遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
小弟獻醜啦

前言
講左第一集先
外國好受歡迎嘅一套作品,嗰期各大小遊戲媒體都對呢隻game 正評如潮
https://youtu.be/6sY33WidQhc
香港唔知點解唔多人題(但一講起都會話係佳作,甚至神作)

玩法
第一身射擊加解迷遊戲。支槍唔係對人,亦唔係打雀,係對牆射。玩家透過支槍所射出黎嘅傳送門,穿過其中一道傳送門到另一道傳送門嘅地方。因為包含住物理成份,當跳落一個好深嘅傳送門,到另一端時會維持佢嘅物理效果。

亦因如此,可以做到飛到老遠、射去天花板地下無限loop、整走機槍塔、送能量球到目的地、燒左主角個buddy啦。

唔明又咩物理又飛到老遠又機槍塔?唔緊要,去片:
https://youtu.be/TluRVBhmf8w

平台
PC,Xbox(steam有得買)

總結
雖然佢故事短,但玩法新穎、黑色幽默、隱藏訊息丰豐富、故事結構完整而且可以延伸。加上好似係爆機之後仲有challenge mode。
想funny d?拆左個cam拎黎擋子彈;掟哂d機槍塔毒沼;射兩邊牆角望返自己...任你玩

至於故事內容不便劇透,但俾返首ending俾大家
https://youtu.be/Y6ljFaKRTrI

Portal 好好玩,我本身唔玩FPS都要玩呢隻
小弟獻醜啦

前言
講左第一集先
外國好受歡迎嘅一套作品,嗰期各大小遊戲媒體都對呢隻game 正評如潮
https://youtu.be/6sY33WidQhc
香港唔知點解唔多人題(但一講起都會話係佳作,甚至神作)

玩法
第一身射擊加解迷遊戲。支槍唔係對人,亦唔係打雀,係對牆射。玩家透過支槍所射出黎嘅傳送門,穿過其中一道傳送門到另一道傳送門嘅地方。因為包含住物理成份,當跳落一個好深嘅傳送門,到另一端時會維持佢嘅物理效果。

亦因如此,可以做到飛到老遠、射去天花板地下無限loop、整走機槍塔、送能量球到目的地、燒左主角個buddy啦。

唔明又咩物理又飛到老遠又機槍塔?唔緊要,去片:
https://youtu.be/TluRVBhmf8w

平台
PC,Xbox(steam有得買)

總結
雖然佢故事短,但玩法新穎、黑色幽默、隱藏訊息丰豐富、故事結構完整而且可以延伸。加上好似係爆機之後仲有challenge mode。
想funny d?拆左個cam拎黎擋子彈;掟哂d機槍塔毒沼;射兩邊牆角望返自己...任你玩

至於故事內容不便劇透,但俾返首ending俾大家
https://youtu.be/Y6ljFaKRTrI

玩過第二集
不過去到後面啲關卡真係r爆頭
同朋友挑戰雙人模式仲難過單人模式

玩過第二集
不過去到後面啲關卡真係r爆頭
同朋友挑戰雙人模式仲難過單人模式

單人後面還好,但雙人真係…
依家想搵隻online game zip下時間都好難
依家冇乜邊隻可以提得起勁 黑沙都係玩玩下就冇再玩
以前玩瑪奇就真係好開心 不過依家已經變左機械式打機

又係我做eso第一打手嘅時候
因為呢個post上g2a買左endless dungeon 接受唔到失去隊友 一死人就abondon game
有冇巴絲玩過Among the sleep
上面講Dragon's Crown
我覺得同廠隻odin好玩d
樓主介紹果d game中晒我心意
又洗錢了
Monster in My Pocket

首次發行日期: 1992 年
發行商: Konami, Palcom Software Ltd.
遊戲平台: 紅白機
玩法: 橫版動作game,可以雙人玩

唔知咁舊嘅game講唔講得,我細個對依隻game印象好深刻

如果GW2多d香港人玩都會考慮做打手
因為呢個post上g2a買左endless dungeon 接受唔到失去隊友 一死人就abondon game

聽鬼佬講G2A有唔少serial key係偷卡買,卡主report fraud就會廢左條key
利申:上開reddit

聽鬼佬講G2A有唔少serial key係偷卡買,卡主report fraud就會廢左條key

唔撚係掛

唔做打手點拉人玩
eso都唔覺有好多香港人

已經無左班陪你打機嘅人
life is strange
(講缺點先:基本上遊戲性接近零 類似avg, taletell game類遊戲,冇QTE)
全隻game係用故事搭夠
主角有超能力突破一般avg/visual novel遊戲設計
所以唔會好似普通avg睇有聲書咁
個故事同埋人物性格好立體
玩到part 4,5 我仲男人老狗玩到眼濕濕
第一集 steam 免費
(成隻game 有五集)

真係好正
等2出
留名支持
強帖留名
搞到我心郁郁想買部ps4

唔撚係掛

https://redd.it/5kwmaq
睇落marketplace係重災區…小心d
利申:冇用過G2A
Hotline Miami
兩集都咁正

trial and error嘅2D射擊遊戲,唔同角色武器,玩法都算多變,節奏亦都好快
我自己個人打機睇戲好講feel,隻game營造氣氛方面好成功,80年代邁亞美嘅黑幫橫行背景,Retrowave嘅粉紅黃綠嘅霓虹燈色調,復古電子樂,加埋遊戲嘅戰鬥快上快落,血肉橫飛,真係好撚刺激

除左殺人同殺人之外,佢兩集幾廿個chapter時間鋪排有啲亂,又用左好多唔同角色嘅角度去睇故仔,但每個chapter都有時間線,兩集打完之後睇返就會哇一聲恍然大悟,細節唔多講,都算係幾迷幻幾離奇。

明明只係一隻pixel game,但玩完有少少覺得自己暴力左,呢個感覺係打左咁多年機都未試過,帶返個headset屈喺房打,發泄黎講一流。

btw樓主好波

強力推薦
呢隻game玩完覺得係我玩過既game入面top10
Faster Than Light
控制一架太空船係Random Generate出黎既宇宙探險
目的係打倒最後既Flagship
耐玩度同上面有巴打提到既The Binding of Issac有得揮

呢隻game對我黎講難到痴線
預告 無人打文我就打
castle crashes
勇者30

打爆機都未有hollow knight既話我又打埋

唔撚係掛

https://redd.it/5kwmaq
睇落marketplace係重災區…小心d
利申:冇用過G2A

前排2k同佢差D簽左partnership
跟住totalbiscuit 發公開信鬧2k
之後2k話依家先知原來g2a做咁多陰質野
要g2a改革先會同佢合作(in which 明顯佢唔會)

唔做打手點拉人玩
eso都唔覺有好多香港人

ESO仲多唔多人玩
岩出個陣有玩過下 好無聊 D動作又生硬
好似前排出左Morrowwind?

GW2太耐冇玩了 以前考DSE唔溫書走去打機就係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞