遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
Risk of rain 神作
Indie game 打手在此
洞窟物語 帽子世界 FEZ[單機game嚟] 廢都物語
以上四隻 必玩

同意
但玩得難都幾難(其實係我廢)
同人玩反而個fd太勁carry我 我咩都做唔到咁

一陣打埋篇punch club我睇下打唔打篇risk of rain
講到又想開黎打返下
L.A. Noire

L.A. Noire係Rockstar當年用最新技術"MotionScan"既遊戲。
呢隻遊戲都係採用開放式的世界,唯一同GTA唔同的係主角係一位警察。
更加令人覺得更有真實感的係,遊戲入面的地名都係根據現實的地名,好似置身係洛杉磯一樣。

至於故事性方面,遊戲都採用左大量四五十年代的電影劇情同真實的案件做參考,就好似"黑色大理花"等轟動一時的案件。

另外玩家需要操控主角係案發現場進行搜證,每一件證物都對案件的進度大有關連,如果玩家收集不到足夠的證物/證據去,在詢問證人的環節中就會未能真正地盤問出真相,更嚴重的是會阻礙到劇情發展。所以玩家需要好似一名探員細心去搜證。

除左搜證之外,仲要係詢問證人的過程中,分析佢地的證供係真定係假,邢你做的每一個決定都會影響到故事的發展,所以都可以話係"一步一驚心",唔想告錯人,玩家自己就要用心搜證查案啦。

來源:google同自己
我唔係樓主 但我都有DD 小品香港冷門game介紹下
遊戲平台: PC(steam), X1android同ios我唔肯定係唔係子公司/賣左版權先出
如果唔係既話我都不作介紹啦

遊戲人數: 1人

One Finger Death Punch

Blah Blah Blah

好似呢度興來源
來源: 大部分我自己9up加google資料補充
圖源: google後再上傳

同意
但玩得難都幾難(其實係我廢)
同人玩反而個fd太勁carry我 我咩都做唔到咁

一陣打埋篇punch club我睇下打唔打篇risk of rain
講到又想開黎打返下

估唔到有人玩。
事關香港ps4好似無得買
同fd玩好開心
有冇單機雙人遊戲推薦?(ps4分割畫面)

又諗起一隻
呢隻我又唔打咁多啦 我都無玩過
留低條steam link自己睇下又睇下啦
有冇單機雙人遊戲推薦?(ps4分割畫面)

又諗起一隻
呢隻我又唔打咁多啦 我都無玩過
留低條steam link自己睇下又睇下啦

http://store.steampowered.com/app/252110/Lovers_in_a_Dangerous_Spacetime/
on9就係唔記得放link
有無OLG推介

elderscrolls online
買斷+dlc 制
商城其他野全部非必要,買會員可以唔買dlc但玩內容

有無中文SER

我覺得好伏

利申玩左就黎800個鐘
我幾鍾意玩 limbo inside 睇嚟呢隻Little Nightmares 都啱我口味

巴打分享果陣不如講埋咩平台(ps4/xbox..)
上面隻dungeon of the endless 好似ps4冇?

冇ps4

係喎 冇諗過呢樣 下次加返
呢隻得windows xb1 ios 先有

想推薦一隻買斷制online game
elderscrolls online

等你出POST 我估唔到有人玩呢隻

橫向game點少得shovel knight同owlboy

9年製作 巴打有? 我有啲想買呢隻 但shovel 興趣冇咁大

好,等我宣傳下先
The Elderscrolls online
2016年度最佳mmorpg

steam上面黃金版包左4個dlc,但冇包一個淨加左副本同部分裝備嘅小dlc,6月6號出嘅Morrowind 亦都要另外買 黃金版特價好似試過舊幾兩舊水

賣點幾多,背景係上古卷軸單機系列差唔多1000年前,世界觀幾大亦不另作吹奏,elderscrolls 嘅世界觀同魔獸有得比

pvp 係打國戰,單挑成份唔算話太多,但經常有30v30 甚至百人以上嘅攻城戰守城戰甚至係野外遭遇戰,因為有3個陣營亦有可能三方混戰

pve 黎講升lv 唔算難,4人副本亦有挑戰性,亦有12人副本成個公會組隊去打

生活系統幾實用,煮野食有長時間buff加血加魔之類,鍊金整藥配合某build可以變15秒超人,附魔、木匠紡織鍛造整裝必備

成隻game 最好係套裝系統,5種職業9個種族自由組合,再加埋n種套裝,因為build 多d裝係拍賣場唔會特別貴,刷裝亦唔難,而有唔少好嘅裝備可以透過製作獲得(比如上面15秒超人build嘅核心套裝),裝備升級易過借火

商城賣嘅野主要係sell 返d情懷野,寵物坐騎時裝,冇任何效果,經書唔會有人買(煮野食有得整經驗加成物品),升馬術嘅道具只不過係令你隻馬可以一日之內由冇跑速耐力加乘升多過一次(唔靠道具20個鐘可以升一次),目前最有用應該係減研究時間書(拍賣所5000蚊張on9 先去商城買)同房屋,普通中價低價屋可以儲錢,大屋特色屋要課金,部分更加期間限定

最後 如果有巴打玩一定要加入我地美服Aldmeri Dominion陣營
女王萬歲
Tallowmere
竟然冇人講 Portal 1, 2
依隻單機game真係幾好玩
高汁post 留名
睇完巴打介紹第一隻game即刻正皮

勁鍾意解謎game 不過pc有冇得玩

宜排玩緊psv嘅zero escape 都係解謎加劇情
Total war,heart of iron,mount and blade,stronghold,rise of nation 策略流
Lm睇冷門game
P5, nier, skyrim呢啲大廠game應該唔洗講都大把人玩
P5同nier真係不眠不休咁玩第二日仲要返工
Btw呢到有無人玩過southpark: the stick of truth?
原著既還原度極高 鐘意southpark既人必玩
太閤立志傳3,4,5
三國志7,8,9,10,11,12
信長之野望 天下創世/革新/天道/創造
全面戰爭︰羅馬/中世紀/帝國/幕府2/羅馬2

太閤立志傳5
有碟
做忍者又得 打城統一天下又得 做劍豪又得 又可以學日本歷史
遲D 有多D巴打出GAME評

希望有巴打幫手整合入google doc
好似會方便大家追
呢隻game我係隔離燈為佢開左個post 都有D人同我玩住9up

開發者/開發公司: Lazy Bear Games
發行商: tinyBuild Games(認住呢個發行商 D game都真係幾高汁)

Punch Club

故事背景簡介:
多年前一個風雨交加既晚上,係街邊一角縮埋一舊既你同你兄弟
親眼睇住作為一個拳手既爸爸 比一個紅眼黑衣人槍殺......

多年以後 你決定你亦要走上你爸爸既路---成為一個拳手
你知道你實力越強 就可以挑戰更強既拳手,你亦知道 越大既名氣(好或不好方面) 你就越大機會搵到當年既父仇人......

遊戲性:
只作簡單介紹啦
據我所知遊戲並唔係單一結局
玩家係訓練同比賽之間既事件作出唔同既反應 都會多少影響結局
遊戲都有得較難度 如果只係想體驗劇情or超級輕鬆玩都可以easy mode過

比賽同比賽之間都會一段時間比玩家做訓練
訓練主角Strength(力量), Agility(敏捷), Stamina(體力)
而遊戲其中一個難度就在於每當玩家訓練其中一樣能力 其他個兩樣就會下降
玩家就要按自己理想去build up呢個主角
當時 養成拳手既遊戲理所當然有skill

係對戰過程
玩家就會係每局準備時選擇角色會用既技能
而玩家就可以睇對方既技能同拳賽情況黎揀技能
對戰過程玩家就只可以睇住拳賽自動進行 直至下一回合

個人感想:
我玩過normal前面大部分都唔難 係反而最後既時間係個人能力突破有難度
但build up到理想既拳手同過程中一路透露既真相好吸引人玩落去
當中亦有唔少對其他電影致敬既地方 好理所當然就係有rocky
有唔少都幾有趣
Lm睇冷門game
P5, nier, skyrim呢啲大廠game應該唔洗講都大把人玩
P5同nier真係不眠不休咁玩第二日仲要返工
Btw呢到有無人玩過southpark: the stick of truth?
原著既還原度極高 鐘意southpark既人必玩

紅字我玩都真係笑撚死我
真心真係好撚痴線 但又幾好玩 不過無咩難度
但玩完都好期待下隻South Park: The Fractured But Whole
單係個game名已經超級抵死 神級game名
高汁post
no man sky 都冇
放低一隻神作pixel game名先
hotline Miami
因為次序同喜好問題 我會講左第一集先 不過都要聽日先打文介紹
Punch club
hotline Miami 1,2
Inside, limbo
This war of mine
樓主好波!
等睇no man's sky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞