遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
有無其他恐怖indie game
成日都想挑戰但indie嘅恐怖game太恐怖 無膽捱 用黎錄片其實都好但真係
成日都想挑戰但indie嘅恐怖game太恐怖 無膽捱 用黎錄片其實都好但真係

Ib
Mad Father
阿部鬼
青鬼
兩三年前係mega box試玩過隻Console game好想玩返

Party game分兩隊人掟水彈又可以掟傢俬,類似閃避球玩法,中左就要扣人數直至全軍覆沒

有冇人玩過記得咩名

可能off左topic講聲唔好意思

漆彈大作戰

Stikbold!

應該唔係但類似

印象中要控一隊卒仔,掟中左敵方卒仔會加入我方

有唔同場景會掟傢俬會掟水彈

When vikings attack

YES!!!係呢隻了

原來已經係ps3産物,有冇續作介紹
富甲天下4 隻game 應有有十年
但早排login 個online server 仲入到
好想搵人同我玩

Ib
Mad Father
阿部鬼
青鬼

Ib同青鬼已經睇過人玩
另外兩隻搵下先
認真一問大家
你地會唔會睇人玩indie gamr
因為我都係睇完外國玩我先有時買返黎自己玩
而家都有自己錄indie game放上youtube 但香港你唔share出去幾乎無人會搵黎睇

我fellow果D有D係專玩indie嘅channel 仔

你介唔介意我pm我channel比你睇下
不過我都係會好似鬼佬咁有cam 一路玩一路講野 係無鬼佬咁搞鬼 仲練緊
但indie game有好多都好正但無人睇變左自己玩就無錄
早排見ori會出續集就買左但未玩

少少建議,如果你唔係自認好靚仔,我覺得未必需要用cam,一嚟阻住畫面,二嚟搞到自己要突登做表情動作,反而唔自然,三嚟(樣衰會引人反感)
不如post你個channel上嚟 我都想睇下

真係唔靚仔 把聲又唔好聽
之前玩nier同little nightmares都up左好多段片 都係搵d fd睇下咁
一時間諗起你講樣問題搞到我又淆淆地先
我都係up過nier(一周目)同成個little nightmares既gameplay咋
不過段段片都有我個樣咁解

呢d channel真係唔容易搵
唔係我想唔想睇嘅問題,根本就唔知道點搵佢出嚟
同埋,而家無論Channel或者FB都多咗人講Indie
巴打不如收集一下究竟有咩專門講indie嘅地方同大家分享一下?

我自己都有睇d講indie嘅channel同FB
有興趣嘅可以同大家share

其實我都係睇pdp之類玩嗰啲game先知有呢隻出咁
我有上indie db同game jolt睇下咁 不過都係鬼佬網多

我都係上外國網站睇多
香港呢方面嘅嘢真係少
我最近見HKDoujin好似有條友都響度講indie
不過唔知係咪會keep住寫
Ori and the Blind Forest
依家steam做緊半價

Ib
Mad Father
阿部鬼
青鬼

Ib同青鬼已經睇過人玩
另外兩隻搵下先

其實真喺好多
就咁Google已經一堆,其中睇過人玩又覺得唔錯嘅包括
魔女之家
狂月
人漁沼
明美譚
夢日記
惡魔恐懼症
屍體派對
愛靈之贄
依家steam做緊半價

https://isthereanydeal.com/search/?q=Ori+and+the+Blind+Forest%3A+Definitive+Edition#/page:game/info?plain=oriandblindforestdefinitiveedition

個價ok 買了

玩normal都好撚難 係咁死
如果無玩開依類型game的話應該真係好快放棄
Tabletop Simulator (TTS)

平台: PC / MAC / Linux

Tabletop Simulator係一個physics engine,裡面可以俾你做拉,執起野的動作。不過你會問見到Simulator係唔係即係鳩吓鳩吓咁玩。答案係可以的。不過咁樣玩就少好多樂趣。

見到cry玩笑死
依家steam做緊半價

https://isthereanydeal.com/search/?q=Ori+and+the+Blind+Forest%3A+Definitive+Edition#/page:game/info?plain=oriandblindforestdefinitiveedition

個價ok 買了

https://youtu.be/2kPSl2vyu2Y

黎緊出續集 唔好放棄啦,真係好撚正
追曬post, 買左iphone版this war of mine
個摸式我幾鍾意但d字好細
完全睇唔到d人咩狀態
有冇巴打識搞
依家steam做緊半價

個價ok 買了

我望steam都係119
比你嚇親 差啲想即刻退左佢再買過
btw咁多位 呢隻我尋晚第一次玩左 好正 有錄到搞掂完upload左share比大家睇好無一路玩都有講下野咁 可能會覺得我好煩好悶都唔頂
依家steam做緊半價

個價ok 買了

我望steam都係119
比你嚇親 差啲想即刻退左佢再買過
btw咁多位 呢隻我尋晚第一次玩左 好正 有錄到搞掂完upload左share比大家睇好無一路玩都有講下野咁 可能會覺得我好煩好悶都唔頂

我尋晚買係HK$ 59.50
依家steam做緊半價

個價ok 買了

https://youtu.be/2kPSl2vyu2Y

黎緊出續集 唔好放棄啦,真係好撚正

應該會爆佢 但我一定要搵翻個手制先 唔記得放左係邊

7 hours game time爆機
死左~300次

堅好玩 thx 巴打推薦

死左~300次

一齊等續集

死左~300次

一齊等續集

一定玩

死左~300次

一齊等續集

一定玩

有冇玩過owlboy?
同ori有D似

死左~300次

一齊等續集

一定玩

有冇玩過owlboy?
同ori有D似

冇玩
睇完好似都唔錯
有冇巴打玩過the escapist?
睇gameplay好似好正

死左~300次

用魔法整重生點幫隻game平衡左難度
ori 2段trailer好短但爆過第一集之後睇都有小小感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞