遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
依家想搵隻online game zip下時間都好難
依家冇乜邊隻可以提得起勁 黑沙都係玩玩下就冇再玩
以前玩瑪奇就真係好開心 不過依家已經變左機械式打機

又係我做eso第一打手嘅時候

如果GW2多d香港人玩都會考慮做打手

唔做打手點拉人玩
eso都唔覺有好多香港人

ESO仲多唔多人玩
岩出個陣有玩過下 好無聊 D動作又生硬
好似前排出左Morrowwind?

GW2太耐冇玩了 以前考DSE唔溫書走去打機就係佢

好多人玩
新dlc 地圖好多人
至於動作....應該有改進過 但唔好對TES 系列嘅動作抱太大期望,唔知係指生硬係點

無聊我唔覺,起碼我都玩左成800個鐘
遲啲得閒介紹幾隻先
因為呢個post上g2a買左endless dungeon 接受唔到失去隊友 一死人就abondon game

聽鬼佬講G2A有唔少serial key係偷卡買,卡主report fraud就會廢左條key
利申:上開reddit

唔撚係掛

https://redd.it/5kwmaq
睇落marketplace係重災區…小心d
利申:冇用過G2A

前排2k同佢差D簽左partnership
跟住totalbiscuit 發公開信鬧2k
之後2k話依家先知原來g2a做咁多陰質野
要g2a改革先會同佢合作(in which 明顯佢唔會)

入呢個post先知g2a都係仆街......
睇黎都係唔好貪小便宜 去steam/官網買game好
因為呢個post上g2a買左endless dungeon 接受唔到失去隊友 一死人就abondon game

聽鬼佬講G2A有唔少serial key係偷卡買,卡主report fraud就會廢左條key

唔撚係掛

https://youtu.be/vwngbg69iOY
難cut過有線有興趣可以睇下
btw 自膠,係gearbox 唔係2k

唔撚係掛

同埋買平game可以留意下humble bundle
安全又合法,仲做埋善事
留名

唔撚係掛

同埋買平game可以留意下humble bundle
安全又合法,仲做埋善事

Humble Bundle真係幾好
再唔係去reddit subscribe game sub
好多時d人見到有減價都會出post
眼見呢個post充斥住indie冷門驚
有個娛樂性十足既鬼佬youtuber介紹
https://www.youtube.com/user/videogamedunkey
其實上面都有人話有睇開佢

有時佢會難得唔upload鳩片 就會講好game 廢game
大作 indie都會講

香港不幸地唔係遊戲大國
要第一手接觸新既高汁indie game好難
我地唯有靠美國鬼佬為我地係pax聲音導航

睇得出作機齡長 對good game有自己一套理解
想搵好驚玩可以睇下佢
睇唔明英文都有好多佢既翻譯片
好開心 Witcher 1 2特價呀
G2A 我都有用過幾次 乜有咁多內幕? 我之前都好避忌 覺得唔安全唔可靠 當然最後敵唔過平呢個字 咁都係Humble Steam算喇
依家想搵隻online game zip下時間都好難
依家冇乜邊隻可以提得起勁 黑沙都係玩玩下就冇再玩
以前玩瑪奇就真係好開心 不過依家已經變左機械式打機

又係我做eso第一打手嘅時候

如果GW2多d香港人玩都會考慮做打手

唔做打手點拉人玩
eso都唔覺有好多香港人

我本身美帝時間好難拉人玩
加上香港大部份打機嘅人都寧願玩中文版
近幾年香港人英文水平好似真係低咗?
樓主介紹果d game中晒我心意
又洗錢了

而家嚟講 打機都唔算係啲高消費娛樂喇
試吓同自己講:食餐飯都冇咗啦 咁個人會開心啲
少有高汁post
次次game post個個留no man sky真係好on9
又洗錢了

對比起d手機抽蛋game其實係好平,但冇人討論就會玩幾下唔玩。買game都會好小心。。
又洗錢了

一次買一隻咪得囉你都唔會玩得好快
遲啲得閒介紹幾隻先

巴打們快啲出手啦 呢個POST係靠文推動
life is strange
(講缺點先:基本上遊戲性接近零 類似avg, taletell game類遊戲,冇QTE)
全隻game係用故事搭夠
主角有超能力突破一般avg/visual novel遊戲設計
所以唔會好似普通avg睇有聲書咁
個故事同埋人物性格好立體
玩到part 4,5 我仲男人老狗玩到眼濕濕
第一集 steam 免費
(成隻game 有五集)

qte 者係對答?
life is strange
(講缺點先:基本上遊戲性接近零 類似avg, taletell game類遊戲,冇QTE)
全隻game係用故事搭夠
主角有超能力突破一般avg/visual novel遊戲設計
所以唔會好似普通avg睇有聲書咁
個故事同埋人物性格好立體
玩到part 4,5 我仲男人老狗玩到眼濕濕
第一集 steam 免費
(成隻game 有五集)

qte 者係對答?

QTE 係 quick time event 即係遊戲中途突然出現要你撳掣 輸入某啲指令嘅突發事件 Taletell嘅遊戲多數用QTE同對話OPTION 嚟保持遊戲同玩家嘅互動
有冇D生存類既Game好介紹

合作/單機都OK

例如好似Don't starve咁
留名
有冇D生存類既Game好介紹

合作/單機都OK

例如好似Don't starve咁

未睇最後一句 我就會答don't starve

state of decay
有兩隻GAME唔知有冇巴打玩過
detention 恐怖adv
torchlight 1+2
兩隻都算少人玩好GAME
有兩隻GAME唔知有冇巴打玩過
detention 恐怖adv
torchlight 1+2
兩隻都算少人玩好GAME

torchlight後期打寶真係太悶
alan wake

恐怖game黎

有無人介紹下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞