遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
想問下有冇d岩同女朋友連線玩既game

唔恐怖同第一身射擊就得

同埋要有coop元素

Serious Sam First Encounter / Second Encounter / 3:BFE
PAYDAY 2
Day in Infamy
Sanctum 2
Borderlands 2

重有如果第三身你都ok的話就呢堆:
Orcs Must Die 2
Saints Row 3 / 4
Dungeon Defenders

對唔住巴打打錯左

唔恐怖同唔係第一身射擊既coop就得

magicka啦 又好笑 唔多打機既女仔都應該岩玩

Magicka
Helldivers
Gauntlet
Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara
Terraria
Starbound
有無多過4人 co op 介紹,最好pc mac都玩到,之前玩過陣 payday,但係有多幾個frd join又好似似無6-8人mode
有無多過4人 co op 介紹,最好pc mac都玩到,之前玩過陣 payday,但係有多幾個frd join又好似似無6-8人mode

Serious Sam

Serious Sam

payday有mod叫big lobby

《No Man's Sky》自公布及推出都引來極大迴響,早前的延期事件甚至有FANS寫信威脅遊戲快點推出。遊戲剛推出時的同時上線人數最高達12萬,《No Man's Sky》賣點雖然是浩瀚龐大的宇宙,玩家沒有探索完的一日。在遊戲內你不時會遇到外星人,玩家能透過學習詞彙來了解他們的對話。玩家可前往不同的星球去探索新的物種。《No Man's Sky》製作人Sean Murray最初曾表示過遊戲能夠多人連線遊玩。

我見佢不停更新左唔少野,其實好似好玩左
睇下佢加唔加到多人MODE先

No man sky more likely to be no one buy

其實更新左好多都無人知, 依家有艦玩有得起屋仲有得渣車
可玩性真係高左好多, 不過算啦無人會理, 淨係識恥笑

佢吾準備好就推隻game岀黎

《No Man's Sky》自公布及推出都引來極大迴響,早前的延期事件甚至有FANS寫信威脅遊戲快點推出。遊戲剛推出時的同時上線人數最高達12萬,《No Man's Sky》賣點雖然是浩瀚龐大的宇宙,玩家沒有探索完的一日。在遊戲內你不時會遇到外星人,玩家能透過學習詞彙來了解他們的對話。玩家可前往不同的星球去探索新的物種。《No Man's Sky》製作人Sean Murray最初曾表示過遊戲能夠多人連線遊玩。

我見佢不停更新左唔少野,其實好似好玩左
睇下佢加唔加到多人MODE先

No man sky more likely to be no one buy

其實更新左好多都無人知, 依家有艦玩有得起屋仲有得渣車
可玩性真係高左好多, 不過算啦無人會理, 淨係識恥笑

佢吾準備好就推隻game岀黎

One man's lie, no man buy

冇multiplayer就係冇multiplayer
試下隻This Is the Police同Overcooked先

This is the police幾好玩,個故事唔錯
不過偵探排順序嗰part有啲麻煩

Serious Sam

仲用到? 我之前係pd d po問過有人又話無左
有無人講下Orwell
有無人講下Orwell

玩咗一陣個人覺得幾有趣
攞正牌起人底去查案
本來以為好多英文要睇,然後仲要喺一大堆字入面自己慢慢搵線索
好彩個system係會highlight 俾你
但係你要自己去分邊啲係有用嘅線索
而且搵到嘅嘢有時會有矛盾,要自己再去諗邊個先係啱
到某個位卡住就要自己睇翻之前搵到嘅嘢去推論,或者撞第一次已錯

Serious Sam

講漏左呢隻:
Running with Rifles
http://store.steampowered.com/app/270150/RUNNING_WITH_RIFLES/
成班人同AI磨好爽
有無人講下Orwell

玩過 爆左
隻game遊戲性唔高
主要係你做類似Big brother咁嘅角色
睇一啲恐襲疑犯嘅資料再決定上報咩資料俾政府
個故事就真係幾好
可以反思到底權力同埋監控係咪真係百利而無一害
隻game完全係reference緊george orwell 既書
我自己就覺得絕對玩得過
玩左陣Overcooked就 REFUND左

等佢出NS版再買
其實一隻game個故事有幾重要?

年紀大,根本冇時間同你慢慢代入
特別係個故事好,但係拖,節奏又慢,我覺得作為game黎講係好失敗(好多RPG都係咁)

好重要一樣野,game係買黎玩,唔係睇故仔
一個好故事要presentation做得好,同gameplay完美合一,咁個故事先叫"好", 唔係印堆字出黎,是但搵條on9仔讀個故事出黎就叫好

好簡單, 依家好撚多game鐘意擺lore落index/diary, 搞到內容極之空洞, 為打而打,為死而死; 或者好似destiny咁直情唔擺, 簡直係失敗中既失敗

我鍾意睇故仔喎,不過最好梗係唔好用文字或者讀白去講故事啦
好似last of us咁玩到好投入,好似睇戲咁都好正

我認同人大咗真係唔會同你慢慢睇故仔

其實好多嘢都看透哂,無咗新鮮感

特別係個故事好,但係拖,節奏又慢,我覺得作為game黎講係好失敗(好多RPG都係咁)

一個好故事要presentation做得好,同gameplay完美合一,咁個故事先叫"好", 唔係印堆字出黎,是但搵條on9仔讀個故事出黎就叫好

好簡單, 依家好撚多game鐘意擺lore落index/diary, 搞到內容極之空洞, 為打而打,為死而死; 或者好似destiny咁直情唔擺, 簡直係失敗中既失敗

我反而大左鐘意睇書睇故仔始終個個喜好唔同,啱心水就得啦

我反而大左鐘意睇書睇故仔始終個個喜好唔同,啱心水就得啦

除非係玩冒險遊戲例如
Walking Dead,Life Is Strange,Heavy Rain
果d唔睇劇情根本唔會玩
其實我想問呢度可唔可以講埋board game?

玩開冷戰熱鬥

玩開冷戰熱鬥

Twilight Struggle?

p.s. 我平時玩開pandemic
痴線steam有the witness同braid嘅package
痴線steam有the witness同braid嘅package

一早就有

玩開冷戰熱鬥

Twilight Struggle?

p.s. 我平時玩開pandemic

Yes

braid 好正
the witness就玩緊, 依隻我諗要玩開依類似解迷遊戲先頂得住 如果唔係應該會覺得唔知做緊乜鳩

另外swapper爆左 正到 依家好平必買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞