遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post

1001 回覆
837 Like 3 Dislike
竟然無the division 同 starwar battle front

尋日gvg開測試服
部ps4冇位
第一時間就係删左e兩隻野

division都提?
battlefront畫質係靚嘅
有冇手機game推介?(20分)

infinity blade
竟然冇人講darksouls同BB

推介一D公認神作冇咩意思
FFXV for sure
手機game都出埋

《No Man's Sky》自公布及推出都引來極大迴響,早前的延期事件甚至有FANS寫信威脅遊戲快點推出。遊戲剛推出時的同時上線人數最高達12萬,《No Man's Sky》賣點雖然是浩瀚龐大的宇宙,玩家沒有探索完的一日。在遊戲內你不時會遇到外星人,玩家能透過學習詞彙來了解他們的對話。玩家可前往不同的星球去探索新的物種。《No Man's Sky》製作人Sean Murray最初曾表示過遊戲能夠多人連線遊玩。

我見佢不停更新左唔少野,其實好似好玩左
睇下佢加唔加到多人MODE先

No man sky more likely to be no one buy

《No Man's Sky》自公布及推出都引來極大迴響,早前的延期事件甚至有FANS寫信威脅遊戲快點推出。遊戲剛推出時的同時上線人數最高達12萬,《No Man's Sky》賣點雖然是浩瀚龐大的宇宙,玩家沒有探索完的一日。在遊戲內你不時會遇到外星人,玩家能透過學習詞彙來了解他們的對話。玩家可前往不同的星球去探索新的物種。《No Man's Sky》製作人Sean Murray最初曾表示過遊戲能夠多人連線遊玩。

我見佢不停更新左唔少野,其實好似好玩左
睇下佢加唔加到多人MODE先

No man sky more likely to be no one buy

究極垃圾
嘩 打完個機返嚟 個正評數會唔會太誇張 多謝各位支持先
最緊要係我估唔到咁多巴打響應 好正

其實呢個POST唔係淨係想推介INDIE 小作 只係覺得大作好多人了解 唔洗再花太多墨水啫 我覺得有咩好深嘅感受嘅 講咩GAME都可以

我唔想大家太多限制 所以聽日介紹隻冇咁多人玩 但都大製作嘅Game啦
lm
The Elderscrolls online
2016年度最佳mmorpg

steam上面黃金版包左4個dlc,但冇包一個淨加左副本同部分裝備嘅小dlc,6月6號出嘅Morrowind 亦都要另外買 黃金版特價好似試過舊幾兩舊水

賣點幾多,背景係上古卷軸單機系列差唔多1000年前,世界觀幾大亦不另作吹奏,elderscrolls 嘅世界觀同魔獸有得比

pvp 係打國戰,單挑成份唔算話太多,但經常有30v30 甚至百人以上嘅攻城戰守城戰甚至係野外遭遇戰,因為有3個陣營亦有可能三方混戰

pve 黎講升lv 唔算難,4人副本亦有挑戰性,亦有12人副本成個公會組隊去打

生活系統幾實用,煮野食有長時間buff加血加魔之類,鍊金整藥配合某build可以變15秒超人,附魔、木匠紡織鍛造整裝必備

成隻game 最好係套裝系統,5種職業9個種族自由組合,再加埋n種套裝,因為build 多d裝係拍賣場唔會特別貴,刷裝亦唔難,而有唔少好嘅裝備可以透過製作獲得(比如上面15秒超人build嘅核心套裝),裝備升級易過借火

商城賣嘅野主要係sell 返d情懷野,寵物坐騎時裝,冇任何效果,經書唔會有人買(煮野食有得整經驗加成物品),升馬術嘅道具只不過係令你隻馬可以一日之內由冇跑速耐力加乘升多過一次(唔靠道具20個鐘可以升一次),目前最有用應該係減研究時間書(拍賣所5000蚊張on9 先去商城買)同房屋,普通中價低價屋可以儲錢,大屋特色屋要課金,部分更加期間限定

最後 如果有巴打玩一定要加入我地美服Aldmeri Dominion陣營
女王萬歲

之前有諗過玩ESO, 不過最後都係留係GW2
life is strange
(講缺點先:基本上遊戲性接近零 類似avg, taletell game類遊戲,冇QTE)
全隻game係用故事搭夠
主角有超能力突破一般avg/visual novel遊戲設計
所以唔會好似普通avg睇有聲書咁
個故事同埋人物性格好立體
玩到part 4,5 我仲男人老狗玩到眼濕濕
第一集 steam 免費
(成隻game 有五集)

上面有人問過我有冇MMO推介 我都冇講出口 其實唯一一隻我有心玩吓嘅 就係GW2 但隻GAME好似好少人玩 之前都組唔到人打Dungeon

紀念碑谷
說劍
Threes!
FFXV for sure
手機game都出埋

真心鐘意玩 已經破左3週
13玩左幾個chapter就棄game
我覺得係10年前個trailer令人過度期待 好想玩真ff13versus
利申:死忠,日水日行中文版鐵盒特別版主機買齊 係差collector's edition
(講缺點先:基本上遊戲性接近零 類似avg, taletell game類遊戲,冇QTE)
主角有超能力突破一般avg/visual novel遊戲設計

之前ps plus有送哂5集

劇情真係好正 我直頭喊左出黎
This War of Mine

前言:

This War of Mine 有係PC 同IOS 都有得玩,玩家要指揮戰火之下的倖存難民,建構遮風避雨的避難所,想辦法蒐集食物與資源,抵禦戰火、饑荒、寒冷與疾病的夾擊,甚至面對艱巨的道德衝突。玩家的一舉一動攸關著難民的生死,在巨大的生存壓力下,你有辦法發揮過人智慧,帶領難民們活到最後一刻嗎?

最新你買最新DLC 仲可以幫助戰火之下既兒童

心動不如行動,我就買左啦你呢?

玩法:

玩家一開始呢就會隨機抽到幾個唔同嘅難民,
咁你可以控制佢哋嘅行動例如開鎖,搵資源等等,
夜晚仲可以叫佢出去搵更多嘅資源,
又可以做仆街仔,去打劫阿公阿婆.
亦都做一個善良嘅難民.

總結:
這是一款十分值得玩的遊戲, 唔洗超高嘅技巧,
再加上IOS又有得玩,帶出街玩又得
故事多變化,人物又多,仲好耐玩

圖片: google
資料:抄巴哈+樓主格式+個人鳩UP

節奏game啱唔啱?
有啲免費既雖然有角色課金,但其實唔課都玩得
唔課唔會影響樂曲數
反而有啲本身個app要俾錢既(cytus, deemo)要再買樂曲pack

上面有人問過我有冇MMO推介 我都冇講出口 其實唯一一隻我有心玩吓嘅 就係GW2 但隻GAME好似好少人玩 之前都組唔到人打Dungeon

主要係出咁耐冇新Dungeon, 大部份舊玩家都廢事打, 除非要打rune... 只因賺錢方式有太多選擇
NA/EU prime time都仲係好多人

個人覺得對新玩家黎講算好多野玩,宜家買個新AC先USD$24,playhours/$ 係好高

PS: 好似今年底/出年頭想出新expansion

利申: 13000hrs,太多QoL係其他MMO都冇,我已經返唔到轉頭
點少得RimWorld
留名支持
留名等玩
lm
《最後生還者》

LIMBO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞