識八字 你問我盡答2

1001 回覆
10 Like 45 Dislike
1993年9月24日 大概早上6時左右
想問下關於我的感情狀況
邊個同你講你係散財格?
散財唔係破財喎,
代表你係可以自己控制,使唔使錢你決定㗎嘛,破財就唔到你決定。
唔好賴八字,自己的起心肝搞清楚自己嘅理財觀念。

你身邊係容易有朋友,容易有朋友,自然會容易有聚會,咁容易有聚會,又唔一定要係要使好多錢姐,
搞清楚咩叫朋友咩叫知己,
咩叫有用咩叫冇用,
資源分配得合理啲,自然乜嘢都迎刃而解啫
咩叫做適唔適合創業?
我有個朋友個八字好垃圾冇人批到佢有錢,
今時今日三間上市公司,物業都唔知有幾多。

亦都有朋友個八字靚到無論,但都只係做個平凡富家翁。

所以咩叫做啱唔啱,

應該係話你有冇咁嘅資源去做,有冇咁嘅學識去做,

同埋最緊要嘅一句,就係你有冇咁嘅膽識去做。

聽清楚係膽識,唔係衝動。
唔好成日俾人當水魚,有時你大量或者幫得手,喺人哋眼裏面未必真係受你個人情。
分清楚咩叫點頭朋友,咩叫做真正嘅朋友。
幫人要有個尺喺度度住。
你個感情道路好崎嶇。
好心好意未必真係咁容易得到相同嘅回報不論係感情上定係人生上,
控制一下你嘅脾氣,你快上快薄,唔代表人哋都可以當冇事發生。

今年情緒可能有少少受困嘅感覺,但唔代表完全冇機會甚至機會落到喺手上面都大嚿,粘吾接到就睇你自己啦。

多啲去多人嘅聚會,多人嘅工作,面對人群嘅,自然會有唔同機會嘅產生,睇你自己把唔把握到
暫時遇到全部都係情人嚟嘅咋,甚至好多都係仆街自己小心啲選擇。

除非嗰個超級錫你,如果唔係諗都唔好諗。
唔係扮出嚟喎,睇你道行啦小妹妹。

雖然呢段時間俾你好多考驗,雖然個強度都係好強,但係有無形中好多唔同嘅幫助可以令你有得益,
要好好地記住呢啲嘅經驗對你將來好有用。

只要你堅持自己,好多嘢都能夠迎刃而解,甚至你會收到好多嘅助力。

多啲同細過你嘅女仔朋友一齊玩。記住啦
你鍾意嘅嘢比較獨特,變咗你嘅喜好都有時比較獨特。
我唔相信你讀唔到書,只要你將你嘅喜好範圍變返大啲咁就得啦,
或者叫做你唔好抗拒其他科目。

情況許可之下,多啲同媽媽食飯,如果唔出去溫書嘅,媽媽喺邊度,你跟住佢喺邊度,拎住啲書嚟溫
今年一係見都見唔到,一係忽然之間有一啲出嚟,再唔係就好快唔見咗。

今年真係揀唔到啊?
姻緣方便你自己要檢討吓自己嘅脾氣。

其他嘅遵從你內心。

呢個係八字得出嚟嘅結論。

我好睇好你喺事業上面嘅發展,
姻緣方便嘅話要你自己好好協調啊
我只係俾一個意見俾你,

任何身邊嘅同事朋友點都好,
都要留一份心,
唔好俾人攞走你嘅成果,同分享你嘅利益。
用少啲你嘅小聰明,俾多啲大擔當出嚟
唔好因小失大,
你個命格唔適宜不斷搵小着數,
越係咁樣,只會圍繞喺嗰個層次度兜圈。

要將縮骨、攞着數、拗着數,呢一類型嘅壞習慣完全剝離甚至有相反嘅,你先至會有用
樓主可唔可以俾啲意見喺姻緣/愛情方面,係唔係真係差到要協調下?
協調意思係唔係要努力先搵到?
Btw謝師傅
逢親移民嘅要轉地運,個運算複雜程度好麻煩。

有好多人當呢件係小事,但我將移民當造係生死事,

你可以話我驚弓之鳥,又可以話我小題大做,

我唔談論生死壽命,但我知道客死異鄉呢個成語。

除非你過去嘅係留學,如果移民就唔係咁樣睇法。

所以唔好意思我呢度幫你唔到。
好, 多謝巴打認真解答
年頭就係有個忽然出黎,因為見都見唔到,就好快唔見咗
個決定權唔係我度 我做到d咩
因為佢個時間好短暫啊,呢個係今年嘅特性。
咁我又唔能夠教你點樣可以將佢時間延長,

而我又唔認為呢啲咁嘅事情需要付費。

所以我會覺得靜待時機😂
因為好似冇乜愛情運咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞