遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
https://www.youtube.com/user/hawkaoaoful
推薦呢個頻道

雖然係中國人既頻道

但佢介紹舊game 既片真係做得好好

前排佢都出左一條關於no man sky 既片

https://youtu.be/VrR0d67vFVQ

有興趣可以睇睇

好似之前睇過佢講大陸國產game
係幾好笑

有睇過佢d片
睇佢屌之前中國部console幾好笑
Darkness系列
淨係玩過this war of mine
真係幾正 D人物個個都有特色
有小偷 音樂家 逃兵 老人家 大隻佬 記者 好似咁上下
個個都有優點同缺點 好似有人打架勁 但係有煙癮/酒癮
阿公阿婆行得慢探索唔到好遠 但有時D鄰居會好心送D麵包比你

慢慢會發覺會唔夠資源 要面對道德既底線
可能要入人地屋企偷人野 同軍方交易等等
隻game除左 飽食度 溫度(故事背景係冬天) 仲要照顧埋角色既道德底線
天光隊友返黎交待返做左D咩而得到呢D資源
如果知道係做衰野而得返黎 e.g 偷野 殺人 出賣人
太嚴重係會心理奔潰 => 自殺

隻game有時真係幾沉重

四年前開心版 到而家PS4版 永遠嘅神作

岩岩諗住講,borderlands真係好撚正!!!!

唔知玩緊乜
Uncharted
Life is Strange

有無巴打玩過?
crysis3 咁多位巴打點睇
巴打可唔可以講埋隻game咩平台

我帶頭冇咗呢點 我會記住

唔該巴打

有無巴打玩過?

睇donkey 講過
但係對我嚟講太沉重,唔敢玩
Faster Than Light
控制一架太空船係Random Generate出黎既宇宙探險
目的係打倒最後既Flagship
耐玩度同上面有巴打提到既The Binding of Issac有得揮

呢隻好難玩 玩咗陣就成船著火 燒死哂

試過teleport最好打嗰兩個船員過敵船
但係唔記得熄auto attack
一粒飛彈射埋去炸死咗自己友

有無巴打玩過?

睇donkey 講過

睇完dunkey我以為係搞笑game
玩完先知係慘到仆街
好推薦鐘意橫向rpg同自虐既玩家
可唔可以分享耐玩Game?幾日就玩完/玩悶嗰啲幾好玩都係垃圾
可唔可以分享耐玩Game?幾日就玩完/玩悶嗰啲幾好玩都係垃圾

上古卷軸由3玩到5

大路定indie 野?

大路就
Zelda
Witcher 3
skyrim
Fallout 4
Dying light : the following
GTA V
Tomb raider: 20th anniversary
Dishonor 1,2

唔知玩緊乜

有無巴打玩過?

睇donkey 講過

睇完dunkey我以為係搞笑game
玩完先知係慘到仆街
好推薦鐘意橫向rpg同自虐既玩家

呢隻好撚正 玩輪盤賣鳩隊友
前期隻game幾搞笑 後期就大悲劇
留名

唔知玩緊乜

隻game 真係好好玩
要爽快有爽快
要幽默有幽默
要虐心有虐心
要loot 有loot
要skill tree 有skill tree
角色個性分明,配角都好出戲
對白又精警,如果聽得明嘅仲正
唔玩真心係你嘅損失

大路定indie 野?

大路就
Zelda
Witcher 3
skyrim
Fallout 4
Dying light : the following
GTA V
Tomb raider: 20th anniversary
Dishonor 1,2

大路:
Sid Meier's Civilization IV / V / VI
XCOM2

Indie:
Nuclear Throne
Pillars of Eternity
Divinity: Original Sin Enhanced Edition
Xenonauts
Dungeons of Dredmor
Stardew Valley
Crypt of the Necrodancer
Terraria
Starbound
發覺香港好少人了解上古卷軸3,4代
好想搵d高質手機單機game放工玩
之前玩過開羅工作室個堆模擬經營好正
巴打介紹隻paper please 電腦玩左陣唔錯,可惜冇an機版

想了解,但係驚又要dup 多百幾二百個鐘落去

想了解,但係驚又要dup 多百幾二百個鐘落去

除左操作同手感
3,4代真係超正
4代第三人稱係屎黎

4代劇情世界第一
Super Meat Boy 超級肉男

Super Meat Boy 可以話係一隻hard core版嘅Super Mario,玩家控制肉男去拯救俾邪惡博士捉走咗嘅女朋友——繃帶女。

玩法

上下左右+空白+shift 只要你避過哂啲障礙物,掂到你女朋友就算係過咗一關。
基本上都冇時間限制,不過你係某個時間內救到條女會有A+認證
有部分關卡會有繃帶可以拎,儲夠一定數量就會有新角色用,啲角色好似都係其他game入面出現過 (half life, world of goo...)
亦都有好多隱藏關卡等你解開

總結
手殘就唔建議你玩,不過想挑戰自己EQ呢隻遊戲可以一試

平台
Steam / XBOX 360 / PS4 / Wii U / PS Vita / Android

圖片 : Google
資料 : 自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞