遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
唔記得個名
個玩法好似汪達果隻

我淨係知講汪達 不得不提埋ICO
留名
lm
swapper 真係好正
自己係第一次玩呢類型既GAME
但一玩就停唔到手, 就算卡關都會認真鑽研點過,
到最後過到果種成功感真係暫時無其他GAME可以俾到我,
之後上網睇人地點玩, 原來其他人過關方式同自己唔同,
每個人都可以有自己獨特既過關方式, 只要你諗到就得,
所以就算你過左關都可以試下諗其他方法去過,
另外就係個故事真係幾正, 個結局令我幾深刻,
上網睇原來有兩個結局
同埋樓主講既哲學問題好值得思考
完全認同
This war of mine我特別鍾意佢嘅人物 可能隻game想探討人性嘅關性 其實角色塑造好有心思

dragon's dogma正 但嗰陣成日俾人吹捧話叫 鬼佬樣芒亨 唔知係唔係因為咁 反而令到啲人失望 我淨係起人都玩咗成粒鐘

dd 個人覺得結局頗on9

Dd成日玩到hehe end
之前有諗過玩ESO, 不過最後都係留係GW2

上面有人問過我有冇MMO推介 我都冇講出口 其實唯一一隻我有心玩吓嘅 就係GW2 但隻GAME好似好少人玩 之前都組唔到人打Dungeon

主要係出咁耐冇新Dungeon, 大部份舊玩家都廢事打, 除非要打rune... 只因賺錢方式有太多選擇
NA/EU prime time都仲係好多人

個人覺得對新玩家黎講算好多野玩,宜家買個新AC先USD$24,playhours/$ 係好高

PS: 好似今年底/出年頭想出新expansion

利申: 13000hrs,太多QoL係其他MMO都冇,我已經返唔到轉頭

打eso啦
中文漢化正製作中

利申繁中漢化主管

我寧願玩英文

上面有人問過我有冇MMO推介 我都冇講出口 其實唯一一隻我有心玩吓嘅 就係GW2 但隻GAME好似好少人玩 之前都組唔到人打Dungeon

主要係出咁耐冇新Dungeon, 大部份舊玩家都廢事打, 除非要打rune... 只因賺錢方式有太多選擇

個人覺得對新玩家黎講算好多野玩,宜家買個新AC先USD$24,playhours/$ 係好高

利申: 13000hrs,太多QoL係其他MMO都冇,我已經返唔到轉頭

打eso啦
中文漢化正製作中

利申繁中漢化主管

我寧願玩英文

點解
bioshock infinite
故事一流
dlc 個 ending 喊左出黎

係而家呢個狗屎垃圾都係open world 既年代
玩番呢啲直線式既game 真係覺得好可惜

打eso啦
中文漢化正製作中

利申繁中漢化主管

我寧願玩英文

點解

我近十年打機冇用過中文介面
槍game有咩介紹?
想玩paper please!!!
槍game有咩介紹?

hard core 就arma 2/3
其他就唔清楚
故事一流

infinite嘅故事我都好有印象 同埋好玩
故事一流

infinite嘅故事我都好有印象 同埋好玩

Elizabeth
life is strange
(講缺點先:基本上遊戲性接近零 類似avg, taletell game類遊戲,冇QTE)
全隻game係用故事搭夠
主角有超能力突破一般avg/visual novel遊戲設計
所以唔會好似普通avg睇有聲書咁
個故事同埋人物性格好立體
玩到part 4,5 我仲男人老狗玩到眼濕濕
第一集 steam 免費
(成隻game 有五集)

好game, 雖然無咩動作遊戲怛場面,主要係劇情,唔同的選擇會引 致唔同結果,同heavy rain. beyond two souls 差唔多既劇情系列遊戲,但就無qte。

吸引之處係有特異功能,可以短暫回溯,返回過去,從而扭轉結果。

推介。
槍game有咩介紹?

巴打有冇話想玩擬真 定團隊打杖 或者劇情好 音效好之類?

打eso啦
中文漢化正製作中

利申繁中漢化主管

我寧願玩英文

點解

我近十年打機冇用過中文介面

有興趣真係要玩 呢隻game設計好聰明 故事背景有空間發揮 再將劇情融入返gameplay

同埋好好笑 見啲人亂咁整啲passport 自己男定女都搞唔清 又有人會死撐 又有人妖fake你

有興趣真係要玩 呢隻game設計好聰明 故事背景有空間發揮 再將劇情融入返gameplay

同埋好好笑 見啲人亂咁整啲passport 自己男定女都搞唔清 又有人會死撐 又有人妖fake你

仲有個呀叔成日diy本護照叫我放佢入去 笑死

仲有個呀叔成日diy本護照叫我放佢入去 笑死

呢個呀叔好撚搞笑
槍game可以玩下rising storm 2
有隻舊d叫係二戰
呢排有隻新出叫rising storm 2: Vietnam 做緊特價
半擬真啦 冇Arma 咁hard core
LM
lm
lm
Hotline Miami
兩集都咁正

trial and error嘅2D射擊遊戲,唔同角色武器,玩法都算多變,節奏亦都好快
我自己個人打機睇戲好講feel,隻game營造氣氛方面好成功,80年代邁亞美嘅黑幫橫行背景,Retrowave嘅粉紅黃綠嘅霓虹燈色調,復古電子樂,加埋遊戲嘅戰鬥快上快落,血肉橫飛,真係好撚刺激

除左殺人同殺人之外,佢兩集幾廿個chapter時間鋪排有啲亂,又用左好多唔同角色嘅角度去睇故仔,但每個chapter都有時間線,兩集打完之後睇返就會哇一聲恍然大悟,細節唔多講,都算係幾迷幻幾離奇。

明明只係一隻pixel game,但玩完有少少覺得自己暴力左,呢個感覺係打左咁多年機都未試過,帶返個headset屈喺房打,發泄黎講一流。

btw樓主好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞