識八字 你問我盡答2

1001 回覆
10 Like 45 Dislike
你個腦轉得幾快都好,你個口一定要慢啲講出嚟,
聰明才智,腦筋急轉彎,全部用喺搵錢方面,
唔識講嘢就唔好講,尤其對住啲長輩上司,
有時面帶微笑,唔出聲,未必真係當你啞嘅,

有動力,有衝動,有嘢睇唔過眼,用個腦諗三次,對你自己冇着數嘅,就收聲唔好搞咁多嘢。
認為有需要必須要做,唔該你諗清楚個計劃跟住就去馬,唔好衰衝動。

娶妻求淑女,聽住我講呢句說話,你人生中會舒服好多。

尤其忽然之間,挑起條筋想懶下嗰啲嘅時候,你就要小心啲

出年開始記住要小心啲合作關係,小心俾人起尾著,凡事留多個心。

只要你做任何事,能夠細心啲將成個諗法圓滿到出嚟,基本上都唔太難有作為,
總之你記住記住一定要管好你把口,禍從口出,病從口入。
99年5月7 20:30 女
想問姻緣 宜加單身
上一個留言㩒左不推文 純粹習慣
首先感謝巴打回答。
我個人比較悲觀,
曾經見過鬼,就特別的怕黑。
總覺得自己在感情路上會走得跌宕,
所以會有好多其他諗法/計算去保護自己,
令自己錯失享受當下既快樂。
十年既女友,雖然分手收場,
但感恩互相比對方最年輕最無憂無慮既時光。
其實每段關係都有得著,
從中了解自己更多,知道自己想要咩。
未來係未知數,我覺得算命比到大方向,
但臨場發揮都係靠自己努力。
再次感謝巴打回答!
另外請問巴打可以贈我兩句有關事業方面既睇法嗎?唔該曬
感謝師兄
唔開命盤同你講,

我當你睇過好多年算命,每個師傅同你講幾時有,或者有啲什麼什麼原因所以冇,咁結論就係你而家就係A零囉。

我話俾你聽日日都有姻緣,
前提下你要執下靚仔啲,談吐風趣啲,事業穩定啲,

係呢啲廢噏嘢,
但我同你講好有用好過你睇1,000,000個師傅,
同你講某年某月某日,有條樣靚身材正、外表純情內心淫蕩嘅處女過嚟強姦你,然之後你哋共諧連理。

成30歲人俾啲掙扎啦巴打。
有時面子唔係好重要嘅,心裏面唔鍾意就算啦,知唔知啊,唔好表達出嚟,自己爭氣啲,自然人哋就會尊重你多啲。

有脾氣有衝動,可以將佢轉變成有衝勁有行動力,咁大個人應該識得分嘅,自己搵日開始轉一轉自己嘅模式。

有錢嘅,盡量洗咗佢唔好保留太多現金,將佢變成一啲資產,仲要係穩陣嗰啲,

錢銀除咗你自己,最多最多你老竇信得過就俾佢,如果都係15 16,就千祈唔好過任何人手。

少啲搭路面交通工具,多啲搭地鐵,尤其的士唔好坐。

出年開始你可能有好多大計或者諗法,記住冇人支持冇萬全之策,唔好博,除非有人包底。
唔係唔可以去馬,而係要有喺支援嘅情況下先可以去馬。

叻又好唔叻又好,講嘢口甜舌滑啲好啲嘅,如果會傷害到人,就情願你唔好出聲,尤其由出年開始呢個情況會好明顯。

出年你唔會有桃花,後年你都唔會有姻緣,但如果你可以喺呢段時間裏邊搵得到,咁你就爽歪歪。
聽清楚我講,明年後年你都唔會有姻緣,但你能夠喺明年後年搵得到姻緣咁你就可以跳出框框,當然前提下你係單身啦。
我唔會屎忽痕不斷咁推算你之前究竟係有拍拖定唔拍拖。
已經好掙扎
係未要掙扎到跳樓上報先睇得出我有幾掙扎
盡哂力 to be honest
男人方面唔使太擔心,尤其有上年開始慢慢會越來越多,但大多數都係仆街為主,如果以前係有10個仆街,之後就會間唔中有100個仆街,帶眼識人。

你嘅路會越嚟越難行,亦都會迎接好多強力而且突如其來嘅挑戰,係辛苦喇,最慘係忽然之間有舊嘢彈過嚟要你處理,唔容易過。

睇到呢度係咪有啲驚。

但你內心係脆弱係迷惘,但你客觀上係應該係頂得過,亦都頂得順,只不過人前強壯,人後悲傷。

你唔係應該問學業,你係應該死都同我死掂個學業佢,
你嘅人生係需要學位學歷甚至係專業技能專業知識,
你是但揀樣嘢你都要有,佢先至係你嘅救命工具,有咗佢上邊嗰啲辛苦嘅就會慢慢轉化成你嘅養分。

你可以有自己獨特嘅世界同獨特嘅喜好,甚至獨特嘅學科喜歡,但唔代表其他可以無視咗佢,
比個例子,一科一百分,其他唔合格係升唔到級㗎。
壬壬 男
午午寅戌

係咪火炎土燥?
想問若搞小生意會發展成點?
謝謝,成日真係多突發事,仆街男人暫時未遇到學業我真係學專業個堆,我會死埋上去
1987年8月15日 07:23 男

想問感情同事業
2022年同2023年,係你成個人生至關重要嘅兩年,尤其係事業上,把握到就騎龍升天,由虫化龍。

究竟可唔可以,未來張對眼生系頭殼頂度,就睇呢兩年。
男 2000年4月15日 時間19:20-19-50
想問下事業同財運
唔該哂巴打好人有好報 最近好迷又好黑仔咁
唔知個天我做咩
女 1998年9月13日 朝早8:00 左右
想問巴打自身事業同感情
麻煩哂你 好人一世平安
6 定 8 月?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞