識八字 你問我盡答2

1001 回覆
10 Like 45 Dislike
一生受盡管制,磨練不斷,
為人重義氣有少少朋友至上,

容易愈不良人,只要覺得目標一致,你對異性個揀擇性都好低,應該係你選擇嗰度嚴謹啲就問題不大。
冇人叫你揀親都要揀嗰啲呀。
你唔會預期買一個榴槤可以食到橙嘅味道掛?

如果唔係好確定嘅唔好去做Lesbian

上年開始容易有朋輩圍繞,
但成也蕭何敗也蕭何。
尤其要小心
10年係而家開始計啊?岩岩畢業仲好迷茫好驚一事無成跟住就一世
師兄可唔可以講埋姻緣啊?
咩叫做數前,跟住你就嚟會轉個運。
2022年開始,你將你而家受到嘅管制或者考驗,乘個五,仲要係持續性嘅。

咁又唔一定係慘嘅,受得住又攞到佢着數嘅,咁就叻女囉,頂唔順你就成日覺得好辛苦

點解要問姻緣?
懶有個性,鍾意做閃亮,個個醉你獨醒,
放喺女仔都OK嘅,
但係放喺男仔,我唔建議你個性格太過過分,
除非你做得好自然,如果唔係好容易好多人都有反感,尤其啲有料嘅,
不論地位高過你年紀大過你還係權力大過你嘅,都好容易感受到你呢種討厭嘅特質,
要10萬個小心。

如果你一定要做江華,就將個演技磨練得好少少,但其實我唔建議。
有實力自然識發光,唔應該故弄玄虛,
如果要靠咁樣嘅話代表你嘅底氣唔足夠。
記住你呢一世人嘅錢銀,除咗自己之外,唔好過其他人手。
甚至連爸爸媽媽我都唔太建議。

唔好做高風險投資,
將你嘅諗法同埋聰明才智放喺職業或者好穩陣嘅嘢上邊

你可以同任何人做朋友,但如果可以嘅話要分清楚交心對象。

上邊我講嘅嘢,你要當係絕對定律咁樣,刻畫係你個腦裏邊,

唔需要理解,死記同跟住做就得啦
原來佢就係不推文,請問點解要用不推文回應?
有講究?
[member] 唔該晒師傳,應承嚟緊會去做多啲善事
我有嘗試消化吓你嘅回覆,但都仲有少少唔明,方便的話可唔可以指點多少少,麻煩哂
因為其實我本身平時都係唔中意出風頭,人地講嘅多數係附和,無乜主見方向嘅人,咁我係咪應該再收埋啲自己,寧願講小啲都唔好得罪人?
另外如果可以嘅感情嗰到都想知少少,因為依家都仲係好迷惘,唔該哂
love you 3000[/member]
我依家唔係話你出風頭,而係你會做咗啲好古怪嘅嘢出嚟令到人哋覺得你好特別,除非連你自己下意識都唔覺。

我諗呢啲應該要嘗試係你身邊嘅人,
或者尤其比你高級嘅覺得你做嘢有啲銀眼,
嗰啲講出嚟你會有說服力啲。

正如好多人都話自己好易話為,
但其實身邊嘅人個個都覺得佢腌尖一樣,

到此為止啦。明就明,啱用就攞去用。
有講嘅就有講,冇講就唔講
可能真係下意識自己唔覺,我再留意吓先,唔該晒師傅
搵任何快速消費品嘅行業,要做一啲高行動力嘅職位,雖然我好想建議你做官,但我覺得都係出邊搵食會比較好啲,
同埋一定要掌權。

如果到時我要做詳細睇,我好建議你真係要整整佢,
可以嘅話早啲結婚。
即係做sales ?
有興趣, 比TG 我?
喺我手上面你呢個會係一個好靚嘅八字。

但如果任其自然發展,
你要記住有時腦袋裏面嘅諗法係好有用,
創意係需要實行先會得以實現,
不論你嘅想法放喺事業還係工作還係對人技巧上,
不妨放膽少少嘗試做吓出嚟

唔夠力嘅話會有同輩幫助,
但由佢哋嘅幫助你都要小心俾佢哋過一手。

一個禾桿冚珍珠嘅👍
好辛苦好辛苦好辛苦!
你仲要咁多愁善感,唔好成日屈住屈住啊,唔得㗎。
等陣忽然之間爆一爆出嚟,傷到自己又傷到人,
再唔係就可能洗錢消費或者享受去減壓,呢個都係唔正常㗎

望到都鄧你辛苦

人生中好容易遇到好多情人類別,正所謂拍拖拍到你唔想拍都得啦,不過如果你醒目嘅或者救運嘅,反而唔應該有咁多拖拍得到。
因為大部份都係差多個好,除非你真係好好眼光

今年叫舒服啲㗎喇間間唔中會有啲貴人幫吓手。

總之你要記住若然有時候有小聰明或者創意,一定要放喺工作上面,千祈唔好變咗做,轉數快左,講嘢反而得罪咗人
唔該晒師傅 睇黎漫漫長路唔簡單啊⋯⋯都多謝你鼓勵

感覺問事無非都係問下事業 姻緣 健康之類.?事業運一般既話,咁感情方面,都想請教下師傅有冇兩句指點下

不過,我都有啲好奇點解師傅覺得我唔需要問姻緣既?
女 1994-5-5 早上9:50
想問姻緣
想知2021/2022年會唔會大機會結婚?
打漏咗:thank you麻煩哂
89 年12月13號 上午9點15分 男

想問下姻緣
新關係,好迷惘

同事業
應唔應該努力去轉行改變
定係接受宜家份工作輕輕鬆鬆到退休

唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞