時間出世,
佢哋嘅命運又係一模一樣,得到嘅嘢都係一模一樣,
最後嘅成就都係一模一樣。甚至係銀行數目字都係一樣。

我俾你用埋非命理嘅任何條件去做支撐。

你覺得你夠唔夠理據去贏得到呢場辯論?
咁想問如果八字一樣
點睇到兩個人唔同嘅地方?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞