識八字 你問我盡答2

1001 回覆
10 Like 45 Dislike
當時未有仔細睇你個盤,所以我之前講嘅可能有欠考慮。講讀書先要考慮3樣嘢:食傷(天份)、官殺(自律、功名)、印星(讀書環境同機會,即係例如有冇學校收你,屋企又俾唔俾到錢你讀書之類)

上一個大運(2010-19)印星就重啦,不過你仍然冇火(官殺),地支嘅水(食傷)冇透出,即係兩樣都運用唔到。即係你唔夠勤力讀書,亦唔似有啲人可以靠天份,唔駛點溫書都考到高分,當時讀書環境好,但你冇爭取。再睇深啲,呢10年除咗14年,其餘年份想搵個火旺嘅都冇,想靠流年幫幫手都冇望

我之前講嘅你姻緣係主要講你而家呢個大運嘅未來20年,之前冇睇,係講你20內可能會發生呢啲事,應唔應要睇流年

身弱唔一定係話你身體差嘅,財多身弱係講你身弱受唔起太多財,意味住你只係過路財神,啲錢到最後流唔入你個袋,又或者你只係表面有錢。你見過大陸啲「土豪」戴金錶,但原來佢只係搵3-4K 人民斃一個月嘅工廠工人未?
2000男 10月26時間唔記得 想問下學業同姻緣唔該巴打
30/7/1995 14:40 男
想問財運,姻緣運
謝謝~

去做對應多人嘅工作

多謝巴打,我現在工作係教數,對一班學生
但我本身份人比較獨,鍾意自己一個
除左教書,放工後每晚都會自己一個,係屋企研究短炒,培養好紀律同策略,希望長遠穩定盈利
2000男 10月13日 01:05
想問一下姻緣 + 事業財運 🙏🏻
姻緣:單身貴族
財運:與別人合作丶分享就小心啲
18/5/1998 12:00 正午 男

想問下前途 愛情 同事業 唔該曬

樓主呢第一個po問過 唔該曬
唔使個人運氣啦,
今年你咬住牙你都要捱落去㗎,
本身就已經慘豬豬乜都管住晒,
好似成日都要考試咁,
今年忽然之間好似噴泉咁樣加碼,梗係覺得周身唔自在啦。

睇見你嚟緊呢段時間都辛苦,好在你都仲頂得順,最多係一二邊抑鬱一下啫,其實我真係好想問你地呢啲人痛苦係咪真係會慣㗎😓
通常冇時間我就唔望㗎啦,見你咁好口
乜嘢都好下年先至再講,
轉大運之前嗰年都比較吊詭啲,如果冇穩固同導向。

可以嘅就唔好搞基啦,有時有啲嘢諗吓就算,未必一定要付諸行動。
我冇開你個命盤,
我諗你呢個係需要婚姻輔導,唔係需要命理查詢。
唔做解釋啦,普通資訊, 我唔會教你點樣整返正,總之你淨係需要記住你今晚唔好彩啫。
男 2003 3 3 8:00
想問下感情

🙏🏻🙏🏻
放心 我平時做開義工
係咪一到咗2020年之後就覺得好似呢個世界唔同晒咁呢,
你將會有10年你捱啊,佢好似毫不柔情地瘋狂地偏賊與你,有定心理準備啦你。
尤其你份人有比較敏感同埋情感細膩,睇到都鄧你辛苦。
不過你能夠係啲咁高強度嘅磨練底下面出到嚟都會成材嘅。
做住10年慘豬仔啦,但有個好處嘅就係你會慢慢越來越多男士圍繞着你,不過可能就係情人類別啦
男 2003 3 3 20:00
想問下感情

🙏🏻🙏🏻
放心 我平時做開義工
原來係有人覆咗你,我以為我自己搭咗添。

平級嘅基本上都冇乜所謂嘅,你隻眼係唔鍾意人哋喺頭頂行嚟行去姐,你自己係點你自己唔知嘅咩😑

你都唔鍾意俾人成日萬箭攢心啦,通常你呢啲講嘢講得衰㗎啦,轉一轉應該好易氹到人嘅,咁你咪轉個方式囉係咪一定要嗰樣表達方式啫。

自己嘅聰明才智用喺個腦嗰度,唔係用喺攻擊人哋嗰度,知唔知。

同埋你嘅諗法你嘅知識甚至你嘅賺錢思維,呢啲全部你都唔缺乏,缺乏係你需要時間去做成熟晒所有嘢,其實所有嘢你自己心裏面都有數啦,跳出框框睇返自己。
我同你再講多一次有咩意思啫, 我見你就係醒目仔唔使要我講咁多。

你覺得你嘅情路順暢?尤其係啲好穩定嘅關係?咁你仲想我講啲乜嘢?
仲要捱
希望承你貴言 捱得過去
多男士圍繞我咁得人驚 我已經結咗婚 唔通而家老公唔係真命天子
慘豬仔,情路坎坷,或者一個另外一半識玩變身,變成仆街。

身邊圍繞嘅都係,我又唔敢叫狗公,但仆街就走唔甩㗎喇,或者叫隱性仆街啦。

絲打,我真係有啲同情你。
我TG上面其實有講過,對於命運嘅睇法,最後有講過一句,喺命理上邊,你唔應該問我,你會點,而係應該講你想點。
你睇吓可唔可以叫啲巴打絲打俾返個段你睇吓,可能你有得着
屌你啊,今年衰啲就咁樣,唔好叫我睇小你呀
睇你個八字我係欣賞嘅,但我睇你嘅問題我係鄙視
我TG上面其實有講過,對於命運嘅睇法,最後有講過一句,喺命理上邊,你唔應該問我,你會點,而係應該講你想點。
你睇吓可唔可以叫啲巴打絲打俾返個段你睇吓,可能你有得着
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞